» بازار » کاربرد عایق پشم سرامیک در صنایع مختلف
بازار

کاربرد عایق پشم سرامیک در صنایع مختلف

فروردین 20, 1403 0

الیاف عایق پشم سرامیک در میان متریال معدنی و طبیعی عایق کاری دسته بندی می شوند و در صنایع مختلف کارایی دارند. تحمل دمایی و حرارتی بالای این محصولات و قدرت انتقال حرارت پایین در آن ها یکی از مهمترین ویژگی های این منسوجات به شمار می رود. این متریال با وزنی سبک و دوام بالا برای انواع حوزه های صنعتی به کار می روند. کارشناسان در دنیای صنعت این الیاف را بیشتر به عنوان عایق حرارتی و الیاف نسوز می شناسند. در قرون اخیر میزان استفاده از این الیاف برای بهینه سازی میزان مصرف انرژی همواره افزایش یافته است.

مهمترین کاربردهای صنعتی پشم سرامیک

الیاف کاربردی پشم سرامیک با کیفیت بالا و قیمت ارزان در سر تا سر کشور خرید و فروش می شود. این متریال عایق به عنوان یک عایق مقرون به صرفه در عرصه های صنعتی معرفی می شود و طرفداران بی شماری در سر تا سر جهان دارد. استفاده از آن در بهره بری بیشتر از انرژی در محیط های مختلف تاثیر می گذارد. این الیاف مقاومت و استحکام سازه ها و تجهیزات صنعتی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهند. در این بخش با ایران عایق همراه باشید تا با برخی از مهمترین مصارف صنعتی این تجهیزات آشنا شویم:

کاربرد پشم سرامیک در لنت ترمز

در صنایع خودروسازی و ساخت قطعات مرتبط با آن، از الیاف پشم سرامیک به میزان قابل توجهی استفاده می شود. یکی از اساسی ترین کاربردهای این متریال در زمینه عایق کاری حرارتی لنت ترمز و موتورهای دیزلی است. استفاده از این متریال در توربین های گاز به عنوان عایق صوتی نیز بسیار رایج است و در این صنایع کارایی قابل توجهی دارد. در دنیای صنعت انواع مبدل های کاتالیستی با به کارگیری این الیاف عایق کاری خواهند شد.

کارایی پشم سرامیک در کوره های حرارتی

در صنایعی که از کوره های حرارتی برای تکمیل تولیدات استفاده می شود، الیاف پشم سرامیک نقش اساسی ایفا می کنند. برخی از مهمترین کاربردهای این الیاف در این حوزه به شرح زیر هستند:

  1. این الیاف برای پوشش و آستر کاری سطح کوره به کار می روند و جایگزین انواع اقلام صنعتی گران قیمت می شوند.
  2. استفاده از آن ها در کوره های صنعتی بسیار رایج و متداول است و کیفیت ساختار این تجهیزات را چندین برابر می کند.
  3. کوره های نگهدارنده با به کارگیری انواع پشم سرامیک تکمیل می شوند.
  4. در صنایع مختلف برای تکمیل قالب های ریخته گری از پشم سرامیک استفاده می کنند.
  5. در ساختار برخی اجاق گازها از این الیاف به منظور پیشگیری از انتقال حرارت استفاده می شود.

کاربردهای شیمیایی پشم سرامیک

مصارف شیمیایی این الیاف یکی از مهمترین روش های استفاده از آن ها در دنیای صنعت به شمار می رود. استفاده از آن ها در صنایع مهر و موم مواد بسیار رایج است و بخش مهمی از صنعت را تشکیل می دهد. کاربردهای شیمیایی این الیاف در صنایع متالوژی، الکتریکی و… بسیار رایج شده است. این محصولات برای فیلتراسیون نیتریدها و اکسیدها نیز به کار می روند. استفاده از آن ها در میزان انرژی مصرفی در این صنایع صرفه جویی خواهد کرد.

کاربردهای ساختمانی پشم سرامیک

یکی از گسترده ترین مصارف الیاف پشم سرامیک، مصارف ساختمانی این متریال است که مورد توجه همه صنعتگران قرار گرفته است. تولیدات پشم سرامیک به دلیل نیاز مبرم به این محصولات در عرصه های ساختمانی چندین برابر شده است. استفاده از این الیاف در زمینه ساخت برخی از متریال اولیه ساخت و ساز نیز رایج شده است. امروزه از الیاف پشم سنگ در تولید آجر، سرامیک و کاشی های پیشرفته استفاده می شود که قابلیت های ویژه ای به محیط ساختمان اضافه می کنند. به علاوه پشم سرامیک برای عایق کاری بخش های مختلف سازه های ساختمانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از آن ها در درب و سقف ساختمان نیز بسیار رایج است.

استفاده در صنایع فلزات

کاربری پشم سرامیک در صنعت فلزات بر میزان مصارف این محصولات می افزاید. در دنیای صنعت از انواع الیاف پشم سرامیک به دلیل قابلیت های ویژه آن در زمینه تولید آهن و فولاد استفاده می کنند. تولید فلزات غیرآهنی، متریال نفتی و… نیز با به کارگیری این الیاف باکیفیت بیشتری انجام می پذیرد. استفاده از این الیاف در صنایع پتروشیمی، آلومینیوم و کابل های فایبر گلاس بسیار رایج شده و سبب توسعه صنایع ساخت الیاف پشم سرامیک شده است. این متریال یکی از به صرفه ترین الیاف نسوز برای پیشگیری از ایجاد آتش سوزی در عرصه های صنعتی به شمار می روند.

مصارف تجاری پشم سرامیک

انواع الیاف پشم سرامیک با ویژگی های متفاوتی تولید می شوند؛ استفاده از آن ها در صنایع ساده ای مانند ساخت و ساز، تولید فلزات و… انجام شده و در کنار آن در صنایع حساس و گسترده ای مانند موشک سازی، هوا فضا و… نیز کارایی دارند. صنعتگران در ساخت و تجهیز انواع موشک های صنعت هوا فضا از الیاف پشم سرامیک استفاده می کنند. انواع مبدل های حرارتی مورد استفاده در این صنایع با استفاده از الیاف پشم سرامیک تکمیل می شوند. استفاده از آن ها در زمینه ساخت و تولید قطعات هواپیما سال های سال رواج داشته؛ البته نوع پشم سنگ مورد استفاده در این حوزه بسیار باکیفیت تر از پشم سنگ مصرفی در صنایع دیگر است.

مزایای الیاف پشم سرامیک در عرصه های صنعتی

تا به این جا با برخی از کاربردهای ویژه این متریال در بخش های مختلف صنعت آشنا شدید. این الیاف برای هر یک از مصارف صنعتی نام برده شده مزایای بی شماری به همراه دارد که برخی از آن ها را در این قسمت مشاهده می کنید:

  1. ساخت انواع لوازم نسوز نرم با استفاده از این الیاف به سهولت انجام می گیرد. ساختار معدنی و طبیعی این الیاف این مصارف را ساده تر می کند.
  2. استفاده از این متریال به عنوان یک تقویت کننده قوی بسیار رایج است. انواع آن ها در حرارت بالا برای این کاربردها مورد استفاده قرار می گیرند. ساخت انواع کامپوزیت های پیچیده با به کارگیری این الیاف عایق به سهولت انجام می گیرد.
  3. در بخش بعدی واکنش های شیمیایی مربوط به الیاف عایق پشم سرامیک مورد توجه قرار می گیرد. واکنش شیمیایی نسبت به این مواد بسیار پایین است. به همین سبب استفاده از آن ها در عرصه های آزمایشگاهی و حساس نیز رایج است. پشم سرامیک یک متریال مقاوم در برابر اکسیداسیون به شمار می رود و در برابر خوردگی های محیطی آسیب چندانی نمی بیند.

مشخصه های کیفی پشم سرامیک برای کاربردهای صنعتی

برای استفاده از الیاف پشمسرامیک در صنایع مختلف باید با مشخصه های کیفی آن آشنایی داشته باشید. یکی از مهمترین مواردی که توجه صنعتگران را در این حوزه جلب می کند، انعطاف پذیری پایین این متریال است که در برخی از بخش های صنعتی قابل استفاده خواهد بود. این الیاف با ساختار پلی کریستالی و چند رشته ای تولید می شوند. به علاوه انواع آن ها در دمای 1000 درجه سانتی گراد قابل استفاده هستند و محدودیت های دمایی را در عرصه های صنعتی مختلف حذف می کنند.

جمع بندی

در این قسمت در رابطه با برخی از ویژگی ها و مزایای استفاده از پشم سرامیک در عرصه های صنعتی گوناگون نکاتی را بررسی کردیم. این الیاف عایق برای پیشگیری از گسترش حریق در فضا کارایی دارند و ایمنی مصالح و محیط های صنعتی را به میزان قابل توجهی ارتقا می دهند. با به کارگیری آن ها بسیاری از محدودیت های صنایع تولیدی در بخش های مختلف حذف می شوند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×