
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
مقامات آمریکایی مصونیت قضایی ندارند
دادستان تهران از ردپای شرکت انگلیسی «جی فور اس» در ترور شهید سلیمانی خبر داد
رییس قوهقضاییه گفت: هیچ عنصری نمیتواند مانع رسیدگی و پاسخگویی مقامات آمریکا در قبال جنایتی شود که در ترور شهید سلیمانی مرتکب شدهاند.
به گزارش مرکز رسانه قوهقضاییه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه پیگیری حقوقی و قضایی پرونده ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهانش که صبح روز چهارشنبه با حضور نمایندگان نهادها و دستگاههای مسئول پیگیری پرونده برگزار شد، تصریح کرد: شهادت سردار سلیمانی موضوعی است که نه داغ آن و نه مطالبه مردم برای خونخواهی او و مجازات و کیفر آمران و عاملان این جنایت هرگز به سردی نمیگراید.
کیفرخواست ترور شهید سلیمانی ادعانامه امت اسلام علیه آمریکاست
رییس قوهقضاییه، سردار سلیمانی را نماد مبارزه با تروریسم و شخصیتی امنیت ساز برای منطقه معرفی کرد و گفت که کیفرخواست برای مجازات مجرمینی که در ترور وی نقش داشتند، تنها دعوی حقوقی خانواده آن شهید یا ملت ایران نیست بلکه ادعانامه امت اسلام و آزادگان عالم علیه تروریسم دولتی آمریکاست.
اسناد و مدارک برای پیگیری موضوع به میزان مکفی وجود دارد
آیتالله رئیسی با تأکید بر لزوم پیگیری جدی پرونده ترور شهید سلیمانی متناسب با جایگاه و شخصیت سیدالشهدای مقاومت، خاطرنشان کرد: اسناد و مدارک برای پیگیری موضوع و درخواست کیفر برای آمران و عاملان این جنایت بزرگ به میزان مکفی وجود دارد. رییس دستگاه قضا بر همین اساس خاطرنشان کرد که قوهقضاییه این پرونده را بهعنوان بخشی از انتقام سختی که از آمریکاییها گرفته خواهد شد، با جدیت پیگیری خواهد کرد.
رییس قوهقضاییه با تقدیر از اقدامات سپاه قدس و دیگر بخشهای دولتی و غیردولتی مربوطه برای پیگیری حقوقی و قضایی پرونده ترور شهید سلیمانی در یک سال گذشته، از همکاری رئیس شورای عالی قضایی عراق نیز تقدیر و بر ضرورت تداوم این همکاری در سه حوزه کیفری، حقوقی و بینالمللی تأکید کرد.
سازوکارهای لازم برای پیگیری موضوع در بخشهای حقوقی و کیفری فراهمشده است
آیتالله رئیسی بابیان اینکه سازوکارهای لازم برای پیگیری موضوع در بخشهای حقوقی و کیفری فراهمشده است، بر لزوم نگاه انقلابی در برداشت از کنوانسیون ۱۹۷۳ و دادگاه بینالمللی کیفری تأکید کرد.
هیچ عنصری نباید مانع پاسخگویی مقامات آمریکا شود
رییس قوهقضاییه با اشاره به ادعای برخورداری سران رژیم آمریکا از مصونیت قضایی به دلیل برخورداری از جایگاههای حقوقی گفت: هیچ عنصری نمیتواند مانع رسیدگی و پاسخگویی مقامات آمریکا در قبال جنایتی شود که در ترور شهید سلیمانی مرتکب شدهاند. آیتالله رئیسی افزود: همه باید در برابر قانون نسبت به اعمال خود پاسخگو باشند و اینکه برخی افراد مدعی هستند مقامات آمریکا از مصونیت حقوقی برخوردارند، برداشت سیاسی است که ازنظر منطق حقوقی و قوانین بینالملل موردپذیرش نیست. چراکه ازنظر قانون هر شخصی که جرم انجام داد، در هر جایگاه و مقامی باید کیفر شود.
ترامپ اولین جنایتکار پرونده ترور شهید سلیمانی است
آیتالله رئیسی گفت: ترامپ اولین جنایتکار پرونده ترور شهید سلیمانی است که خودش در مقابل همه مردمان عالم به این جنایت اعتراف کرده و نمیتوان او را از مجازات این عمل مصون دانست. رییس دستگاه قضا، افزود: خوشبختانه دوره ریاست جمهوری ترامپ تمامشده، اما حتی اگر دوره مسئولیت او تمام نشده بود هم این منطق قابلقبول نیست که کسی به دلیل قرارگرفتن در یک جایگاه اداری و سازمانی مقابل قانون پاسخگو نباشد.
رییس قوهقضاییه درعینحال خاطرنشان کرد که موضوع مصونیت مقامات آمریکا و موانع حقوقی مشابه، قابل برطرف شدن هستند و وزارت امور خارجه، معاونت بینالملل قوهقضاییه و دادستانی را موظف به پیگیری جدی این موضوع کرد. آیتالله رئیسی بر این موضوع هم تأکید کرد که برای پیگیری حقوقی و قضایی پرونده شهید سلیمانی متناسب با جایگاه ویژه این فرمانده شهید، باید بهگونهای عمل شود که هم ازنظر شرع و قانون و هم از نگاه ناظران آگاه قابلقبول باشد.
رییس قوهقضاییه همچنین خاطرنشان کرد که در پیگیری این پرونده باید افکار عمومی دنیا احساس کند که یک مجرم که مرتکب اقدام تروریستی علیه یک حکومت شده، متناسب با این جنایت به سزای عمل ننگین خودش رسیده و این موضوع هم جنبه بازدارندگی دارد و هم بخشی از انتقام سخت از آمران این جنایت را شکل خواهد داد. آیتالله رئیسی با تأکید بر همکاری هیأت مستشاری با دستگاه قضایی برای جمعآوری مدارک و اسناد لازم برای پیگیری پرونده شهید سلیمانی بر لزوم هماهنگی بیشتر در پیگیری این پرونده تأکید کرد و متذکر شد گذشت زمان نباید باعث سستی در این کار شود.
رییس دستگاه قضا، با اشاره به نظر برخی اعضای کمیته پیگیری پرونده شهید سلیمانی برای تسریع در پیگیری موضوع تأکید کرد که این پرونده باید با نگاه انقلابی دنبال شود، اما حتماً لازم است تمام ابعاد و زوایای موضوع بهدقت موردتوجه قرار گیرد تا کیفرخواستی جامع و قابلقبول ارائه شود.
اعطای نیابت قضایی به شش کشور برای پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی
علی القاصی مهر دادستان تهران نیز در این نشست، گزارشی از فرایند پیگیری حقوقی و قضایی پرونده شهادت سردار سلیمانی ارائه کرد و گفت که بعد از تشکیل پرونده در دادسرای تهران به دستور رئیس قوهقضاییه، هیأتهای مستشاری و قضایی برای بررسی ابعاد پرونده در سطح داخلی و خارجی تشکیل شد. وی با اشاره به تعیین یک بازپرس ویژه برای این پرونده در دادسرای ویژه بینالملل تهران بهمنظور تحقق و جمعآوری دلایل و مستندات، از ۵۰۰ فقره مکاتبه با نهادهای امنیتی و دیپلماتیک بهمنظور انجام تحقیقات و همچنین نظرخواهی برای صدور قرار نهایی و کیفرخواست بر اساس حقوق بینالملل خبر داد و گفت که برای پیگیری موضوع به ۶ کشور نیابت قضایی اعطا شد. دادستان تهران از عراق، سوریه، لبنان، قطر، اردن و کویت بهعنوان کشورهایی یادکرد که برای آنها نیابت قضایی صادرشده و اعلام کرد پس از وصول نتیجه حکم صادره از سوی عراق تشکیل یک تیم فنی مشترک بین دو کشور برای تکمیل تحقیقات در دستور کار قرارگرفته است. القاصی مهر با اشاره به برگزاری ۱۱ جلسه با هیأتهای مستشاری و قضایی و دستگاههای ذیصلاح در دادسرای تهران برای تبادل اطلاعات و همافزایی این مجموعهها، از تنظیم نیابتها، شناسایی و صدور حکم جلب بینالمللی ۴۵ متهم آمریکایی که در ترور جنایتبار شهید سلیمانی نقش داشتند، بهعنوان برخی نتایج این نشستها یادکرد.
وی همچنین گفت که پس از بررسی گزارش کمیته تحقیق عراق درباره حادثه تروریستی فرودگاه بغداد که اطلاعات قابلتوجهی داشته است، کمیتهای بهمنظور ردیایی محل تردد و اقامت متهمان آمریکایی ترور در خارج از خاک آمریکا برای دستگیری و استرداد آنها تشکیلشده است.
دادستان تهران از مشارکت و معاونت در قتل عمد، اقدام تروریستی مطابق با قانون تأمین منابع مالی تروریسم و اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران بهعنوان اتهامات آمران و عاملان ترور شهید سلیمانی یادکرد که علاوه بر جرائم عمومی آنها در اعلان جلب این افراد به پلیس بینالملل مطرحشده است. القاصی مهر افزود: یکی از موضوعات مهم و قابلتوجه در این پرونده، نقش شرکت انگلیسی «جی فور اِس» در ترور فرمانده سپاه قدس است که مسئولیت تأمین امنیت پرواز فرودگاه بغداد را بر عهده داشته و عوامل این شرکت بهمحض ورود سردار سلیمانی و همرزمانش به فرودگاه، اطلاعات آنها را در اختیار تروریستها قرار دادهاند که صدور نیابت لازم برای شناسایی آنها در دستورکار قرارگرفته است.
وی همچنین به نقش کشور آلمان در فرایند این ترور اشاره کرد و توضیح داد: پایگاه هوایی آمریکا مستقر در آلمان گزارشات هدایت پهپادی ترور را بر عهده داشته و اطلاعات و دادههای پرواز پهپادها را در اختیار نیروهای آمریکایی گذاشته که شناسایی این افراد نیز در دستورکار قرارگرفته و دستگاه قضایی کشورمان برای این کار نیابت قضایی گرفته است.
دادستان تهران با تأکید بر تداوم تحقیقات در این زمینه، اعلام کرد بیش از ۲ هزار برگ سند بینالمللی برای ارائه به مجامع حقوقی و پیگیری پرونده جمعآوریشده که با توجه به آنها در اسرع وقت کیفرخواست عوامل این جنایت به دادگاههای بینالمللی ارائه میشود و یکی از مهمترین این اسناد، محکومیت اقدام تروریستی آمریکا از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل است که این جنایت را نقض حقوق بینالملل و نقض منشور ملل متحد دانست و آن را محکوم کرد.
ارائه دادخواست حقوقی ۲۶۰ صفحهای
سردار محمد حجازی جانشین فرمانده سپاه قدس نیز در این جلسه با ارائه گزارشی در خصوص اقدامات انجامشده از سوی این مجموعه برای پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی گفت: بعد از جمعآوری اسناد و مدارک، سه تیم تخصصی در عراق و سوریه و لبنان برای تحقیقات و بررسیهای اولیه تشکیل شد.
وی افزود: با پیگیریهای صورت گرفته، ۴ هزار برگ مدرک و سند درباره ترور و عوامل آن تحویل دادستانی شد و در عراق نیز یک شورای سیاستگذاری و کارگروه اجرایی با تمرکز بر پرونده ترور شهید ابومهدی المهندس تشکیل شد که ۳۴ برنامه اجرایی تصویب شد و در دستور قرار گرفت که با این اقدامات و پیگیریها، پرونده در عراق در آستانه صدور قرار است.
جانشین فرمانده سپاه قدس با اشاره به ملاقات مقامات ارشد سپاه قدس با مسئولان عراقی ازجمله نخستوزیر و رییس شورای عالی قضایی این کشور گفت که پس از طرح شکایت در دادستانی تهران و برگزاری جلسات متعدد در این زمینه، ۲ شکایت کیفری دیگر نیز از طرف سپاه و خانواده شهدا مطرحشده است.
سردار حجازی همچنین خاطرنشان کرد که یک دادخواست حقوقی ۲۶۰ صفحهای به پیوست ۱۰۰۰ صفحه سند و مدرک برای دریافت خسارت معنوی ناشی از ترور و شهادت حاج قاسم سلیمانی به وکالت از خانواده شهدای مدافع حرم مطرحشده است.
ارسال ۵ یادداشت حقوقی برای دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت
در ادامه نشست، آقای بهاروند معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه با ارائه گزارشی از اقدامات این وزارتخانه برای پیگیری حقوقی و قضایی ترور شهید سلیمانی از سوی این وزارتخانه، انجام بیش از ۵۰۰ ملاقات، ارسال ۲۰۰ یادداشت برای کشورها بهمنظور افشای ماهیت تروریستی بودن این اقدام و درخواست برای پیگیری حقوقی موضوع را ازجمله این اقدامات عنوان کرد.
وی همچنین به ارسال ۵ یادداشت حقوقی برای دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت اشاره کرد که بهعنوان سند رسمی این سازمان منتشر و درنهایت به محکومیت اقدام تروریستی آمریکا از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل منجر شدهاند که این جنایت را نقض آشکار حقوق بینالملل اعلام کرده است.
دادستان کل کشور و نمایندگان شورای عالی امنیت ملی، وزارت اطلاعات، پلیس بینالملل (اینترپل) و معاونت بینالملل مجلس شورای اسلامی از دیگر اعضای حاضر در این جلسه بودند که به بیان دیدگاههای خود برای پیگیری هرچه بهتر پرونده پرداختند و بر لزوم تسریع در تصویب «لایحه مبارزه با تروریسم» تأکید کردند.
کیفرخواست ترور شهید سلیمانی ادعانامه امت اسلام علیه آمریکاست
رییس قوهقضاییه، سردار سلیمانی را نماد مبارزه با تروریسم و شخصیتی امنیت ساز برای منطقه معرفی کرد و گفت که کیفرخواست برای مجازات مجرمینی که در ترور وی نقش داشتند، تنها دعوی حقوقی خانواده آن شهید یا ملت ایران نیست بلکه ادعانامه امت اسلام و آزادگان عالم علیه تروریسم دولتی آمریکاست.
اسناد و مدارک برای پیگیری موضوع به میزان مکفی وجود دارد
آیتالله رئیسی با تأکید بر لزوم پیگیری جدی پرونده ترور شهید سلیمانی متناسب با جایگاه و شخصیت سیدالشهدای مقاومت، خاطرنشان کرد: اسناد و مدارک برای پیگیری موضوع و درخواست کیفر برای آمران و عاملان این جنایت بزرگ به میزان مکفی وجود دارد. رییس دستگاه قضا بر همین اساس خاطرنشان کرد که قوهقضاییه این پرونده را بهعنوان بخشی از انتقام سختی که از آمریکاییها گرفته خواهد شد، با جدیت پیگیری خواهد کرد.
رییس قوهقضاییه با تقدیر از اقدامات سپاه قدس و دیگر بخشهای دولتی و غیردولتی مربوطه برای پیگیری حقوقی و قضایی پرونده ترور شهید سلیمانی در یک سال گذشته، از همکاری رئیس شورای عالی قضایی عراق نیز تقدیر و بر ضرورت تداوم این همکاری در سه حوزه کیفری، حقوقی و بینالمللی تأکید کرد.
سازوکارهای لازم برای پیگیری موضوع در بخشهای حقوقی و کیفری فراهمشده است
آیتالله رئیسی بابیان اینکه سازوکارهای لازم برای پیگیری موضوع در بخشهای حقوقی و کیفری فراهمشده است، بر لزوم نگاه انقلابی در برداشت از کنوانسیون ۱۹۷۳ و دادگاه بینالمللی کیفری تأکید کرد.
هیچ عنصری نباید مانع پاسخگویی مقامات آمریکا شود
رییس قوهقضاییه با اشاره به ادعای برخورداری سران رژیم آمریکا از مصونیت قضایی به دلیل برخورداری از جایگاههای حقوقی گفت: هیچ عنصری نمیتواند مانع رسیدگی و پاسخگویی مقامات آمریکا در قبال جنایتی شود که در ترور شهید سلیمانی مرتکب شدهاند. آیتالله رئیسی افزود: همه باید در برابر قانون نسبت به اعمال خود پاسخگو باشند و اینکه برخی افراد مدعی هستند مقامات آمریکا از مصونیت حقوقی برخوردارند، برداشت سیاسی است که ازنظر منطق حقوقی و قوانین بینالملل موردپذیرش نیست. چراکه ازنظر قانون هر شخصی که جرم انجام داد، در هر جایگاه و مقامی باید کیفر شود.
ترامپ اولین جنایتکار پرونده ترور شهید سلیمانی است
آیتالله رئیسی گفت: ترامپ اولین جنایتکار پرونده ترور شهید سلیمانی است که خودش در مقابل همه مردمان عالم به این جنایت اعتراف کرده و نمیتوان او را از مجازات این عمل مصون دانست. رییس دستگاه قضا، افزود: خوشبختانه دوره ریاست جمهوری ترامپ تمامشده، اما حتی اگر دوره مسئولیت او تمام نشده بود هم این منطق قابلقبول نیست که کسی به دلیل قرارگرفتن در یک جایگاه اداری و سازمانی مقابل قانون پاسخگو نباشد.
رییس قوهقضاییه درعینحال خاطرنشان کرد که موضوع مصونیت مقامات آمریکا و موانع حقوقی مشابه، قابل برطرف شدن هستند و وزارت امور خارجه، معاونت بینالملل قوهقضاییه و دادستانی را موظف به پیگیری جدی این موضوع کرد. آیتالله رئیسی بر این موضوع هم تأکید کرد که برای پیگیری حقوقی و قضایی پرونده شهید سلیمانی متناسب با جایگاه ویژه این فرمانده شهید، باید بهگونهای عمل شود که هم ازنظر شرع و قانون و هم از نگاه ناظران آگاه قابلقبول باشد.
رییس قوهقضاییه همچنین خاطرنشان کرد که در پیگیری این پرونده باید افکار عمومی دنیا احساس کند که یک مجرم که مرتکب اقدام تروریستی علیه یک حکومت شده، متناسب با این جنایت به سزای عمل ننگین خودش رسیده و این موضوع هم جنبه بازدارندگی دارد و هم بخشی از انتقام سخت از آمران این جنایت را شکل خواهد داد. آیتالله رئیسی با تأکید بر همکاری هیأت مستشاری با دستگاه قضایی برای جمعآوری مدارک و اسناد لازم برای پیگیری پرونده شهید سلیمانی بر لزوم هماهنگی بیشتر در پیگیری این پرونده تأکید کرد و متذکر شد گذشت زمان نباید باعث سستی در این کار شود.
رییس دستگاه قضا، با اشاره به نظر برخی اعضای کمیته پیگیری پرونده شهید سلیمانی برای تسریع در پیگیری موضوع تأکید کرد که این پرونده باید با نگاه انقلابی دنبال شود، اما حتماً لازم است تمام ابعاد و زوایای موضوع بهدقت موردتوجه قرار گیرد تا کیفرخواستی جامع و قابلقبول ارائه شود.
اعطای نیابت قضایی به شش کشور برای پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی
علی القاصی مهر دادستان تهران نیز در این نشست، گزارشی از فرایند پیگیری حقوقی و قضایی پرونده شهادت سردار سلیمانی ارائه کرد و گفت که بعد از تشکیل پرونده در دادسرای تهران به دستور رئیس قوهقضاییه، هیأتهای مستشاری و قضایی برای بررسی ابعاد پرونده در سطح داخلی و خارجی تشکیل شد. وی با اشاره به تعیین یک بازپرس ویژه برای این پرونده در دادسرای ویژه بینالملل تهران بهمنظور تحقق و جمعآوری دلایل و مستندات، از ۵۰۰ فقره مکاتبه با نهادهای امنیتی و دیپلماتیک بهمنظور انجام تحقیقات و همچنین نظرخواهی برای صدور قرار نهایی و کیفرخواست بر اساس حقوق بینالملل خبر داد و گفت که برای پیگیری موضوع به ۶ کشور نیابت قضایی اعطا شد. دادستان تهران از عراق، سوریه، لبنان، قطر، اردن و کویت بهعنوان کشورهایی یادکرد که برای آنها نیابت قضایی صادرشده و اعلام کرد پس از وصول نتیجه حکم صادره از سوی عراق تشکیل یک تیم فنی مشترک بین دو کشور برای تکمیل تحقیقات در دستور کار قرارگرفته است. القاصی مهر با اشاره به برگزاری ۱۱ جلسه با هیأتهای مستشاری و قضایی و دستگاههای ذیصلاح در دادسرای تهران برای تبادل اطلاعات و همافزایی این مجموعهها، از تنظیم نیابتها، شناسایی و صدور حکم جلب بینالمللی ۴۵ متهم آمریکایی که در ترور جنایتبار شهید سلیمانی نقش داشتند، بهعنوان برخی نتایج این نشستها یادکرد.
وی همچنین گفت که پس از بررسی گزارش کمیته تحقیق عراق درباره حادثه تروریستی فرودگاه بغداد که اطلاعات قابلتوجهی داشته است، کمیتهای بهمنظور ردیایی محل تردد و اقامت متهمان آمریکایی ترور در خارج از خاک آمریکا برای دستگیری و استرداد آنها تشکیلشده است.
دادستان تهران از مشارکت و معاونت در قتل عمد، اقدام تروریستی مطابق با قانون تأمین منابع مالی تروریسم و اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران بهعنوان اتهامات آمران و عاملان ترور شهید سلیمانی یادکرد که علاوه بر جرائم عمومی آنها در اعلان جلب این افراد به پلیس بینالملل مطرحشده است. القاصی مهر افزود: یکی از موضوعات مهم و قابلتوجه در این پرونده، نقش شرکت انگلیسی «جی فور اِس» در ترور فرمانده سپاه قدس است که مسئولیت تأمین امنیت پرواز فرودگاه بغداد را بر عهده داشته و عوامل این شرکت بهمحض ورود سردار سلیمانی و همرزمانش به فرودگاه، اطلاعات آنها را در اختیار تروریستها قرار دادهاند که صدور نیابت لازم برای شناسایی آنها در دستورکار قرارگرفته است.
وی همچنین به نقش کشور آلمان در فرایند این ترور اشاره کرد و توضیح داد: پایگاه هوایی آمریکا مستقر در آلمان گزارشات هدایت پهپادی ترور را بر عهده داشته و اطلاعات و دادههای پرواز پهپادها را در اختیار نیروهای آمریکایی گذاشته که شناسایی این افراد نیز در دستورکار قرارگرفته و دستگاه قضایی کشورمان برای این کار نیابت قضایی گرفته است.
دادستان تهران با تأکید بر تداوم تحقیقات در این زمینه، اعلام کرد بیش از ۲ هزار برگ سند بینالمللی برای ارائه به مجامع حقوقی و پیگیری پرونده جمعآوریشده که با توجه به آنها در اسرع وقت کیفرخواست عوامل این جنایت به دادگاههای بینالمللی ارائه میشود و یکی از مهمترین این اسناد، محکومیت اقدام تروریستی آمریکا از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل است که این جنایت را نقض حقوق بینالملل و نقض منشور ملل متحد دانست و آن را محکوم کرد.
ارائه دادخواست حقوقی ۲۶۰ صفحهای
سردار محمد حجازی جانشین فرمانده سپاه قدس نیز در این جلسه با ارائه گزارشی در خصوص اقدامات انجامشده از سوی این مجموعه برای پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی گفت: بعد از جمعآوری اسناد و مدارک، سه تیم تخصصی در عراق و سوریه و لبنان برای تحقیقات و بررسیهای اولیه تشکیل شد.
وی افزود: با پیگیریهای صورت گرفته، ۴ هزار برگ مدرک و سند درباره ترور و عوامل آن تحویل دادستانی شد و در عراق نیز یک شورای سیاستگذاری و کارگروه اجرایی با تمرکز بر پرونده ترور شهید ابومهدی المهندس تشکیل شد که ۳۴ برنامه اجرایی تصویب شد و در دستور قرار گرفت که با این اقدامات و پیگیریها، پرونده در عراق در آستانه صدور قرار است.
جانشین فرمانده سپاه قدس با اشاره به ملاقات مقامات ارشد سپاه قدس با مسئولان عراقی ازجمله نخستوزیر و رییس شورای عالی قضایی این کشور گفت که پس از طرح شکایت در دادستانی تهران و برگزاری جلسات متعدد در این زمینه، ۲ شکایت کیفری دیگر نیز از طرف سپاه و خانواده شهدا مطرحشده است.
سردار حجازی همچنین خاطرنشان کرد که یک دادخواست حقوقی ۲۶۰ صفحهای به پیوست ۱۰۰۰ صفحه سند و مدرک برای دریافت خسارت معنوی ناشی از ترور و شهادت حاج قاسم سلیمانی به وکالت از خانواده شهدای مدافع حرم مطرحشده است.
ارسال ۵ یادداشت حقوقی برای دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت
در ادامه نشست، آقای بهاروند معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه با ارائه گزارشی از اقدامات این وزارتخانه برای پیگیری حقوقی و قضایی ترور شهید سلیمانی از سوی این وزارتخانه، انجام بیش از ۵۰۰ ملاقات، ارسال ۲۰۰ یادداشت برای کشورها بهمنظور افشای ماهیت تروریستی بودن این اقدام و درخواست برای پیگیری حقوقی موضوع را ازجمله این اقدامات عنوان کرد.
وی همچنین به ارسال ۵ یادداشت حقوقی برای دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت اشاره کرد که بهعنوان سند رسمی این سازمان منتشر و درنهایت به محکومیت اقدام تروریستی آمریکا از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل منجر شدهاند که این جنایت را نقض آشکار حقوق بینالملل اعلام کرده است.
دادستان کل کشور و نمایندگان شورای عالی امنیت ملی، وزارت اطلاعات، پلیس بینالملل (اینترپل) و معاونت بینالملل مجلس شورای اسلامی از دیگر اعضای حاضر در این جلسه بودند که به بیان دیدگاههای خود برای پیگیری هرچه بهتر پرونده پرداختند و بر لزوم تسریع در تصویب «لایحه مبارزه با تروریسم» تأکید کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 8
کیفرخواست علیه آمریکا
دکتر منصور حقیقت پور
«شخص اول خاورمیانه»، «ژنرال بیسایه»، «دشمن باهوش»، «شبح» و ... تنها بخشی از القابی هستند که رسانههای جبهه استکبار و شخصیتهای غربی، عربی به سردار دلها حاج «قاسم سلیمانی» داده بودند. سرداری که همه ایرانیان فارغ از مذهب، جناح، گروه و نژاد نام او را با افتخار بر زبان جاری میکردند. رشادتها و دلیرمردیهای او در حالی بر سر زبانها افتاد که نه او علقهای به نامدار شدن داشت و نه با اسلوب نظامیگریاش منطبق بود. در دفاع مقدس طی مأموریتهای 15 روزه با کسوت فرماندهی دسته به جبهه میرفت، سپس به فرماندهی لشکر 41 ثارالله منصوب شد و تا زمانی که در 62 سالگی پیکر مطهرش ارباً اربا شد، مأموریتش علیه نظام سلطه را بدون خستگی و پرقدرت ادامه داد.
کمی که درباره فرمانده بیهمتای سپاه قدس جستجو کنیم، اولین نکتهای که جلبتوجه میکند، اقتدار بیهمتا و مثالزدنی او بود. از بیمحلی او به پیام «دیوید پترائوس»، وزیر دفاع وقت آمریکا، درخواست اماننامه یانکیها از او برای خروج از منطقهای در عراق تا نامه حلیتخواهی او از یک شهروند اهل سنت، همگی نشان میدهد نام او همانقدر که وحشت در دل دشمنان انداخته بود، به همان میزان ثبات و آرامش را برای مردان، زنان و کودکان گریزان از جنگ به ارمغان میآورد. علاوه بر این، شخصیت متین، آرام، با صلابت، متواضع، شجاع و بی حاشیه سردار دلها، از او چهرهای محبوب، متمایز و الهامبخش برای همه رزمندگان و فرماندهان مقاومت ساخته بود.
از سوی دیگر، حاج قاسم هرگز پا به میدانی نمیگذاشت مگر اینکه خودش در خط مقدم حاضر میشد. رفتارش با فرماندهان ارشد و رزمندگان، یکسان بود و همه با او احساس صمیمیت میکردند. بسیار دقیق و متفکر بود و بیش از آنکه سخنگو باشد، به شنیدن نظرات دیگران علاقه داشت. ایمان او به تقدیر الهی غیرقابل خدشه و بسیار اهل توسل بود. این خصوصیات و بسیاری دیگر که مجال ذکر آنها در این وجیزه نیست، از او فرماندهی اسطورهای ساخت و شهادت وی داغ سنگینی بر دلهای مردم ایران و منطقه گذاشت. رویدادی جانگداز که سایه سنگین «انتقام سخت» را بر سر جنایتکاران آمریکایی افکند. به تعبیر آیتالله رئیسی، «شهادت سردار سلیمانی موضوعی است که نه داغ آن و نه مطالبه مردم برای خونخواهی او، مجازات، کیفر آمران و عاملان این جنایت هرگز به سردی نمیگراید... کیفرخواست ترور شهید سلیمانی، تنها دعوی حقوقی خانواده شهید یا ملت ایران نیست بلکه ادعانامه امت اسلام و آزادگان عالم علیه تروریسم دولتی آمریکاست.» رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته پس از شهادت سردار سلیمانی در پیامی بر انتقام بهحق و غیرقابل تشکیک این جنایت تأکید کرده و فرمودند: «شهادت پاداش تلاش بیوقفه او در همه این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوه الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای این حادثه آلودند. شهید سلیمانی چهره بینالمللی مقاومت است و همه دلبستگان مقاومت خونخواه اویند.» دو نکته ذیل بر این مبنا، قابلتأمل و توجه هستند. یکم، حمله موشکی به عین الاسد بهعنوان اولین «سیلی» به تروریستهای آمریکایی، چارچوب و مبانی راهبردی آنها در قبال ایران را در هم شکست، چراکه پس از جنگ جهانی دوم، هیچ قدرتی در جهان به منافع و پایگاههای این کشور حمله نکرده بود. این ضربه با مقدمات و ترتیبات جنگ الکترونیک ایران علیه آمریکا همراه بود و بهت و حیرت کاخ سفید و بسیاری از رهبران دنیا را موجب شد. اما این تازه آغاز ماجرا بود و یانکیها گمان نمیکردند که با این خبط، عرصه عراق و منطقه بر آنها تنگ شود. چند ماه پس از این ترور، پارلمان عراق مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی را تصویب کرد و موضعگیری یکپارچه یگانهای مقاومت مردمی و جناحهای سیاسی، واشنگتن را به این جمعبندی رساند که باید هر چه زودتر از این کشور خارج شوند. تصمیم پارلمان عراق، بخشی از پازل انتقام سخت ایران را تکمیل میکند چراکه برنامه آتی کشورمان، بر اخراج نظامیان عمو سام از کل منطقه غرب آسیا استوار شده است.
به عبارت گویاتر، موشکباران عین الاسد و «تشییع میلیونی شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس در عراق و ایران، اولین سیلی سخت به آمریکاییها بود اما سیلی سختتر، غلبه نرمافزاری بر هیمنه پوچ استکبار و اخراج آمریکا از منطقه است، البته آمران و قاتلان سردار سلیمانی نیز باید انتقام پس دهند و این انتقام در هر زمانی که ممکن باشد، قطعی است.» (مقام معظم رهبری – 26 آذر 99)
دوم، اقدامات حقوقی و قضایی در سطح بینالمللی برای محاکمه عاملان و آمران ترور سردار سلیمانی است که در دستور دستگاه قضایی قرار دارد. قوه قضائیه بهعنوان بازوی پرتوان جمهوری اسلامی در این حوزه، اقدامات در خور و شایان توجهی را پیگیری کرده است. پس از تشکیل پرونده به دستور رئیس عدلیه، هیئتهای قضایی و مستشاری بهمنظور بررسی ابعاد این پرونده در داخل و خارج کار خود را آغاز کرده و برای جمعآوری مستندات، 500 فقره مکاتبه با سازمانهای دیپلماتیک و امنیتی در راستای صدور کیفرخواست و قرار نهایی مطابق با حقوق بینالملل انجامشده است. این در حالی است که نیابت قضایی برای 6 کشور ازجمله کویت، اردن، قطر، لبنان، عراق و سوریه صادرشده و پس از جمعبندی نهایی با مشارکت عراق بهعنوان طرفی که این جنایت در آنجا رویداده، تکمیل تحقیقات در دستور کار قرار خواهد گرفت. آخرین تحقیقات نشان میدهند که افزون بر نقش مستقیم آمریکا در ترور سردار سلیمانی، جنتلمنهای تروریست انگلیسی و آلمانی نیز در این جنایت نقش داشتند و در این راستا، بیش از 2 هزار سند بینالمللی بهمنظور ارائه به مجامع حقوقی جمعآوریشده است. افزون بر این، محکومیت این اقدام سبعانه از سوی «اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور قتلهای فراقانونی که آن را «نقض حقوق بینالملل» و «منشور ملل متحد» برشمرده بود، گواه دیگری از اوج این جنایت به شمار میآید؛ تا جایی که حتی نهادهای تحت امر نظام سلطه نیز نتوانستند از کنار آن بیتفاوت عبور کنند. و بالاخره اینکه سالگرد شهادت سردار آسمانی، حاج قاسم سلیمانی تجدید میثاق با آرمانهای بلند اوست و بهطور حتم، آیندهای فارغ از امنیت، رسوایی و همراه با فضاحت و خذلان را برای قاتلان و جنایتکاران بینالمللی رقم خواهد زد.
کمی که درباره فرمانده بیهمتای سپاه قدس جستجو کنیم، اولین نکتهای که جلبتوجه میکند، اقتدار بیهمتا و مثالزدنی او بود. از بیمحلی او به پیام «دیوید پترائوس»، وزیر دفاع وقت آمریکا، درخواست اماننامه یانکیها از او برای خروج از منطقهای در عراق تا نامه حلیتخواهی او از یک شهروند اهل سنت، همگی نشان میدهد نام او همانقدر که وحشت در دل دشمنان انداخته بود، به همان میزان ثبات و آرامش را برای مردان، زنان و کودکان گریزان از جنگ به ارمغان میآورد. علاوه بر این، شخصیت متین، آرام، با صلابت، متواضع، شجاع و بی حاشیه سردار دلها، از او چهرهای محبوب، متمایز و الهامبخش برای همه رزمندگان و فرماندهان مقاومت ساخته بود.
از سوی دیگر، حاج قاسم هرگز پا به میدانی نمیگذاشت مگر اینکه خودش در خط مقدم حاضر میشد. رفتارش با فرماندهان ارشد و رزمندگان، یکسان بود و همه با او احساس صمیمیت میکردند. بسیار دقیق و متفکر بود و بیش از آنکه سخنگو باشد، به شنیدن نظرات دیگران علاقه داشت. ایمان او به تقدیر الهی غیرقابل خدشه و بسیار اهل توسل بود. این خصوصیات و بسیاری دیگر که مجال ذکر آنها در این وجیزه نیست، از او فرماندهی اسطورهای ساخت و شهادت وی داغ سنگینی بر دلهای مردم ایران و منطقه گذاشت. رویدادی جانگداز که سایه سنگین «انتقام سخت» را بر سر جنایتکاران آمریکایی افکند. به تعبیر آیتالله رئیسی، «شهادت سردار سلیمانی موضوعی است که نه داغ آن و نه مطالبه مردم برای خونخواهی او، مجازات، کیفر آمران و عاملان این جنایت هرگز به سردی نمیگراید... کیفرخواست ترور شهید سلیمانی، تنها دعوی حقوقی خانواده شهید یا ملت ایران نیست بلکه ادعانامه امت اسلام و آزادگان عالم علیه تروریسم دولتی آمریکاست.» رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته پس از شهادت سردار سلیمانی در پیامی بر انتقام بهحق و غیرقابل تشکیک این جنایت تأکید کرده و فرمودند: «شهادت پاداش تلاش بیوقفه او در همه این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوه الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای این حادثه آلودند. شهید سلیمانی چهره بینالمللی مقاومت است و همه دلبستگان مقاومت خونخواه اویند.» دو نکته ذیل بر این مبنا، قابلتأمل و توجه هستند. یکم، حمله موشکی به عین الاسد بهعنوان اولین «سیلی» به تروریستهای آمریکایی، چارچوب و مبانی راهبردی آنها در قبال ایران را در هم شکست، چراکه پس از جنگ جهانی دوم، هیچ قدرتی در جهان به منافع و پایگاههای این کشور حمله نکرده بود. این ضربه با مقدمات و ترتیبات جنگ الکترونیک ایران علیه آمریکا همراه بود و بهت و حیرت کاخ سفید و بسیاری از رهبران دنیا را موجب شد. اما این تازه آغاز ماجرا بود و یانکیها گمان نمیکردند که با این خبط، عرصه عراق و منطقه بر آنها تنگ شود. چند ماه پس از این ترور، پارلمان عراق مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی را تصویب کرد و موضعگیری یکپارچه یگانهای مقاومت مردمی و جناحهای سیاسی، واشنگتن را به این جمعبندی رساند که باید هر چه زودتر از این کشور خارج شوند. تصمیم پارلمان عراق، بخشی از پازل انتقام سخت ایران را تکمیل میکند چراکه برنامه آتی کشورمان، بر اخراج نظامیان عمو سام از کل منطقه غرب آسیا استوار شده است.
به عبارت گویاتر، موشکباران عین الاسد و «تشییع میلیونی شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس در عراق و ایران، اولین سیلی سخت به آمریکاییها بود اما سیلی سختتر، غلبه نرمافزاری بر هیمنه پوچ استکبار و اخراج آمریکا از منطقه است، البته آمران و قاتلان سردار سلیمانی نیز باید انتقام پس دهند و این انتقام در هر زمانی که ممکن باشد، قطعی است.» (مقام معظم رهبری – 26 آذر 99)
دوم، اقدامات حقوقی و قضایی در سطح بینالمللی برای محاکمه عاملان و آمران ترور سردار سلیمانی است که در دستور دستگاه قضایی قرار دارد. قوه قضائیه بهعنوان بازوی پرتوان جمهوری اسلامی در این حوزه، اقدامات در خور و شایان توجهی را پیگیری کرده است. پس از تشکیل پرونده به دستور رئیس عدلیه، هیئتهای قضایی و مستشاری بهمنظور بررسی ابعاد این پرونده در داخل و خارج کار خود را آغاز کرده و برای جمعآوری مستندات، 500 فقره مکاتبه با سازمانهای دیپلماتیک و امنیتی در راستای صدور کیفرخواست و قرار نهایی مطابق با حقوق بینالملل انجامشده است. این در حالی است که نیابت قضایی برای 6 کشور ازجمله کویت، اردن، قطر، لبنان، عراق و سوریه صادرشده و پس از جمعبندی نهایی با مشارکت عراق بهعنوان طرفی که این جنایت در آنجا رویداده، تکمیل تحقیقات در دستور کار قرار خواهد گرفت. آخرین تحقیقات نشان میدهند که افزون بر نقش مستقیم آمریکا در ترور سردار سلیمانی، جنتلمنهای تروریست انگلیسی و آلمانی نیز در این جنایت نقش داشتند و در این راستا، بیش از 2 هزار سند بینالمللی بهمنظور ارائه به مجامع حقوقی جمعآوریشده است. افزون بر این، محکومیت این اقدام سبعانه از سوی «اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور قتلهای فراقانونی که آن را «نقض حقوق بینالملل» و «منشور ملل متحد» برشمرده بود، گواه دیگری از اوج این جنایت به شمار میآید؛ تا جایی که حتی نهادهای تحت امر نظام سلطه نیز نتوانستند از کنار آن بیتفاوت عبور کنند. و بالاخره اینکه سالگرد شهادت سردار آسمانی، حاج قاسم سلیمانی تجدید میثاق با آرمانهای بلند اوست و بهطور حتم، آیندهای فارغ از امنیت، رسوایی و همراه با فضاحت و خذلان را برای قاتلان و جنایتکاران بینالمللی رقم خواهد زد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 3
رفع چالشهای دادرسی تا طبقهبندی مجرمان در زندان
گروه قضایی: موضوع ابلاغ سند تحول قضایی همچنان مورد توجه رسانه ها و افکار عمومی است. در این میان، مقامات قضایی طی روزهای اخیر به تبیین ابعاد و جزییات این سند راهبردی پرداختند. از جمله معاون قضایی قوه قضاییه و رییس سازمان زندان ها در سخنانی به آثار سند تحول قضایی پرداخته اند.
در همین زمینه، حجتالاسلاموالمسلمین مظفری با اشاره به ابلاغ سند تحول قضایی از سوی ریاست دستگاه قضا، اظهار کرد: سند تحول قضایی یک سند مترقی مبتنی بر واقعیتهای عینی در سطح جامعه و آنچه در دستگاه قضایی میگذرد، است. بهعبارتدیگر، در تدوین سند تحول قضایی، به واقعگرایی توجه ویژه شده است. وی تصریح کرد: بندبند سند تحول قضایی، برآمده از احصاء چالشها و نقاط ضعف و قوتی است که در مجموعه دستگاه قضایی وجود داشته و برای هرکدام از این چالشها که عقبه خیلی از مشکلات را در سیستم قضایی تشکیل میدادند، بهصورت کاملاً شفاف و عینی و واقعگرایانه، چارهاندیشی شده و راهکار ارائهشده است. مظفری، شفافیت فرآیندهای قضایی و شناسایی نقاط ضعف در دستگاه قضایی در بستر آسیبشناسانه را از دیگر محسنات سند تحول قضایی دانست و گفت: شفاف کردن فرآیند رسیدگی به پروندههای قضایی و صدور احکام مرتبط با آنها و همچنین تخصصی کردن دادگاهها و محاکم، بهرهگیری از ظرفیت مشاورین قضایی در حوزههای مختلف و هوشمندسازی فرایندهای قضایی از دیگر ویژگیهای برجسته سند تحول قضایی است.
معاون قضایی قوهقضاییه، گفت: با تحقق مفاد سند تحول قضایی، آرای قضایی با لحاظ شرایط قانونی در معرض افکار عمومی، متخصصین، صاحبنظران، نخبگان و اساتید حوزه و دانشگاه قرار میگیرد و بدین ترتیب علاوه بر تعمیق شفافیت، نقطه نظرات متخصصین نیز مطمح نظر قرار خواهد گرفت و فرایند توسعه عدالت تسریع و تسهیل میشود. به گزارش میزان، وی با اشاره به موضوع اطاله دادرسی و چارهاندیشی سند تحول قضایی در این زمینه اظهار کرد: طبق بررسیهای بهعملآمده، ۸۰ درصد پروندههای وارده به سیستم قضایی در حوزه مسائل کیفری و حقوقی در قالب دادخواستها یا شکایات کیفری، حول محور ۲۰ عنوان حقوقی میچرخد؛ بر همین اساس، در سند تحول قضایی، ارائه راهکارهای عینی و عملی پیرامون این ۲۰ عنوان چالشزای مورداشاره موردتوجه بوده است. مظفری، تصریح کرد: برای نمونه، بخش عمدهای از دعاوی حقوقی به اسناد عادی مرتبط است؛ در واقع منشأ این دعاوی حقوقی، اسناد عادی است؛ بر همین اساس، در سند تحول تاکید شده که دادگاهها و محاکم، اعتبار قانونی را صرفاً برای اسناد رسمی قائل باشند نه اسناد عادی. معاون قضایی قوهقضاییه، بیان کرد: از سویی دیگر، طرح جامع حد نگار یکی از موضوعات بسیار مهمی است که امروز بخش عمدهای از دعاوی و اختلافات مردم در حوزه اراضی به موضوع عدم اجرای کامل این طرح جامع مربوط میشود. از همین رو در سند تحول به تحقق این موضوع و بهطورکلی به تمام مقولههایی که در راستای تأمین هدف صدور آرای متقن و کاهش ورودی پروندهها و رفع اطاله دادرسی هستند توجه شده است.
طبقهبندی مجرمان در داخل زندان
رییس سازمان زندانها نیز درباره سند تحول قضایی گفت: مقوله اصلاح مجرمان ازجمله موضوعاتی است که در قانون اساسی اصل (۱۵۶) به آن تصریحشده و در سند ارتقا یافته تحول نیز اصلاح مجرمان یکی از مأموریتهایی است که به آن توجه و پرداختهشده است.
محمدمهدی حاجمحمدی در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما افزود: در بحث مجرمان، ما فقط اهتمام و اعتنا به محکومیت و صدور احکام نداشته باشیم و حتماً در کنار آن رسیدگی قضایی، به اصلاح مجرمان و تأثیر این صدور احکام در بحث اصلاح مجرمان نیز توجه کنیم و همکاران قضایی در فواصل و موقعیتهای مختلف رسیدگی، اعم از دادسراها، دادگاهها و مراحل تجدیدنظر به موضوع اصلاح مجرمان توجه داشته باشند.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت: یکی دیگر از نکات تصریحشده در بحث سند تحول، طبقهبندی مجرمان در داخل زندان است که در واقع جدا بودن مجرمان حرفهای از غیرحرفهای مدنظر است. یعنی طوری نشود که مجرم غیرحرفهای در داخل زندان در کنار مجرم حرفهای قرار بگیرد و بعد از آزادی از زندان به یک مربی متبحر در بدعملی تبدیل شود. وی افزود: در واقع باید زندان حکم تصفیهخانه را پیدا کند یعنی بهموجب صدور و اجرای احکام به سمت بازاجتماعی شدن مجرمان برویم و در سند تحول قضایی طبقهبندی مجرمان در داخل زندانها در دستور کار است.
حاج محمدی گفت: توسعه اشتغال و حرفهای آموزی با عنوان اموری که در اصلاح و تربیت نقش محوری دارد و همچنین مشارکت نهادهای مردمی در اصلاح مجرمان و ارتقای نظام مراقبت پس از خروج از موضوعهایی است که در سند تحول درباره اصلاح مجرمان به آن پرداختهشده است.
در همین زمینه، حجتالاسلاموالمسلمین مظفری با اشاره به ابلاغ سند تحول قضایی از سوی ریاست دستگاه قضا، اظهار کرد: سند تحول قضایی یک سند مترقی مبتنی بر واقعیتهای عینی در سطح جامعه و آنچه در دستگاه قضایی میگذرد، است. بهعبارتدیگر، در تدوین سند تحول قضایی، به واقعگرایی توجه ویژه شده است. وی تصریح کرد: بندبند سند تحول قضایی، برآمده از احصاء چالشها و نقاط ضعف و قوتی است که در مجموعه دستگاه قضایی وجود داشته و برای هرکدام از این چالشها که عقبه خیلی از مشکلات را در سیستم قضایی تشکیل میدادند، بهصورت کاملاً شفاف و عینی و واقعگرایانه، چارهاندیشی شده و راهکار ارائهشده است. مظفری، شفافیت فرآیندهای قضایی و شناسایی نقاط ضعف در دستگاه قضایی در بستر آسیبشناسانه را از دیگر محسنات سند تحول قضایی دانست و گفت: شفاف کردن فرآیند رسیدگی به پروندههای قضایی و صدور احکام مرتبط با آنها و همچنین تخصصی کردن دادگاهها و محاکم، بهرهگیری از ظرفیت مشاورین قضایی در حوزههای مختلف و هوشمندسازی فرایندهای قضایی از دیگر ویژگیهای برجسته سند تحول قضایی است.
معاون قضایی قوهقضاییه، گفت: با تحقق مفاد سند تحول قضایی، آرای قضایی با لحاظ شرایط قانونی در معرض افکار عمومی، متخصصین، صاحبنظران، نخبگان و اساتید حوزه و دانشگاه قرار میگیرد و بدین ترتیب علاوه بر تعمیق شفافیت، نقطه نظرات متخصصین نیز مطمح نظر قرار خواهد گرفت و فرایند توسعه عدالت تسریع و تسهیل میشود. به گزارش میزان، وی با اشاره به موضوع اطاله دادرسی و چارهاندیشی سند تحول قضایی در این زمینه اظهار کرد: طبق بررسیهای بهعملآمده، ۸۰ درصد پروندههای وارده به سیستم قضایی در حوزه مسائل کیفری و حقوقی در قالب دادخواستها یا شکایات کیفری، حول محور ۲۰ عنوان حقوقی میچرخد؛ بر همین اساس، در سند تحول قضایی، ارائه راهکارهای عینی و عملی پیرامون این ۲۰ عنوان چالشزای مورداشاره موردتوجه بوده است. مظفری، تصریح کرد: برای نمونه، بخش عمدهای از دعاوی حقوقی به اسناد عادی مرتبط است؛ در واقع منشأ این دعاوی حقوقی، اسناد عادی است؛ بر همین اساس، در سند تحول تاکید شده که دادگاهها و محاکم، اعتبار قانونی را صرفاً برای اسناد رسمی قائل باشند نه اسناد عادی. معاون قضایی قوهقضاییه، بیان کرد: از سویی دیگر، طرح جامع حد نگار یکی از موضوعات بسیار مهمی است که امروز بخش عمدهای از دعاوی و اختلافات مردم در حوزه اراضی به موضوع عدم اجرای کامل این طرح جامع مربوط میشود. از همین رو در سند تحول به تحقق این موضوع و بهطورکلی به تمام مقولههایی که در راستای تأمین هدف صدور آرای متقن و کاهش ورودی پروندهها و رفع اطاله دادرسی هستند توجه شده است.
طبقهبندی مجرمان در داخل زندان
رییس سازمان زندانها نیز درباره سند تحول قضایی گفت: مقوله اصلاح مجرمان ازجمله موضوعاتی است که در قانون اساسی اصل (۱۵۶) به آن تصریحشده و در سند ارتقا یافته تحول نیز اصلاح مجرمان یکی از مأموریتهایی است که به آن توجه و پرداختهشده است.
محمدمهدی حاجمحمدی در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما افزود: در بحث مجرمان، ما فقط اهتمام و اعتنا به محکومیت و صدور احکام نداشته باشیم و حتماً در کنار آن رسیدگی قضایی، به اصلاح مجرمان و تأثیر این صدور احکام در بحث اصلاح مجرمان نیز توجه کنیم و همکاران قضایی در فواصل و موقعیتهای مختلف رسیدگی، اعم از دادسراها، دادگاهها و مراحل تجدیدنظر به موضوع اصلاح مجرمان توجه داشته باشند.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت: یکی دیگر از نکات تصریحشده در بحث سند تحول، طبقهبندی مجرمان در داخل زندان است که در واقع جدا بودن مجرمان حرفهای از غیرحرفهای مدنظر است. یعنی طوری نشود که مجرم غیرحرفهای در داخل زندان در کنار مجرم حرفهای قرار بگیرد و بعد از آزادی از زندان به یک مربی متبحر در بدعملی تبدیل شود. وی افزود: در واقع باید زندان حکم تصفیهخانه را پیدا کند یعنی بهموجب صدور و اجرای احکام به سمت بازاجتماعی شدن مجرمان برویم و در سند تحول قضایی طبقهبندی مجرمان در داخل زندانها در دستور کار است.
حاج محمدی گفت: توسعه اشتغال و حرفهای آموزی با عنوان اموری که در اصلاح و تربیت نقش محوری دارد و همچنین مشارکت نهادهای مردمی در اصلاح مجرمان و ارتقای نظام مراقبت پس از خروج از موضوعهایی است که در سند تحول درباره اصلاح مجرمان به آن پرداختهشده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 4
باید به دانشمندان ایران احترام گذاشت
گام بلند ایران در ساخت واکسن کرونا علیرغم فشار تحریمها و کوتاهتر شدن مسیر کنترل این همهگیری در کشورمان با وارد شدن واکسن ایرانی به فاز آزمایش انسانی، در رسانههای مختلف جهان بازتاب داشت.
دوشنبه گذشته اولین تست انسانی واکسن ایرانی با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی ریاستجمهوری، رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و تیم تحقیقاتی مربوطه انجام شد. گام بلند ایران در ساخت واکسن داخلی علیرغم فشار تحریمها و انجام نخستین تست انسانی آن که ثمره تلاش شبانهروزی جوانان دانشمند و مستعد ایران اسلامی است در مرکز توجه رسانههای مختلف جهان قرار گرفت و اغلب آنها این رویداد را با انتشار تصاویری از مراسم انجام تست انسانی گزارش دادند. آزمایشی که ایران را در زمره معدود کشورهایی قرار داد که خود برای تولید واکسن اقدام کرده و تا این مرحله پیش رفتهاند. خبرگزاری «رویترز» در بازتاب این رویداد با تیتر «ایران آزمایش انسانی اولین واکسن کووید-۱۹ داخلی را آغاز کرد» با انتشار تصویری از دختر رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که نخستین داوطلب این آزمایش بود، نوشت: در تلاش برای افزایش اعتماد عمومی به واکسن، اولین داوطلبان دریافت واکسن مقامات این نهاد و دختر رییس آن بودند. شبکه خبری «الجزیره» هم ضمن بازتاب خبری انجام نخستین آزمایش انسانی واکسن کرونا در ایران، نوشت: این آزمایش در حالی انجام شد که ایران توانسته شمار فوتیهای ناشی از کرونا را به کمترین میزان در سه ماه برساند و همچنین در حالی بوده که این کشور با مشکلات واردات میزان کافی واکسن به دلیل تحریمهای آمریکا روبروست. «علی هاشم» خبرنگار الجزیره انگلیسی هم تأکید کرد: احترام به دانشمندان ایرانی که با وجود تحریمها و فشارها قادر به آغاز آزمایشهای انسانی واکسن کویید-۱۹ خود هستند. تنها چند کشور در سراسر جهان به چنین مرحلهای رسیدند. مهم نیست که آنها موفق شوند یا شکست بخورند، این شهامت ادامه دادن است که مهم است. به گزارش فارس، تلویزیون رسمی چین هم با بازتاب تست انسانی واکسن کرونا در ایران، نوشت: تهران در کنار چین، روسیه، آمریکا و اروپا قرار گرفت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
نوسازی بافتهای فرسوده در کما
در حالی که بر اساس اسناد بالادستی کشور، وزارت راه و شهرسازی باید سالی ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده را نوسازی میکرد، اما نوسازی بافت فرسوده در شرایط کما قرار گرفته است. طبق برنامه ششم توسعه، باید سالانه ۲۷۰ محله فرسوده بازسازی میشدند، با این وجود «ضوابط نامتعارف شهری ساخت و ساز» و «قواعد ضدرونق در بازار ملک» موجب شده تا عقب ماندگی زیادی را نسبت به برنامه شاهد باشیم.
در برنامه طرح اقدام ملی مسکن نیز که قرار است ۴۰۰ هزار واحد مسکونی احداث شود، ۱۰۰ هزار واحد آن به نوسازی بافتهای فرسوده تعلق دارد اما تا کنون گزارشی از روند نوسازی این بافتها اعلام نشده است.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در نیمه دوم آذر ماه امسال در دیدار با وزرای عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری بر تسریع در روند نوسازی بافتهای فرسوده تأکید کرد. محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی هم بارها در ماههای اخیر موضوع عقب ماندگی از برنامههای نوسازی بافتهای فرسوده را گوشزد کرده است.
تدوین سیاستهای نامتعارف
در حالی که مسئولان شرکت بازآفرینی شهری مرتبا بر وجود تفاهم نامهها و مصوباتی چه در دولت، چه در ستاد ملی بازآفرینی شهری و چه شورای شهر تهران مبنی بر ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی (بسته به تعداد واحدهای مسکونی ای که قرار است احداث شود) به متقاضیان نوسازی واحدهای موجود در بافتهای فرسوده تأکید دارند، اما برخی انبوه سازان از اجرایی نشدن این تفاهم نامهها و نیز وجود قوانین دست و پاگیر و بروکراسیهای پیچیده در شهرداریها برای نوسازی بافتهای فرسوده گلایه جدی دارند.
حتی اخذ مجوزهای متعدد از شرکت بازآفرینی شهری، ادارات کل راه و شهرسازی استانها و شهرداریها، خود به یکی از پیچیدهترین آئین نامههای دریافت مجوز، پروانه ساختمانی و تسهیلات بانکی نوسازی بافت فرسوده تبدیل شده است.
حسن محتشم، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران در این خصوص گفت: « تا کنون از همکارانم و انبوه سازان، خبری مبنی بر عدم رعایت تخفیفهای صدور پروانه ساختمانی از سوی شهرداریها دریافت نکردهام اما مشکل اینجاست که شهرداریها وقتی میخواهند پروانههای رایگان یا با تخفیف بالا صادر کنند، بسیار کُند کار میکنند و بروکراسی طولانی بر این روند حاکم است.»
وی ادامه داد: «در بخش نوسازی بافتهای فرسوده، شهرداری تهران اعلام کرده که برای مسکونیها عوارضی دریافت نمیکند، برای تجاریها ۵۰ درصد عوارض میگیرد و برای واحدهای تجمیعی (ریزدانهها)، حتی تشویقی یک طبقه هم میدهد؛ اما در مجموع نتوانستهایم علی رغم این امتیازات، به توفیقی دست یابیم. دلیل آن این است که نوسازی بافت فرسوده چند وجهی است و متقاضی باید مسیرهای مختلفی را طی کند تا به نتیجه برسد.»
همچنین تجمیع واحدهای ریزدانه در مناطق جنوبی یا میانی تهران نیز یکی دیگر از چالش های نوسازی بافت فرسوده است.
یکی از سازندگان مسکن در این خصوص گفت: «در حالی که در برخی مناطق فرسوده تهران، واحدهای ۲۰ متری هم داریم و متقاضیان میخواهند این واحدها را با یکدیگر تجمیع کنند، شهرداری قبول نمیکند و میگوید چون زیر ۵۰ متر است، به آن پروانه ساخت نمیدهیم.»
بروکراسی های پیچیده موجب شده ضوابط شهری ساختوساز به جای آنکه در نقش تنظیم کننده بازار مسکن، مسیر عرضه را به سمت احداث آپارتمانهای کممتراژ اما پرتقاضا که حداکثر ۶۰ مترمربع است هدایت کند، عاملی برای اجبار سازندهها به احداث واحدهای مسکونی بزرگمتراژ شده است.
آمارها نشان میدهد متوسط مساحت ساخت و ساز در منطقه ۱۲ بهعنوان هسته مرکزی بافت فرسوده تهران ۲۱۳ مترمربع است که مقایسه آن با میانگین تقاضای خرید در کل نیمه جنوبی پایتخت (۷۵ متر) از تشدید گسل متراژ بین تقاضای خرید با ساخت و ساز حکایت دارد، بهطوریکه این شکاف با هسته مرکزی بافت فرسوده شهر تهران ۱۳۸ مترمربع است. به این معنا که واحدهای مسکونی ساخته شده ۱۳۸ مترمربع بزرگتر از تقاضای خرید ملک در نیمه جنوبی شهر تهران است.
ضرورت ارائه بستههای انگیزشی سازندگان
نوسازی بافتهای فرسوده از برنامه سوم توسعه آغاز شده و در برنامه ششم هم آمده است، با این وجود نه تنها پیشرفتها بسیار کند بوده، بلکه حتی سرعت تولید بافت فرسوده جدید هم بیشتر از سرعت نوسازیها بوده و عملا حجم بافتهای نابسامان شهری ایجاد شده و افزایش هم یافته است.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران در خصوص راهکار تسریع در روند نوسازی بافت فرسوده گفت: «باید مانند کاری که برای مسکن مهر انجام شد، یک بودجه متناسب برای این فعالیت در نظر گرفته شود؛ این بودجه از محل بازپرداخت اقساط آن، به دولت و بانکها بازمی گردد؛ دولت در حال حاضر از محل فروش اراضی مسکن مهر و نیز اقساط بازگشتی، توانسته این بودجه را برگرداند؛ اما نوسازی با این سرعت، نه تنها مؤثر نیست بلکه نتیجه عکس هم میدهد.»
در این شرایط متولی بخش مسکن باید در جهت رونق ساخت و ساز، در خدمت حمایت از سازندگان در مناطق فرسوده باشد و با ارائه بستههای انگیزشی سازندگان را برای ساخت واحدهای مسکونی متناسب با الگوی مصرف ترغیب کند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در نیمه دوم آذر ماه امسال در دیدار با وزرای عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری بر تسریع در روند نوسازی بافتهای فرسوده تأکید کرد. محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی هم بارها در ماههای اخیر موضوع عقب ماندگی از برنامههای نوسازی بافتهای فرسوده را گوشزد کرده است.
تدوین سیاستهای نامتعارف
در حالی که مسئولان شرکت بازآفرینی شهری مرتبا بر وجود تفاهم نامهها و مصوباتی چه در دولت، چه در ستاد ملی بازآفرینی شهری و چه شورای شهر تهران مبنی بر ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی (بسته به تعداد واحدهای مسکونی ای که قرار است احداث شود) به متقاضیان نوسازی واحدهای موجود در بافتهای فرسوده تأکید دارند، اما برخی انبوه سازان از اجرایی نشدن این تفاهم نامهها و نیز وجود قوانین دست و پاگیر و بروکراسیهای پیچیده در شهرداریها برای نوسازی بافتهای فرسوده گلایه جدی دارند.
حتی اخذ مجوزهای متعدد از شرکت بازآفرینی شهری، ادارات کل راه و شهرسازی استانها و شهرداریها، خود به یکی از پیچیدهترین آئین نامههای دریافت مجوز، پروانه ساختمانی و تسهیلات بانکی نوسازی بافت فرسوده تبدیل شده است.
حسن محتشم، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران در این خصوص گفت: « تا کنون از همکارانم و انبوه سازان، خبری مبنی بر عدم رعایت تخفیفهای صدور پروانه ساختمانی از سوی شهرداریها دریافت نکردهام اما مشکل اینجاست که شهرداریها وقتی میخواهند پروانههای رایگان یا با تخفیف بالا صادر کنند، بسیار کُند کار میکنند و بروکراسی طولانی بر این روند حاکم است.»
وی ادامه داد: «در بخش نوسازی بافتهای فرسوده، شهرداری تهران اعلام کرده که برای مسکونیها عوارضی دریافت نمیکند، برای تجاریها ۵۰ درصد عوارض میگیرد و برای واحدهای تجمیعی (ریزدانهها)، حتی تشویقی یک طبقه هم میدهد؛ اما در مجموع نتوانستهایم علی رغم این امتیازات، به توفیقی دست یابیم. دلیل آن این است که نوسازی بافت فرسوده چند وجهی است و متقاضی باید مسیرهای مختلفی را طی کند تا به نتیجه برسد.»
همچنین تجمیع واحدهای ریزدانه در مناطق جنوبی یا میانی تهران نیز یکی دیگر از چالش های نوسازی بافت فرسوده است.
یکی از سازندگان مسکن در این خصوص گفت: «در حالی که در برخی مناطق فرسوده تهران، واحدهای ۲۰ متری هم داریم و متقاضیان میخواهند این واحدها را با یکدیگر تجمیع کنند، شهرداری قبول نمیکند و میگوید چون زیر ۵۰ متر است، به آن پروانه ساخت نمیدهیم.»
بروکراسی های پیچیده موجب شده ضوابط شهری ساختوساز به جای آنکه در نقش تنظیم کننده بازار مسکن، مسیر عرضه را به سمت احداث آپارتمانهای کممتراژ اما پرتقاضا که حداکثر ۶۰ مترمربع است هدایت کند، عاملی برای اجبار سازندهها به احداث واحدهای مسکونی بزرگمتراژ شده است.
آمارها نشان میدهد متوسط مساحت ساخت و ساز در منطقه ۱۲ بهعنوان هسته مرکزی بافت فرسوده تهران ۲۱۳ مترمربع است که مقایسه آن با میانگین تقاضای خرید در کل نیمه جنوبی پایتخت (۷۵ متر) از تشدید گسل متراژ بین تقاضای خرید با ساخت و ساز حکایت دارد، بهطوریکه این شکاف با هسته مرکزی بافت فرسوده شهر تهران ۱۳۸ مترمربع است. به این معنا که واحدهای مسکونی ساخته شده ۱۳۸ مترمربع بزرگتر از تقاضای خرید ملک در نیمه جنوبی شهر تهران است.
ضرورت ارائه بستههای انگیزشی سازندگان
نوسازی بافتهای فرسوده از برنامه سوم توسعه آغاز شده و در برنامه ششم هم آمده است، با این وجود نه تنها پیشرفتها بسیار کند بوده، بلکه حتی سرعت تولید بافت فرسوده جدید هم بیشتر از سرعت نوسازیها بوده و عملا حجم بافتهای نابسامان شهری ایجاد شده و افزایش هم یافته است.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران در خصوص راهکار تسریع در روند نوسازی بافت فرسوده گفت: «باید مانند کاری که برای مسکن مهر انجام شد، یک بودجه متناسب برای این فعالیت در نظر گرفته شود؛ این بودجه از محل بازپرداخت اقساط آن، به دولت و بانکها بازمی گردد؛ دولت در حال حاضر از محل فروش اراضی مسکن مهر و نیز اقساط بازگشتی، توانسته این بودجه را برگرداند؛ اما نوسازی با این سرعت، نه تنها مؤثر نیست بلکه نتیجه عکس هم میدهد.»
در این شرایط متولی بخش مسکن باید در جهت رونق ساخت و ساز، در خدمت حمایت از سازندگان در مناطق فرسوده باشد و با ارائه بستههای انگیزشی سازندگان را برای ساخت واحدهای مسکونی متناسب با الگوی مصرف ترغیب کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 2
تداوم محدودیت تردد کرونایی در کشور
روز گذشته به رغم استمرار روند نزولی قابل توجه امارها در تعداد جانباختگان ناشی از کرونا اما دوباره این آمار صعودی شد که دلنگرانیهایی را در این زمینه مطرح کرد.
نویسنده : الهام صادقی
به رغم اینکه چند روز قبل آمار فوتیهای ناشی از بیماری کووید 19 بعد از ماهها به زیر 120 نفر رسید و انتظار میرفت با ادامه این روند در کنار تدابیر اتخاذ شده شاهد استمرار در روند نزولی اعداد و ارقام مربوط به تعداد جانباختگان ناشی از کرونا ویروس جدید در کشور باشیم، با این وجود اما در سه روز اخیر آمارها دوباره روند صعودی محسوسی را در تعداد فوت شدگان تجربه کرده است، روندی که روز گذشته با جانباختن ۱۴۹ بیمار، زنگ خطر صعودی شدن دوباره آمارها به صدا در آمد.
این در حالی است که خوشبختانه هیچ منطقهای در کشور در وضعیت قرمز قرار ندارد و اعمال محدودیتها نیز ادامه دارد، آنچه که موجب شده تا ممنوعیت ورود پلاکهای بومی شهرهای نارنجی به شهرهای زرد ممنوع باشد، موضوعی که حسین قاسمی، دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا به آن اشاره کرده است، با این توضیح که ۳۳۰ شهر زرد و ۱۰۸ شهر نارنجی هستند و امیدواریم این شهرهای نارنجی نیز به مرور به سمت وضعیت زرد حرکت کنند و میزان ابتلا و بستری در شهرهای مختلف کمتر شود.
منع تردد همان ساعت 21
در این میان اما اجرای محدودیتهای شبانه طرحی است مدتی است در دستور کار قرار دارد و براین اساس البته به گفته قاسمی اجرای منع تردد شبانه در سراسر کشور عملیاتی شده است. این در حالی است که اگرچه پیشتر پلیس راهور پیشنهاد داده بود تاساعت اعمال محدودیت شبانه در طرح محدودیت های کرونایی از ساعت ۲۱ به ساعت ۲۲ تغییر کند اما روز گذشته سرهنگ محمدباقر سلیمی، رییس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا از عدم موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا با تغییر ساعت محدودیتهای شبانه خبر داد. پیشنهادی که البته دلیل آن تغییر ساعت پیک ترافیک در کلانشهرها به ویژه شهر تهران بود که موجب شده تا ازدحام خودروها در معابر و بزرگراههای شهری بیشتر به چشم آید. به هر حال با اجرای همه این تدابیر امید میرود تا روند صعودی آمارها که در سه روز گذشته شاهد آن بودیم، ادامه نداشته باشد.
۵۰۸۷ نفر در وضعیت شدید بیماری
اما سئوال دیگری که در حوزه آمار و ارقام کرونا مطرح میشود، این است که آخرین آمارها چگونه است؟ براین اساس با استناد به اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت و سخنان سیما سادات لاری، سخنگوی این وزارتخانه باید گفت؛ معیارهای تشخیصی حکایت از ابتلای۶ هزار و ۲۷۲ بیمار جدید به کووید ۱۹ دارد که تعداد کل بیماران را به به یک میلیون و ۲۱۸ هزار و ۷۵۳ نفر رسانده است، ضمن اینکه ۵۰۸۷ نفر از مبتلایان نیز در حال حاضر در وضعیت شدید بیماری قرار دارند.
این در حالی است که خوشبختانه هیچ منطقهای در کشور در وضعیت قرمز قرار ندارد و اعمال محدودیتها نیز ادامه دارد، آنچه که موجب شده تا ممنوعیت ورود پلاکهای بومی شهرهای نارنجی به شهرهای زرد ممنوع باشد، موضوعی که حسین قاسمی، دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا به آن اشاره کرده است، با این توضیح که ۳۳۰ شهر زرد و ۱۰۸ شهر نارنجی هستند و امیدواریم این شهرهای نارنجی نیز به مرور به سمت وضعیت زرد حرکت کنند و میزان ابتلا و بستری در شهرهای مختلف کمتر شود.
منع تردد همان ساعت 21
در این میان اما اجرای محدودیتهای شبانه طرحی است مدتی است در دستور کار قرار دارد و براین اساس البته به گفته قاسمی اجرای منع تردد شبانه در سراسر کشور عملیاتی شده است. این در حالی است که اگرچه پیشتر پلیس راهور پیشنهاد داده بود تاساعت اعمال محدودیت شبانه در طرح محدودیت های کرونایی از ساعت ۲۱ به ساعت ۲۲ تغییر کند اما روز گذشته سرهنگ محمدباقر سلیمی، رییس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا از عدم موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا با تغییر ساعت محدودیتهای شبانه خبر داد. پیشنهادی که البته دلیل آن تغییر ساعت پیک ترافیک در کلانشهرها به ویژه شهر تهران بود که موجب شده تا ازدحام خودروها در معابر و بزرگراههای شهری بیشتر به چشم آید. به هر حال با اجرای همه این تدابیر امید میرود تا روند صعودی آمارها که در سه روز گذشته شاهد آن بودیم، ادامه نداشته باشد.
۵۰۸۷ نفر در وضعیت شدید بیماری
اما سئوال دیگری که در حوزه آمار و ارقام کرونا مطرح میشود، این است که آخرین آمارها چگونه است؟ براین اساس با استناد به اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت و سخنان سیما سادات لاری، سخنگوی این وزارتخانه باید گفت؛ معیارهای تشخیصی حکایت از ابتلای۶ هزار و ۲۷۲ بیمار جدید به کووید ۱۹ دارد که تعداد کل بیماران را به به یک میلیون و ۲۱۸ هزار و ۷۵۳ نفر رسانده است، ضمن اینکه ۵۰۸۷ نفر از مبتلایان نیز در حال حاضر در وضعیت شدید بیماری قرار دارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 2
انتقام شهید سلیمانی حق ملت ایران است
حجتالاسلام حسن روحانی گفت: رییسجمهور آمریکا و وزیر خارجه در رأس شهادت سپهبد سلیمانی بودند و ملت ما دست از آنها نخواهد کشید و حق مردم است تا از خون عزیزشان انتقام بگیرند.
رییسجمهوری در جلسه روز گذشته هیأت دولت با یادآوری اینکه در روزهای پایانی سال2020 هستیم، اظهار داشت: سال میلادیای که گذشت سال سختی برای کشورهای جهان بود چون از آغاز این سال گرفتار ویروسی شدند که در قرن گذشته بینظیر بود و سلامت، فرهنگ، روابط مردم و اقتصاد جامعه دچار مشکل شد. روحانی ادامه داد: علاوه بر کرونا در سالی که تمام میشود، با غم و درد بسیار بزرگی مواجه شدیم و در روزهای اولیه سال2020 با شهادت سردار بزرگمان با ترور وحشیانه توسط مقامات آمریکایی و در رأسش نیز رییسجمهور آمریکا و وزیر خارجه مواجه بود که این دو از مسئولین اصلی این جنایت هستند و البته دیگران هم در این سهیم و شریکاند و ملت ما دست از آنها نخواهد کشید و و حق مردم است تا از خون عزیزشان انتقام بگیرند. وی اضافه کرد: شهادت سپهبد سلیمانی انتقام از جمهوری اسلامی ایران، ملتهای منطقه، انتقام از استقلال کشورهای منطقه و از ملتهای بزرگی بود که در برابر توطئههای آمریکا و صهیونیسم ایستادند و آن را شکاندند. رییسجمهوری تصریح کرد: آنها نمیخواستند داعش اینطور تمام شود و بلکه میخواستند داعش حکومت منطقه را به دست بگیرد؛ داعش یعنی مشتی مزدور صهیونیسم و آمریکا و دیدید که وقتی هم زخمی شدند اسراییلیها آنها را درمان کردند و به آنها اسحله دادند. صهیونیسم و آمریکا اول نفع را از جنگ و ناامنی در منطقه را میبرند و اینها از ناامنی در عراق، سوریه، لبنان، یمن و افغانستان نفع میبرند و کشورهای منطقه نیز از عدم استقلال ضرر میکنند. اینها میخواستند از مرد بزرگی که روبروی نقشههای آنان ایستاد انتقام بگیرند. برخی فکر میکنند که شهید سلیمانی فقط یک فرماندهی شجاعِ بینظیر بود، بله سردار شجاع بود و تنها فقط شهامت نیست و درایت او نیز مهم بود.
حاج قاسم مردی با تدبیر و اهل تحلیل بود
روحانی با اشاره به سابقه آشنایی خود با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، یادآور شد: ما او را از سال62 از نزدیک میدیدیم و از سالهای76 که مسئولیتهای جدید را برعهده داشت، در مقطعی بهصورت هفتگی یکدیگر را میدیدیم و در دوران ریاستجمهوری نیز ملاقاتهای زیادی داشتیم. او مردی با تدبیر و اهل تحلیل بود و سیاست منطقه و جهان را درک میکرد؛ به معنی واقعی کلمه معتدل بود و نه در این خط و نه در آن خط و نه راست و نه چپ بود و هیچ جناحی نمیتواند شهید سلیمانی را متعلق به خود بداند. او قهرمان ملی و افتخاری برای ملت ایران و مسلمانان است؛ دشمنان خواستند قهرمان ملی را از ما بگیرند و اشتباه کردند و این قهرمان ملی ما، قهرمان ابدی شد. وی به مجاهدتهای سردار سلیمانی پرداخت و اظهار داشت: او در دفاع مقدس، بعد در امنیت شرق و مرزها و بعدش هم برای مسائل منطقه و کمک به ملتهای مسلمان بهطور شبانهروز تلاش میکرد و خلوص او از کلام، عمل و بیان او مشهود بود. لحظات اولیه که داعش بر موصل مسلط شد و شروع برای حمله به سامرا، کاظمین، کربلا و نجف کرد، این شهید بزرگوار با همه اخلاص و وجود به صحنه رفت و آنموقع وضعیت در عراق معلوم نبود و خود او برای من میگفت که خیلی از آدمها که از مسئولین بودند از منطقه سبز فرار کرده بودند و این شهید تک و تنها در این شرایط سخت با نیروهای مخلص خود در صحنه بود. البته مردم عراق به صحنه آمدند و مرجعیت فتوا داد؛ اربیل در حال سقوط بود و آنهایی که در کردستان عراق شعار میدادند، فرار کرده بودند و کسی که در بیابانهای کردستان عراق بود و تلاش میکرد، شهید سلیمانی بود و اینگونه میدان جنگ سخت است.
وی اضافه کرد: شهید سلیمانی با همه وجود از سال2001 از زمان حمله آنها به افغانستان و عراق و تا ظهور داعش، در صحنه فعال بود. او محاسبه نمیکرد که الان که در کشور دیگری به میدان رفته، وقتی هست که در کشور خودش از این شهر به آن شهر میرود ولی شهید سلیمانی به منطقه و از این کشور به آن کشور میرفت. شهید سلیمانی یک شخصیت کمنظیر از لحاظ فهم، درک و تحلیل و از لحاظ بلندنظری بود. ما در طول سالیان طولانی صحبتها و جلسات متعددی داشتیم و هیچ زمانی ندیدم که به سمت این جناح یا آن جناح برود.
پای آمریکا را از منطقه قطع میکنیم
روحانی به حضور مردم در تشییع پیکر شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: مردم در مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی به اخلاص و شهامت و فداکاری وی پاسخ دادند و شهادت سردار سلیمانی منطقه را تکان داد. اولین پاسخ به این جلادینِ کاخ سفید را مردم عراق دادند و در تشییع پیکر در بغداد، کربلا و نجف با شور و عشق آمدند.
هم برای شهید سلیمانی و هم شهید ابومهدی المهندس که از یاران شهید سلیمانی و فعالان صحنه عراق بود. مردم ایران هم حضور بینظیری در تشییع پیکر ایشان در ایران داشتند و با تشییع شهید سلیمانی، آمریکاییها تودهنی و سیلی خوردند؛ عینالاسد که سیلی کوچکی بود و حضور مردم سیلی بزرگ و تودهنی بود.
ترامپ و اسرائیل فکر نمیکردند که تمام ایران، عراق، لبنان و منطقه به خیابان بیایند؛ پاسخ اصلی و قاطع در برابر این جنایت را مردم ایران و منطقه بهخوبی و به بهترین، شکوهمندترین و با عظمتترین شکل ممکن دادند.
وی افزود: یکبار دیگر هم همانروزها خطاب به آمریکاییها گفتم که دست سردار ما را قطع کردید و باید پای شما را از این منطقه قطع کنیم و تا وقتی در منطقه هستید، ما انتقام نهایی را نگرفتهایم و روزی که پایتان از منطقه قطع شود ما انتقام گرفتهایم.
یکی از آثار این کارِ احمقانه این است که بحمدالله دوران ترامپیسم تمام شد و چندروز دیگر تاریخ این قاتلِ وحشی که اینهمه جنایت کرد، به زبالهدان سپرده میشود و ما از این نظر که ترامپیسم قبل از سالگرد شهادت سردار سلیمانی پایان یافت، بسیار خوشحالیم.
البته این کار مردم آمریکا بود و ملت آمریکا فهمید او لیاقت این را ندارد و مطمئنم بعد از ترامپ شرایط بهتری برای ثبات و امنیت منطقه خواهد بود.
حاج قاسم مردی با تدبیر و اهل تحلیل بود
روحانی با اشاره به سابقه آشنایی خود با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، یادآور شد: ما او را از سال62 از نزدیک میدیدیم و از سالهای76 که مسئولیتهای جدید را برعهده داشت، در مقطعی بهصورت هفتگی یکدیگر را میدیدیم و در دوران ریاستجمهوری نیز ملاقاتهای زیادی داشتیم. او مردی با تدبیر و اهل تحلیل بود و سیاست منطقه و جهان را درک میکرد؛ به معنی واقعی کلمه معتدل بود و نه در این خط و نه در آن خط و نه راست و نه چپ بود و هیچ جناحی نمیتواند شهید سلیمانی را متعلق به خود بداند. او قهرمان ملی و افتخاری برای ملت ایران و مسلمانان است؛ دشمنان خواستند قهرمان ملی را از ما بگیرند و اشتباه کردند و این قهرمان ملی ما، قهرمان ابدی شد. وی به مجاهدتهای سردار سلیمانی پرداخت و اظهار داشت: او در دفاع مقدس، بعد در امنیت شرق و مرزها و بعدش هم برای مسائل منطقه و کمک به ملتهای مسلمان بهطور شبانهروز تلاش میکرد و خلوص او از کلام، عمل و بیان او مشهود بود. لحظات اولیه که داعش بر موصل مسلط شد و شروع برای حمله به سامرا، کاظمین، کربلا و نجف کرد، این شهید بزرگوار با همه اخلاص و وجود به صحنه رفت و آنموقع وضعیت در عراق معلوم نبود و خود او برای من میگفت که خیلی از آدمها که از مسئولین بودند از منطقه سبز فرار کرده بودند و این شهید تک و تنها در این شرایط سخت با نیروهای مخلص خود در صحنه بود. البته مردم عراق به صحنه آمدند و مرجعیت فتوا داد؛ اربیل در حال سقوط بود و آنهایی که در کردستان عراق شعار میدادند، فرار کرده بودند و کسی که در بیابانهای کردستان عراق بود و تلاش میکرد، شهید سلیمانی بود و اینگونه میدان جنگ سخت است.
وی اضافه کرد: شهید سلیمانی با همه وجود از سال2001 از زمان حمله آنها به افغانستان و عراق و تا ظهور داعش، در صحنه فعال بود. او محاسبه نمیکرد که الان که در کشور دیگری به میدان رفته، وقتی هست که در کشور خودش از این شهر به آن شهر میرود ولی شهید سلیمانی به منطقه و از این کشور به آن کشور میرفت. شهید سلیمانی یک شخصیت کمنظیر از لحاظ فهم، درک و تحلیل و از لحاظ بلندنظری بود. ما در طول سالیان طولانی صحبتها و جلسات متعددی داشتیم و هیچ زمانی ندیدم که به سمت این جناح یا آن جناح برود.
پای آمریکا را از منطقه قطع میکنیم
روحانی به حضور مردم در تشییع پیکر شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: مردم در مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی به اخلاص و شهامت و فداکاری وی پاسخ دادند و شهادت سردار سلیمانی منطقه را تکان داد. اولین پاسخ به این جلادینِ کاخ سفید را مردم عراق دادند و در تشییع پیکر در بغداد، کربلا و نجف با شور و عشق آمدند.
هم برای شهید سلیمانی و هم شهید ابومهدی المهندس که از یاران شهید سلیمانی و فعالان صحنه عراق بود. مردم ایران هم حضور بینظیری در تشییع پیکر ایشان در ایران داشتند و با تشییع شهید سلیمانی، آمریکاییها تودهنی و سیلی خوردند؛ عینالاسد که سیلی کوچکی بود و حضور مردم سیلی بزرگ و تودهنی بود.
ترامپ و اسرائیل فکر نمیکردند که تمام ایران، عراق، لبنان و منطقه به خیابان بیایند؛ پاسخ اصلی و قاطع در برابر این جنایت را مردم ایران و منطقه بهخوبی و به بهترین، شکوهمندترین و با عظمتترین شکل ممکن دادند.
وی افزود: یکبار دیگر هم همانروزها خطاب به آمریکاییها گفتم که دست سردار ما را قطع کردید و باید پای شما را از این منطقه قطع کنیم و تا وقتی در منطقه هستید، ما انتقام نهایی را نگرفتهایم و روزی که پایتان از منطقه قطع شود ما انتقام گرفتهایم.
یکی از آثار این کارِ احمقانه این است که بحمدالله دوران ترامپیسم تمام شد و چندروز دیگر تاریخ این قاتلِ وحشی که اینهمه جنایت کرد، به زبالهدان سپرده میشود و ما از این نظر که ترامپیسم قبل از سالگرد شهادت سردار سلیمانی پایان یافت، بسیار خوشحالیم.
البته این کار مردم آمریکا بود و ملت آمریکا فهمید او لیاقت این را ندارد و مطمئنم بعد از ترامپ شرایط بهتری برای ثبات و امنیت منطقه خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 3
اعلام وصول طرح اقدام متقابل علیه قاتلان حاج قاسم
محمدباقر قالیباف گفت: ورود مجلس به تعیین معیارهای مدیر و مدبر بودن کاندیداهای انتخابات میتواند برای شورای نگهبان محدودیت ایجاد کند.
وکلای ملت در نشست علنی روز گذشته خود، ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری را در دستور کار داستند. در ابتدای این نشست، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در جریان بررسی این طرح، طی اخطار قانون اساسی، گفت: براساس اصل۱۱۰ قانون اساسی، سیاستهای کلی نظام و سیاستهای کلی انتخابات توسط مقام معظم رهبری تعیین و ابلاغ میشود. وی بیان کرد: مقام معظم رهبری تعریف معیارهای تشخیص رجال سیاسی و مذهبی و همچنین مدیر و مدبر بودن داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری را بر عهده شورای نگهبان گذاشتهاند. عضو هیأت رییسه مجلس تصریح کرد: اگر مجلس به این موضوع ورود کند و به دنبال تعیین معیارهای مدیر و مدبر بودن داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری باشد، عملاً دست شورای نگهبان بسته میشود.
نماینده مردم قم با بیان اینکه شورای نگهبان خود معیارهای مدیر و مدبر بودن کاندیدای انتخابات را تعیین کرده، گفت: اگر مجلس شورای اسلامی این موضوع را تصویب کند، قطعاً شورای نگهبان به آن ایراد میگیرد. در ادامه جلسه، محمدباقر قالیباف رییس مجلس در پاسخ به این اخطار قانون اساسی، اظهار داشت: بنده در جلسه گذشته که این ماده مورد بحث و بررسی قرار گرفت تاکید کردم که تعریف معیارهای رجال سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای انتخابات و تطبیق آن با سیاستهای کلان انتخابات بر عهده شورای نگهبان است و مجلس با تعیین این معیارها میتواند برای شورای نگهبان محدودیت ایجاد کند. وی بیان کرد: در جلسه گذشته این ماده به کمیسیون شوراها ارجاع شد و الان این معیارها تا حدی تعدیل شده اما باز میتواند منجر به محدودیت شود و لذا اگر نمایندگان به این اخطار رای دهند این معیارها حذف میشود. در ادامه جلسه، این اخطار قانون اساسی به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی گذاشته شد اما وکلای ملت با آن مخالفت کردند.
وکلای ملت در ادامه این جلسه، مصوب کردند که کاندیدا باید عدم محکومیت قطعی موثر کیفری و جرائم اقتصادی داشته باشد.
موافقت مجلس با فوریت لایحه شوراهای حلاختلاف
نمایندگان همچنین در جریان بررسی فوریت لایحه شوراهای حلاختلاف، با دو فوریت این لایحه با ۱۷۹رأی موافق، موافقت کردندکه در صورت تصویب نهایی آن و تبدیل این لایحه به قانون، روند رسیدگی به دعاوی مطرح شده در شوراهای حلاختلاف از شکل قضایی به شکل صلح و سازش تغییر یافته و در مسیر اصلاح برخی از مشکلات شوراهای حلاختلاف نظیر کمبود قضات حرکت میکند. همچنین براساس این لایحه، ساختار اداری و مدیریت، حدود صلاحیتها و سایر مقررات شوراهای حلاختلاف تعیین و اصلاح خواهد شد.
رشد 250درصدی اوراق نفتی در بودجه1400 فاجعه است
علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل90 مجلس هم در جریان قرائت گزارش این کمیسیون در مورد طرز کار دولت در ارائه لایحه بودجه سال1400، اظهار داشت: در لایحه بودجه1400 مشکل پیشبرآوردهای منابع بودجه شدید شده و هزینههای جاری دولت هم رشد زیادی دارد. وی افزود: از منظر اقتصادی شیوه منابع بودجه اثرات قابل توجهی بر رشد شاخصهای منفی اقتصادی، تورم، رفاه و دستیابی به عدالت اقتصادی دارد. سخنگوی کمیسیون اصل90 مجلس همچنین تصریح کرد: لایحه بودجه1400 در حقیقت طرز کار قوه مجریه در جهت پیادهسازی اقتصاد مقاومتی، اصلاح ساختار بودجه و حرکت برای خنثیکردن تحریمهای اقتصادی در سه سال گذشته است. به گزارش خانه ملت، پیش از پایان نشست علنی روز گذشته پارلمان، حجتالاسلام سیدناصر موسوی لارگانی عضو هیات رییسه مجلس نیز طرح اقدام متقابل علیه آمریکا عامل اصلی ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را اعلام وصول کرد.
نماینده مردم قم با بیان اینکه شورای نگهبان خود معیارهای مدیر و مدبر بودن کاندیدای انتخابات را تعیین کرده، گفت: اگر مجلس شورای اسلامی این موضوع را تصویب کند، قطعاً شورای نگهبان به آن ایراد میگیرد. در ادامه جلسه، محمدباقر قالیباف رییس مجلس در پاسخ به این اخطار قانون اساسی، اظهار داشت: بنده در جلسه گذشته که این ماده مورد بحث و بررسی قرار گرفت تاکید کردم که تعریف معیارهای رجال سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای انتخابات و تطبیق آن با سیاستهای کلان انتخابات بر عهده شورای نگهبان است و مجلس با تعیین این معیارها میتواند برای شورای نگهبان محدودیت ایجاد کند. وی بیان کرد: در جلسه گذشته این ماده به کمیسیون شوراها ارجاع شد و الان این معیارها تا حدی تعدیل شده اما باز میتواند منجر به محدودیت شود و لذا اگر نمایندگان به این اخطار رای دهند این معیارها حذف میشود. در ادامه جلسه، این اخطار قانون اساسی به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی گذاشته شد اما وکلای ملت با آن مخالفت کردند.
وکلای ملت در ادامه این جلسه، مصوب کردند که کاندیدا باید عدم محکومیت قطعی موثر کیفری و جرائم اقتصادی داشته باشد.
موافقت مجلس با فوریت لایحه شوراهای حلاختلاف
نمایندگان همچنین در جریان بررسی فوریت لایحه شوراهای حلاختلاف، با دو فوریت این لایحه با ۱۷۹رأی موافق، موافقت کردندکه در صورت تصویب نهایی آن و تبدیل این لایحه به قانون، روند رسیدگی به دعاوی مطرح شده در شوراهای حلاختلاف از شکل قضایی به شکل صلح و سازش تغییر یافته و در مسیر اصلاح برخی از مشکلات شوراهای حلاختلاف نظیر کمبود قضات حرکت میکند. همچنین براساس این لایحه، ساختار اداری و مدیریت، حدود صلاحیتها و سایر مقررات شوراهای حلاختلاف تعیین و اصلاح خواهد شد.
رشد 250درصدی اوراق نفتی در بودجه1400 فاجعه است
علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل90 مجلس هم در جریان قرائت گزارش این کمیسیون در مورد طرز کار دولت در ارائه لایحه بودجه سال1400، اظهار داشت: در لایحه بودجه1400 مشکل پیشبرآوردهای منابع بودجه شدید شده و هزینههای جاری دولت هم رشد زیادی دارد. وی افزود: از منظر اقتصادی شیوه منابع بودجه اثرات قابل توجهی بر رشد شاخصهای منفی اقتصادی، تورم، رفاه و دستیابی به عدالت اقتصادی دارد. سخنگوی کمیسیون اصل90 مجلس همچنین تصریح کرد: لایحه بودجه1400 در حقیقت طرز کار قوه مجریه در جهت پیادهسازی اقتصاد مقاومتی، اصلاح ساختار بودجه و حرکت برای خنثیکردن تحریمهای اقتصادی در سه سال گذشته است. به گزارش خانه ملت، پیش از پایان نشست علنی روز گذشته پارلمان، حجتالاسلام سیدناصر موسوی لارگانی عضو هیات رییسه مجلس نیز طرح اقدام متقابل علیه آمریکا عامل اصلی ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را اعلام وصول کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
مقامات آمریکایی مصونیت قضایی ندارند
-
کیفرخواست علیه آمریکا
-
رفع چالشهای دادرسی تا طبقهبندی مجرمان در زندان
-
باید به دانشمندان ایران احترام گذاشت
-
نوسازی بافتهای فرسوده در کما
-
تداوم محدودیت تردد کرونایی در کشور
-
انتقام شهید سلیمانی حق ملت ایران است
-
اعلام وصول طرح اقدام متقابل علیه قاتلان حاج قاسم
دانلود نسخه پی دی اف