امروز : جمعه, ۳ مرداد , ۱۴۰۴
- لزوم تدوین سند چشمانداز صنعت ساختمان| کاهش صدور پروانههای ساختمانی
- ۳۵۰۰ زندانی فارس از امتیاز پابند الکترونیکی برخوردارند
- جشن ولادت امام حسین (ع) در دامغان
- تاریخ پرداخت حقوق جدید بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد
- واکنش تهدیدآمیز آمریکا به پاسخ رهبر ایران به نامه ترامپ
- جزئیات استخدام در مرزبانی فراجا اعلام شد
- ۱ کشته و بیش از ۲۰ زخمی طی تصادف جادهای در پرو – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- اعلام آمادهباش نیروهای امدادی در پی زلزله ۴.۸ ریشتری حوالی قصرشیرین
- عکسی از تابوت خاص سیدحسن نصرالله
چشمان بسته فیفا روی استانداردهای حقوق کودکان در جام جهانی ۲۰۲۶
نزدیک شدن زمان برگزاری جام جهانی ۲۰۲۶ برای کارشناسان و فعالان حقوق کودک به معنای تشدید نگرانیها درباره نقض حقوق این افراد آسیبپذیر است.

۲ ماه دیگر به زمان برگزاری جام جهانی باشگاههای جهان فرصت باقی مانده است؛ رویدادی که میدان آزمایشی جام جهانی فوتبال مردان ۲۰۲۶ آمریکا، کانادا و مکزیک است.
به گزارش دیدهبان حقوق بشر، با وجود این فیفا (کمیته مرکزی سازماندهی و نظارت بر اکثر تورنمنتهای بینالمللی فوتبال، بهویژه جام جهانی فوتبال است) به شکل غیرقابل توجیهی چارچوب روشن و جامعی را برای حفاظت از کودکان در برابر آسیبهای احتمالی در این ۲ رویداد ورزشی بزرگ با میلیونها بازدیدکننده، تدوین نکرده است.
خطرهایی که در چارچوب برگزاری رویدادهای ورزشی بزرگ متوجه کودکان است، عبارتند از قاچاق انسان، استثمار جنسی، بیگاری کودکان، آوارگی خانوادهها، اشکال مختلف خشونت و سوءاستفاده.
فیفا با وجود آگاهی از خطرهای یادشده همچنان سیاستی را برای حفاظت از کودکان برای جام جهانی ۲۰۲۶ تدوین و منتشر نکرده است؛ رویدادی که احتمالا بزرگترین و پرسودترین رویداد ورزشی تاریخ خواهد بود.
فیفا در سال ۲۰۱۸ حق برگزاری جام جهانی ۲۰۲۶ را بهصورت مشترک به سه کشور آمریکا، مکزیک و کانادا داد؛ میزبانی جام جهانی برای این کشورها مشروط به ایجاد استراتژی حقوق بشری کشورهای یادشده بود.
قرار بود براساس این استراتژی سه کشور میزبان جام جهانی پروتکلهای حفاظت از کودکان را تدوین و اجرا کنند تا خطرهای محتمل برای کودکان در ۱۶ شهر محل برگزاری رویداد برطرف شوند.
با وجود گذشت هفت سال، این تعهد همچنان نادیده گرفته شده است و به نظر نمیرسد که حفاظت از کودکانی که به شهرهای محل میزبانی رویداد سفر میکنند، در اولویت فیفا باشد.
فیفا چارچوب حقوق بشری وعده دادهشده خود را تضعیف کرده است و در حال حاضر هیچ سیاست جامعی برای محافظت از کودکان و نوجوانان وجود ندارد.
گزارش جدیدی با عنوان «حفظ امنیت بازی» توسط کلینیک حقوق بشر و مرکز ورزش و حقوق بشر دانشکده حقوق دانشگاه میامی، خطرهایی که کودکان را در رویدادهای ورزشی بزرگ تهدید میکند، ترسیم و توصیههای مشخصی را برای فیفا و میزبانان جام جهانی ۲۰۲۶ ارائه کرده است.
فیفا موظف است سیاست حفاظت از کودکان را بهصورت یکسان و قابل اجرا در همه شهرهای میزبان در آمریکا، مکزیک و کانادا، ایجاد کند؛ این امر باید زمینههای اجتماعی-اقتصادی و قانونی و همچنین نیازهای جوامع و کودکان در معرض خطر را در نظر بگیرد.
جام جهانی ۲۰۲۶ باید استاندارد حقوق کودکان را بالا ببرد، نه اینکه آن را پایین بیاورد.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.