امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
- قطعا گل یا پوچ صد شرف دارد به بازی مافیا
- دستگاه قضایی برای حل تسهیل روند تولید و سرمایهگذاری تلاش می کند
- برخورد سواری با تریلی در محور شاهرود-دامغان/ یک نفر جان باخت – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- کرملین: کییف تمایلی به صلح ندارد
- عراقچی از قطر تشکر کرد
- کلاهبردار میلیاردی در دزفول دستگیر شد – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- کاهش چشمگیر سرقت با کنترل سارقان سابقهدار – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- حضور معاون فرهنگی وزارت بهداشت و دانشجویان بینالملل در حسینیه جماران
- راز اخاذیهای سریالی در گوشی مرد قاچاقچی بود
ماجرای مذاکره پزشکیان و ترامپ در عربستان چیست؟
آخرین ساعات شامگاه دوشنبه ۱۸ فروردینماه، برخی منابع مجازی ایرانی به نقل از خبرنگار خبرگزاری فرانسه، از برنامه دیدار قریب الوقوع مسعود پزشکیان و دونالد ترامپ در ریاض خبر دادند، موضوعی که بررسی پژوهشگر ایرنا نشان داد ارتباطی با واقعیت ندارد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، شب دوشنبه ۱۸ فروردین ماه،بعد از سخنان دونالد ترامپ در دیدار با نتانیاهو که «گفتوگوی مستقیم با ایران در حال انجام است و » این سخن او که «شنبه در بالاترین سطح با ایران تعامل خواهیم کرد»، مثل بمبی در فضای خبری منفجر شد و همه را درگیر این سوال کرد که آیا ترامپ راست میگوید و در این صورت، مقامات سطح بالایی که گفت و گو میکنند، چه کسانی هستند؟
گرچه توئیت عباس عراقچی و خبر مذاکره غیرمستقیم او با «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه که روز شنبه در عمان آغاز خواهد شد، پاسخی به این ابهامات بود، در همان دقایق اولیه، عده ای در تلگرام، توئیتر و دیگر بسترهای مجازی ادعا کردند که «منظور از دیدار مهم و مستقیم روز شنبه که ترامپ گفت، دیدار با مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران در ریاض عربستان است.»
جالب اینجا است که در هیاهوی رسانهای اخبار مذاکرات، منبع رسانهای این خبر، خبرنگار خبرگزاری فرانسه اعلام شده است. اما این خبر در ابتدا از کدام منبع با منابع خبری نشر و بازنشر شد؟
اولین رسانه منتشر کننده خبر مذاکره مستقیم ترامپ و پزشکیان کجا بود؟
بررسی محتوای منتشر شده به نقل از خبرگزاری فرانسه در نخستین دقایق اتمام جلسه نتانیاهو با ترامپ نشان میدهد که یک کانال تلگرامی نه چندان مطرح و شناخته شده با نام «توئیتر داغ خبری» در ساعت ۲۳ دقیقه و ۹ دقیقه شب این خبر را منتشر و متعاقب آن دیگر کانالهای تلگرامی و منابع مجازی آن را انتشار دادند.
در فاصله دو یا سه دقیقه، چند کانال خبری دیگر این خبر را انتشار دادند:
پربازدیدترین کانال تلگرامی که این خبر را منتشر کرد و بیش از ۵۰ هزار بازدید گرفت، به شرح زیر است:
از سوی دیگر، چند کانال تلگرامی با عنوان هواداران و فن پیج دکتر پزشکیان نیز این خبر را منتشر و شائبهها را پیرامون صحت آن افزایش دادند:
آیا خبرگزاری فرانسه چنین خبری منتشر کرده است؟
بررسی خبرنگار اخبار خارجی ایرنا حاکی از آن است که این خبر در خبرگزاری فرانسه وجود ندارد. رسانه های مهم فرانسوی چون فیگارو و فرانس 24 هم چنین خبری نداشتند، در حالی که اگر خبرگزاری فرانسه چنین خبری داده بود، به احتمال زیاد در این رسانه ها بازتاب داشت.
در اینجا نیز فضای ملتهب خبری و عطش دریافت اطلاعات باعث شده تا چند رسانه برای جلب مخاطب، به تولید فیک نیوز بپردازند و برای باورپذیری این خبر نادرست، آن را به نقل از «خبرنگار خبرگزاری فرانسه» منتشر کنند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.