» جامعه » تشکیل بیش از ۸ هزار مرکز نیکوکاری با رویکرد مردمی
جامعه

تشکیل بیش از ۸ هزار مرکز نیکوکاری با رویکرد مردمی

اسفند 14, 1402 0

سالروز تشکیل کمیته امداد امام خمینی (ره)؛

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام (ره) گفت: بیش از ۶ میلیون نفر خیر و نیکوکار در ۸ هزار مرکز نیکوکاری شبکه‌ی گسترده‌ی ارزشمندی را برای ترویج فرهنگ خیر و احسان توسط کمیته امداد شکل داده اند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای حبیب اله آسوده،معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام (ره) درگفتگو با برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر درباره رویکردهای کمیته امداد در برنامه هفتم توضیحاتی داد. 

امروز سالروز تاسیس کمیته‌ی امداد امام خمینی (ره) است از اولین نهاد‌هایی که در سال ۵۷ در نخستین ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و اولین روز‌های بعد از پیروزی انقلاب با نظر حضرت امام (ره) شکل گرفت به همین مناسبت در تقویم رسمی کشور هم به عنوان روز احسان و نیکوکاری نامگذاری شده است.

سوال : جا دارد که یاد و خاطره همه امدادگران به ویژه موسسین این نهاد مردمی را گرامی بداریم از مرحوم عسگراولادی تا مرحوم شفیق و مرحوم حاج حیدری ، درباره ی روز احسان و نیکوکاری بفرمایید چه برنامه هایی دارید ؟

آسوده : همانطور که اشاره کردید ۲۲ روز پس از پیروزی انقلاب اولین نهادی که تقریبا شکل گرفت به فرمان حضرت امام کمیته امداد بود که این نظام ولایی را میرساند، باید تقدیر و تشکر کنیم از این که در این نظام داریم نفس می‌کشیم، نکته‌ی دوم اجازه بدهید که از حماسه مردم در انتخابات هم تشکر کنیم، نکته سوم از خیرین و نیکوکارانی که این چهل و پنج سال را که وارد چهل و ششمین سال می‌شویم همیشه و همواره کمک کردند و همچنین همکاران خودم و مددکاران در همه عرصه‌ها تقدیر و تشکر کنیم.

اجازه بدهید اول بگویم که کمیته امداد رویکردش دربرنامه هفتم چیست ، رویکرد برنامه هفتم الان که خدمت شما هستیم اول فناوری سازی است ، در واقع چون خیلی وقت ها مردم کمیته امداد را با همین بحث صندوق صدقات می بینند در صورتی که کمیته امداد صندوق صدقه نیست ، پس رویکرد اول ما فناوری سازی است رویکرد دوم ما مردمی سازی است ، رویکرد سوم ما توانمندسازی است.

سوال : که همین چند دقیقه قبل جشن خودکفایی مددجویان را داشتیم.

آسوده :هفته آینده هم انشاالله خواهیم داشت.

سوال : باز هم دارید؟

آسوده : بله انشاالله انجام خواهد شد. بحث سامانه سها و سامانه سخا و همه ی رفتار الکترونیکی و فناوری که کمیته امداد یک خیز جدی برداشته بر این که تسهیل گری کند هم نسبت به خیرین و کمک کننده ها و هم نسبت به خدمت گیرندگان که البته مجموعه آن کرامتی می شود که باید شکل بگیرد، این در حوزه فناور سازی.

سامانه ی سها همین رفتار و تعامل کمیته امداد و مددکاران را با خدمت گیرندگان تسهیل کرده ، می توانند بدون مراجعه ثبت نام کنند ، کل اطلاعات شان، خدمت هایشان را ببینند و رصد کنند و کاملا هر خانواده ای یک شناسنامه ای، یک مجموعه ای از اطلاعات دارد که میتواند خودش رصد کند، حالا این شاید در یک فرصت دیگر در این هفته اگر بشود این اطلاع رسانی انجام بشود اثربخش است .

بحث بعدی مردمی سازی است، کمیته امداد رویکردش این است که در واقع حضور و مشارکت مردم در عرصه‌ی خیر و احسان فعال بشود و راهبری خیر و احسان و کمیته امداد داشته باشد که شبکه‌ی نیکوکاری بیش از ۸ هزار مرکز نیکوکاری در سطح کشور این نهادسازی که انجام شده با رویکرد مردمی شکل گرفته، خیرین، حامیان یک شبکه‌ی گسترده‌ی ارزشمندی است که بیش از ۶ میلیون نفر خیر و نیکوکار در این شبکه به صورت مستقیم و مستمر اهداء خیر دارند و ترویج فرهنگ خیر و احسان که در جامعه در ۴۵ سال توسط کمیته امداد انجام شده، منجر به خیلی از برکات در عرصه‌های مختلف، موضوعات مختلفی شکل گرفته که این رویکرد مردمی سازی دارد.

بحث توانمندسازی آن کار کمیته امداد است، هدف کار است که منجر به تعالی و آن کرامت افراد می‌شود که از نظر بحث امور فرهنگی و تحصیلی، بیش از ۸۵۰ هزار دانش آموز در این مسیر کمیته امداد تمشیت امور می‌کنند که تقریبا دو هفته‌ی پیش نزدیک ۱۴۰۰ نفر پزشک و پیراپزشک با کمک وزارت بهداشت خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد آنها که در حال تحصیل هستند، بحث‌های ۱۰ هزار نخبه و استعداد برتر و موضوعات مختلف در حوزه تحصیلی انجام می‌شود.

در بحث ازدواج و کاهش آسیب‌های اجتماعی ۷۵ هزار مورد جهیزیه تا الان پرداخت شده، ۷۵ هزار زندگی شکل گرفته است، توانمندسازی اجتماعی، صد هزار لوازم منزل به خانواده‌ها اهدا شده، من در حوزه فرهنگی عرض کنم بزرگترین شبکه‌ی مشاوره و روانشناس خانواده را کمیته امداد دو سال است تاسیس کرده و دارد کار انجام می‌شود، بحث مسکن یکی از ابعاد دیگر توانمندسازی است سی هزار واحد مسکونی امسال تحویل داده می‌شود، ۲۰ هزار در آستانه‌ی تحویل است.

سوال : امروز هم یک برنامه تفاهم نامه ی مسکن است .

آسوده : بله همچنین نزدیک ۸۰ هزار خدمت مسکن غیر از آن در بحث بهسازی و سرویس و امثال و ذلک دارد انجام می‌شود، اما مهم‌ترین بعد توانمندسازی اقتصادی است که سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار فرصت شغلی انجام شد، امسال تا اوایل اسفند ۲۱۸ هزار خانواده دارای شغل شدند، بیکار بودند با تسهیلات ارزان قیمت وارد کسب و کار شدند، هم در کاهش آسیب‌های اجتماعی، هم در اثربخشی در حوزه‌ی اقتصاد، جوانان دهک یک تا دهک هفت هم، هم مددجویان و هم غیرمددجویان این کمک‌ها انجام شده است.  

اما در حوزه مشارکت‌های مردمی که حوزه‌ی خیر و احسان هست، از ۱۴ اسفند به عنوان هفته‌ی احسان و نیکوکاری شکل گرفته، بحث اطعام مهدوی را داریم، از روز ولادت با سعادت امام زمان (عج) بود که تا پایان ماه رمضان هست، در مدارس، در مصلی‌ها و در معابر تا ۲۲ اسفند جشن نیکوکاری است و از ۲۲ اسفند که می‌شود اوایل ماه رمضان تا آخر ماه رمضان جشن رمضان است که در خدمت مردم عزیز خواهیم بود.



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×