» حوادث » استفاده از لامپ زنون در خودرو ممنوع است/ جریمه ۳۴۰۰ خودروی متخلف در تهران
حوادث

استفاده از لامپ زنون در خودرو ممنوع است/ جریمه ۳۴۰۰ خودروی متخلف در تهران

دی 19, 1402 0

 سرهنگ فیروز کشیر با اشاره ممنوعیت نصب لامپ‌های زنون بر روی خودروهای سواری گفت: لامپ‌های زنون حدود ۱۰ تا ۱۰۰ برابر یک لامپ رشته‌ای نور داشته و رنگ آن نیز سفید است. این نور شدید در حین رانندگی مشکلاتی را برای رانندگان دیگر خودروها ایجاد کرده و به نوعی با آثاری که بر روی چشم می‌گذارد، برای لحظاتی دید راننده دیگر خودروهای سواری را محدود می‌کند. به همین دلیل نیز استفاده از آن در خودروی سواری ممنوع است. 

معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: قدرت لامپ زنون به حدی است که در فلاش دوربین‌های عکاسی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: چراغ‌های زنون که در برخی خودروها استفاده می‌شود غیر استاندارد است و فیلترهای لازم را برای محافظت از چشم ندارد، به همین دلیل نیز  نباید از آن استفاده شود و نصب آن مشمول جریمه است.

کشیر افزود:‌ از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ ۳۴۰۰ دستگاه خودروی سواری را به دلیل نصب لامپ زنون جریمه کرده‌اند. این رانندگان باید حتما نسبت به تعویض لامپ چراغ خودروی سواری خود اقدام کنند.

وی همچنین گفت که در این مدت بیش از ۱۶۷ هزار فقره اعمال قانون در خصوص نقص سیستم روشنایی خودروها در سطح معابر شهر تهران ثبت شده است و با توجه به اینکه نقص فنی خودرو، معاینه فنی را ابطال می‌کند ، معاینه فنی این خودروها نیز باطل شده است.

ثبت ۱۱ هزار فقره اعمال قانون برای آلودگی صوتی از ابتدای سال جاری

سرهنگ فیروز کشیر در خصوص آلودگی صوتی و اعمال قانون پلیس برای خودرو‌های مزاحم گفت: هر نوع نقص که در سیستم و ظاهر وسیله نقلیه که باعث افزایش گاز‌های آلاینده و افزایش سر و صدا در خودرو بشود جز نقص فنی محسوب می‌شود.

معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: تبصره ۱ ماده ۲۹ قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶ نیز در این باره به صراحت فراجا را مکلف کرده و اعلام می‌دارد که اگر خودرویی سر و صدای بیش از حد داشته باشد برای بار اول به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان و برای بار دوم ۲۰۰ هزار تومان و برای مرحله سوم و به بعد ۳۰۰ هزار تومان اعمال قانون انجام که این موضوع در سیستم پلیس ثبت می‌شود.

سرهنگ کشیر افزود: در ۹ ماهه سال جاری رانندگانی که برای بار اول اقدام به ایجاد آلودگی صوتی کرده‌اند بیش از ۱۱ هزار فقره، افرادی که برای بار دوم اعمال قانون شده‌اند هزار فقره و کسانی که برای سومین بار اعمال قانون شده‌اند و در سابقه آن‌ها آلودگی صوتی ثبت می‌شود ۴۰۰ مورد بوده است که مورد اعمال قانون قرار گرفته‌اند.



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×