» قضائی » ثبت ۹ هزار شرکت دانش بنیان در کشور – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
قضائی

ثبت ۹ هزار شرکت دانش بنیان در کشور – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

تیر 6, 1403 0

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل نیکوکار، از برگزاری اولین جلسه کارگروه جهش تولید از طریق رفع تولید موانع شرکت‌های دانش بنیان در اتاق بازرگانی، منابع، معادن و کشاورزی تهران با حضور نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان، سازمان بازرسی خبر داد.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره رئیس جمهور شهید بهشتی و همراهان ایشان و هفته قوه قضائیه گفت: با توجه به نام گذاری سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری، دادگستری استان تهران تاکنون ۱۲ کارگروه تشکیل داده که یکی از این گروه‌ها، کارگروه رفع موانع تولید شرکت‌های دانش بنیان می‌باشد که با همکاری اتاق بازرگانی تهران تشکیل شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران گفت: شرکت‌های دانش بنیان، شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می‌شوند.

وی افزود: از سال ۱۳۸۶ در دستگاه قضائی دفتر حمایت قضائی از سرمایه‌گذاری ایجاد، که هدف آن استفاده بهینه و اثر بخش از ظرفیت دستگاه قضائی، بکارگیری ظرفیت نهادهای شبه قضائی، تضمین سلامت و امنیت اقتصادی کشور و کاهش خطر پذیری سرمایه گذاری بود که در سال ۱۳۹۶ ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی جایگزین دفتر شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران بیان کرد: ما می‌توانیم در بخش دادسراها و دادگاه‌ها، سازمان‌های وابسته به دستگاه قضائی مثل سازمان بازرسی که بر حسن اجرای قوانین نظارت می‌کند و یا دیوان عدالت اداری که بحث شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی علیه دولت را رسیدگی می‌کند و همچنین شورای حل اختلاف که بخشی از حقوق به آن‌ها مربوط می‌شود و زیر مجموعه قوه قضائیه هستند و حضور نمایندگان قوه قضائیه و دادگستری در کمیسیون‌های شبه قضائی مثل کمیسیون امور مالیاتی و هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف قانون کار است در بحث تولید و کمک به تولید و سرمایه‌گذاران استفاده کنیم.

وی بیان کرد: از ظرفیت سازمان‌های وابسته به دادگستری استان تهران مانند سازمان ثبت اسناد و املاک استان تهران می‌تواند در بحث ثبت شرکت‌ها و اختراعات استفاده و سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان را مورد حمایت قرار دهد.

نیکوکار با اشاره به اینکه دستورالعمل پیگیری و اجرای ستاد اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۶ به‌روزرسانی شده است افزود: کارگروه تشکیل شده وابسته به ستاد اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان تهران بوده و مشغول به فعالیت است.

وی گفت: این کارگروه با ۱۹ نفر عضو از سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف شامل وزارت صمت، استانداری، بانک‌ها، بخش خصوصی و اتاق و فعال است. در حوزه شرکت‌های دانش بنیان در سال ۱۳۸۹ قانونی تحت عنوان حمایت از مؤسسات و شرکت‌های دانش بنیان و تجاری سازی تصویب شد که در سال ۱۴۰۱ بخشنامه‌ها و آئین نامه‌ها و ضوابط و مقررات در این حوزه تهیه و به آن الحاق شد.

ثبت بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور

نیکوکار گفت: بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور به ثبت رسیده است که در سال ۱۴۰۲ حدود ۲ و نیم میلیارد صادرات و همچنین مبلغ ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان واردات مواد اولیه داشته‌ایم.

در ادامه حاضرین در نشست به بیان مشکلات شرکت‌های دانش بنیان پرداخته و کمبود منابع، عدم تسلط و اشراف مدیران و کارکنان شرکت‌های دانش بنیان به قوانین و ضوابط، واردات محصولات مشابه در سطح وسیع، تأمین مالی شرکت‌های دانش بنیان، ثبت سفارش جهت تأمین مواد اولیه، زمان بر بودن ترخیص مواد اولیه در گمرک اشاره کردند.

ضرورت تدوین سیمای جرایم و آسیب‌های اطفال و نوجوانان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با حضور مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران، مشاور فرماندار تهران در امور بانوان و خانواده، معاون توانمندسازی اداره کل زنان و خانواده شهرداری تهران، معاون سلامت اجتماعی اداره کل بهزیستی استان تهران، مدیر ارشد پشتیبانی و اجرایی مؤسسه خیریه مهرآفرین پناه عصر، معاون دادستان و جانشین سرپرست دادسرای ناحیه ۲۹- جرایم اطفال و نوجوانان، از کانون اصلاح و تربیت تهران بازدید کرد.

مدعوین، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف کانون، شامل آسایشگاه‌های پسران، سن ۲۳-۱۸و ۲۰-۱۸ و ۱۶-۱۵ و زیر ۱۵ سال، آسایشگاه دختران، کارگاه عروسک سازی، سالن ورزشی، نمازخانه، آشپزخانه، سالن ملاقات، مجتمع آموزشی مستقر در کانون، سالن آمفی تئاتر، کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای از جمله بسته بندی، معرق، نجاری، پیرایشگری و غیره، با تعدادی از اطفال به بحث و گفتگو پرداخته و در جریان نحوه رسیدگی به پرونده‌ها و مشکلات قرار گرفتند.

توجه به آموزش مهارت‌های کاربردی و سبک زندگی، اطلاع رسانی در خصوص آسیب‌های اجتماعی در جامعه به خصوص مدارس، جذب حمایت‌های خیریه‌ها و سمن‌ها، اهمیت مراقبت‌های پس از خروج، ارتقا دانش عمومی و آموزش‌های مذهبی و ملی توسط سازمان‌های ذیربط، دقت در انتقال مفاهیمی، چون استحکام خانواده و خانواده محوری از طریق تبلیغات محیطی در جامعه، کمک به ارائه خدمات مشاوره رایگان برای اقشار آسیب پذیر توسط دستگاه‌های ذی مدخل جز مواردی بود که به آن پرداخته شد.

نیکوکار در این بازدید بر جایگاه مهم کانون اصلاح و تربیت در پیشگیری از تبدیل کودکان و نوجوانان به متهمین و مجرمین بزرگسال آینده، به اهمیت نقش خانواده و استحکام آن پرداخت و خواستار هم افزایی نهادها و سازمان‌های ذیربط، طبق قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۱۳۹۹ شد.

فعالیت کارگروه اطفال و نوجوانان، برگزاری نشست با سازمان‌های ذیصلاح در جهت تعامل و هم افزایی بیشتر، تدوین سیمای جرایم و آسیب‌های اطفال و نوجوانان مقیم کانون اصلاح و تربیت و پیگیری تصویب لایحه تشکیل پلیس اطفال و نوجوانان را خواستار شد.



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×