امروز : پنج شنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴
- کد ملی جای کد پستی را میگیرد
- قتل همباشگاهی بهخاطر پارک موتورسیکلت
- مرگ دلخراش راننده پژو ۲۰۶ در شعلههای آتش
- نمونه دادنامه پذیرش اعاده دادرسی نسبت به محکومیت به ورشکستگی به تقصیر مدیر شرکت
- پیشنهاد رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا برای بهبود شرایط پارک حاشیهای در تهران
- نقش کلیدی دادههای علوم زمین در جذب سرمایه به معادن
- دولت آمریکا تامین داروها را با مشکل روبهرو کرد – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- جلسه کمیسیون آموزش عمومی قرآن برگزار شد
- آسمان تهران برفی و بارانی میشود
بخشنامه رئیس دیوان عالی کشور در مورد تکلیف شعبه همعرض در رسیدگی به پرونده دادنامههای صادره از دیوان/ رسیدگی توسط شعبه صادر کننده رأی منقوض، فاقد اعتبار است
در جهت اجرای اصل ۱۶۱ قانون اساسی و نظارت دیوان عالی کشور بر حسن اجرای قوانین در محاکم و دادگاهها و رعایت اصل مهم اتقان آرا، حجت الاسلام والمسلمین منتظری، بخشنامهای خطاب به روسای کل دادگستری استانها مورد تکلیف شعبه هم عرض در رسیدگی به پرونده دادنامههای صادر کرد. خبرگزاری میزان– در جهت اجرای اصل […]

در جهت اجرای اصل ۱۶۱ قانون اساسی و نظارت دیوان عالی کشور بر حسن اجرای قوانین در محاکم و دادگاهها و رعایت اصل مهم اتقان آرا، حجت الاسلام والمسلمین منتظری، بخشنامهای خطاب به روسای کل دادگستری استانها مورد تکلیف شعبه هم عرض در رسیدگی به پرونده دادنامههای صادر کرد.
خبرگزاری میزان– در جهت اجرای اصل ۱۶۱ قانون اساسی و نظارت دیوان عالی کشور بر حسن اجرای قوانین در محاکم و دادگاهها و رعایت اصل مهم اتقان آرا رئیس دیوان عالی کشور بخشنامهای صادر کرد.
طبق این بخشنامه در مواردی که دیوان عالی کشور رأی صادره را نقض و پرونده را به دادگاه همعرض ارجاع میکند، دادگاه مرجوع الیه مکلف به رسیدگی است و انشای رأی توسط شعبه صادر کننده رأی منقوض، فاقد اعتبار است.
متن بخشنامه رئیس دیوان عالی کشور خطاب به روسای کل دادگستری استانها به شرح ذیل است:
رؤسای کل دادگستری استانها
سلام علیکم
نظر به تصریح بند ج ماده ۴۰۱ و ۴۰۶ قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی، در مواردی که دیوان عالی کشور رأی صادره را نقض و به دادگاه هم عرض ارجاع مینماید، دادگاه مرجوع الیه مکلف است با لحاظ رأی دیوان عالی کشور و مندرجات پرونده، رسیدگی کرده و مبادرت به انشاء رأی کند و ماده ۴۷۰ قانون آئین دادرسی کیفری ناظر به بند ۴ ماده ۴۶۹ همان قانون و هم راستا با مواد مذکور از قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی دادگاه هم عرض را مکلف به رسیدگی و انشای رأی کرده است.
حسب گزارش و اعلام برخی از همکاران شعب دیوان عالی کشور در مواردی ملاحظه شده پس از نقض رأی و علیرغم تصریح در دادنامههای صادره از شعب دیوان عالی کشور مبنی بر رسیدگی در دادگاه هم عرض، مجدداً همان شعبه صادر کننده رأی منقوض مبادرت به رسیدگی و انشای رأی میکند. این امر علاوه بر اینکه موجب اطاله دادرسی میشود، صدور رأی از مرجع غیرصالح و فاقد اعتبار خواهد بود؛ لذا ضرورت دارد مراتب به محاکم بدوی و تجدیدنظر اعلام شود.
محمد جعفر منتظری
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.