امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
- عکس دیده نشده از مسعود پزشکیان کنار استاد اخراج شده از دانشگاه/ ۲۱ سال قبل
- جلسه همفکری روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور رئیسجمهور
- مدارس گیلان فردا غیر حضوری شد؛ فعالیت ادارات با یک ساعت تاخیر
- رئیس کل دادگستری استان چهارمحال و بختیاری به مشکلات ۴۸ نفر از مراجعان رسیدگی کرد
- تشکر ۳ اسیر اسرائیلی از قسام+ فیلم
- خبر خوش پاول دورف برای کاربران تلگرام
- روان بودن تردد در تمامی جادههای خراسان شمالی
- حضور پرشور لنگرودی ها در راهپیمایی روز قدس
- افراد نقاب دار عامل سلب امنیت در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند؛ قمه کشی بر بالین بیمار
غذا پرسودتر از طلا/ چگونه با خرید صندوق غذا، ثروت خود را افزایش دهیم؟
به گزارش اقتصادآنلاین، سال ۱۴۰۳ برای بورس ایران روزهای تلخ و شیرینی را رقم زدهاست، از اصلاح ۱۲ درصدی و خستهکننده شاخص کل در ۸ ماهه ابتدایی سال تا رشد ۴۵ درصدی همان شاخص، آن هم در عرض ۳ ماه! البته این فراز و فرودها مختص به سال ۱۴۰۳ نبوده و نخواهد بود. به عنوان […]

به گزارش اقتصادآنلاین، سال ۱۴۰۳ برای بورس ایران روزهای تلخ و شیرینی را رقم زدهاست، از اصلاح ۱۲ درصدی و خستهکننده شاخص کل در ۸ ماهه ابتدایی سال تا رشد ۴۵ درصدی همان شاخص، آن هم در عرض ۳ ماه!
البته این فراز و فرودها مختص به سال ۱۴۰۳ نبوده و نخواهد بود. به عنوان مثال در سال گذشته، هیچ تحلیلگری در تحلیلهای خود، افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها را لحاظ نکرده بود اما متاثر از همین عوامل، سهامداران آب شدن سبد خود را نظارهگر بودند.
واضحا آن اشخاصی برنده این بازارند که بتوانند بسته به شرایط، چینش سبد خود را بهینه کنند. به عنوان مثال با عرضه سیمان در بورس کالا، وزن این صنعت را در سبد خود افزایش دهند، یا به افزایش نرخ گروه خودرو به موقع واکنش نشان دهند. اما اگر نماد درستی انتخاب نشود، این امکان وجود دارد که هم از بازدهی صنعت مربوطه و هم از بازدهی شاخص کل عقب بمانند.
همین گزاره به خوبی اهمیت سرمایهگذاری غیر مستقیم را نشان میدهد؛ به طوری که صندوقهای سرمایهگذاری به واسطه مدیریت حرفهای که در پس خود دارند، میتوانند سرمایه را بهگونهای هدایت کنند که بازدهی بیشتری از شاخص صنعت مربوطه بدهد. اتفاقی که در سنوات گذشته نیز به کرات رخ داد و سبب شد صندوقهای مختلف، چه بخشی و چه مبتنی بر شاخص، عملکرد به مراتب بهتری از بنچ مارک خود بر جای گذارند.
حال که متوجه شدیم انتخاب صندوقهای بخشی، ضمن تنوع بخشی به سبد سهام، امنیت سرمایهگذاری را نیز افزایش میدهد و حتی تحلیلگران را از تحلیلهای بنیادی هر نماد بینیاز میکند، انتخاب صنعت پر اقبال میتواند به بزرگترین و تنهاترین دغدغه سهامداران بدل شود.
صنعت پر اقبال بازار
صنعت غذایی با در اختیار داشتن ۱.۴ درصد از ارزش بازار سهام ایران و با بیش از ۴۵ شرکت فعال در بورس و فرابورس، از جمله صنایع قدیمی و مادر بازار سرمایه است که به واسطه وسعت آن، انتخاب بهترین نماد کار را برای هر تحلیلگری دشوار میکند.
این وسواسِ در انتخاب، آنجایی پر رنگ میشود که بررسیها نشان میدهد بازدهی این صنعت در ۱۵ سال گذشته ۱۸۴۴۷ درصد بوده؛ در صورتی که رشد نرخ دلار ٪۸۲۶۸، رشد قیمت طلا ۵۵۷۰ درصد و تورم متوسط سالانه ٪۲۵.۵ بوده است.
از سوی دیگر و بر خلاف سایر صنایع که بعضا چند صندوق بخشی فعال به خود دیدهاند، صنعت غذایی تهی از صندوق بخشی بوده که با اولین صندوق بخشی این صنعت میتواند مورد اقبال اهالی بازار قرارگیرد.
در همین راستا صندوق «سورنافود» تحت مدیریت سبدگردان سورنا که پیشتر با عرضه صندوق بخشی رویین، کارآمدی خود را برای اهالی بازار به اثبات رساند، از تاریخ ۱۴ بهمن ماه آماده پذیرهنویسی خواهد بود. میتوان گفت که هم به واسطه سابقه سورنا و هم به واسطه مارکت کپ و تعدد نمادهای این صنعت، سورنافود میتواند بازدهی بسیار مناسبی را برای سرمایهگذاران فراهم آورد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.