امروز : پنج شنبه, ۸ خرداد , ۱۴۰۴
- رویشهای انقلاب و قشر نوجوان معتکف در استان سمنان
- دستگیری سارق محتویات خودرو هنگام پرسهزنی با پراید – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- ورود اتباع افغانستانی به نظام درمانی پایتخت
- دلیل کند شدن اینترنت مشخص شد
- آمریکا استقرار نیروهای مرزی را برای بازداشت مهاجران تقویت میکند
- هیات تجاری ایران عازم باکو شد
- مشکلات دو شهرک امیرکبیر و اندیشه در دیدار مردمی رئیس کل دادگستری استان زنجان بررسی شد
- عشایر شهرستان دیلم خدمات بهداشتی رایگان دریافت میکنند
- بررسی پروندهای مربوط به رمزارز با ۲ هزار شاکی – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
محرمانه بودن مصوبات دستگاههای اجرایی دلیلی بر عدم ارائه آن نیست
سرپرست معاونت حفظ حقوق عامه دیوان عدالت اداری گفت: محرمانه بودن مصوبات دستگاههای اجرایی دلیلی بر عدم ارائه آن نیست. خبرگزاری میزان- رضا مسعودی فر، سرپرست معاونت حفظ حقوق عامه دیوان عدالت اداری در نشست هم اندیشی و اقدام برای کارشناسی مصوبات و مقررههای بارگذاری شده در سامانه ۱۲۰ که با حضور نمایندگان کانون وکلا […]

سرپرست معاونت حفظ حقوق عامه دیوان عدالت اداری گفت: محرمانه بودن مصوبات دستگاههای اجرایی دلیلی بر عدم ارائه آن نیست.
خبرگزاری میزان- رضا مسعودی فر، سرپرست معاونت حفظ حقوق عامه دیوان عدالت اداری در نشست هم اندیشی و اقدام برای کارشناسی مصوبات و مقررههای بارگذاری شده در سامانه ۱۲۰ که با حضور نمایندگان کانون وکلا تشکیل شد، پرداختن به موضوع حقوق عامه را یکی از کارکردهای اصلی مرکز وکلا دانست و افزود: نهاد وکالت باید از فعالیت صرف وکالت خارج شده و اجرای رسالت اجتماعی را نیز عهدهدار شود.
مسعودی فر به شکل گیری معاونت حفظ حقوق عامه به موجب ماده ۱۲۰ قانون دیوان عدالت اداری، اصلاحیه سال ۱۴۰۲ و به منظور حفظ و جلوگیری از تضییع آن در حدود صلاحیت دیوان اشاره کرد و گفت: شناسایی «تصمیمات، اقدامات، آیین نامهها و مقررهها» مغایر با قانون و خارج از حدود اختیارات دستگاههای اجرایی از وظایف و مسئولیتهای معاونت حفظ حقوق عامه است که این معاونت با هر مصوبه و یا اقدامی که موجب تضییع حقوق عامه شود، بهعنوان مدعی جامعه اعلام شکایت میکند و در صورت صدور رای نیز اختیار تجدید نظر خواهی برای آرای صادره را خواهد داشت.
سرپرست معاونت حفظ حقوق عامه دیوان عدالت اداری با اشاره به پیش بینی قانون جهت راه اندازی سامانهای در این زمینه، تصریح کرد: سامانهای تحت عنوان ۱۲۰ راه اندازی و به تمامی دستگاههای اجرایی دسترسی داده شده است که حداکثر ظرف یکماه باید مقررههای تصویب شده را در این سامانه بارگذاری کنند و دیوان عدالت اداری برای بررسی این مقررهها سازوکارهای لازم را تدوین کرده تا اگر مقررهای مغایر با قانون، خارج از حدود اختیارات و یا موجب تضییع حقوق عامه باشد در اولین فرصت با استفاده از ظرفیتها و صلاحیتهای دیوان ابطال و یا اصلاح شود.
وی افزود: برخی از دستگاههای اجرایی قید محرمانگی برای مصوبات و مقررههای خود ایجاد کرده و از بارگذاری آن در سامانه مربوطه خودداری میکنند در صورتی که محرمانه بودن مصوبهای دلیل بر عدم بارگذاری در سامانه آن نیست و تنها نحوه ارائه آن متفاوت است.
مسعودی فر با اشاره به چالشهای موجود در احیای حقوق عامه در کشور تاکید کرد: یکی از مهمترین چالشهایی که در این حوزه با آن روبهرو هستیم گستردگی مصادیق حقوق عامه و فقدان تعریف مشترک از آن است و زیر ساختهای لازم برای شناسایی و پیگیری در حد کافی نداریم، لیکن کانون وکلا به عنوان یک نهاد گسترش دهنده خدمات حقوقی در کشور میتواند یکی از بازوهای مشورتی حفظ حقوق عامه در دیوان عدالت اداری باشد.
در ادامه این نشست مشترک نیز وکلا ضمن تشکر از ابتکار عمل دیوان عدالت اداری در تشکیل این گونه جلسات نقطه نظرات خود را بیان داشته و خواستار تعامل بیشتر به جهت احیای حقوق عامه در دیوان عدالت اداری شدند.
در پایان نیز مقرر شد برای وکلایی که از سوی کانون وکلا معرفی میشوند در سامانه ۱۲۰ به جهت ارائه نظریه مشورتی در خصوص ارزیابی مصوبات و مقررهها، دسترسی ایجاد شود تا بتوانند بصورت برخط موارد را رصد، پایش، کارشناسی و اظهارنظر کنند.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.