» جامعه » بایدها و نبایدهای تغدیه‌ای برای روزهای پس از ماه رمضان
جامعه

بایدها و نبایدهای تغدیه‌ای برای روزهای پس از ماه رمضان

فروردین 27, 1403 0

گفت‌گو|

یک مشاور تغذیه گفت: استفاده مواد غذایی با حجم بالا در روز‌های نخست بعد از ماه مبارک رمضان می‌تواند موجب آسیب به معده شود.

مریم عمادی در گفت‌وگو با میزان به مناسبت عید سعید فطر به بیان توصیه‌های تغذیه‌ای برای اولین روز‌های پس از ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: روزه.داری در ماه مبارک رمضان دارای فوایدی برای سلامتی بدن است و از جمله این فواید این است که در این ماه در اغلب افراد مقدار مصرف مواد غذایی کاهش می‌یابد که موجب می‌شود دستگاه گوارش استراحت کند و در افرادی که قصد کاهش وزن دارند، کاهش وزن اتفاق بیفتد.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه البته در تعدادی از اشخاص که در وعده افطار پرخوری می‌کنند، مصرف مواد غذایی افزایش پیدا می‌کند، ادامه داد:، اما به طور کلی مصرف مواد غذایی در بیشتر روزه‌داران کاهش می‌یابد و اغلب روزه.داران از مواد غذایی سالم استفاده می‌کنند و کمتر از دیگر روز‌های سال مواد غذایی مضر، سرخ کردنی و فست فود‌ها را مصرف می‌کنند، طبق فرهنگ ایرانی مصرف مواد غذایی سالم و سنتی در ماه مبارک رمضان بیشتر می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه روزه‌‌داری می‌تواند در بسیاری از افراد موجب تنظیم قند و چربی خون و کاهش فشار خون و توقف ریزه‌خواری می‌شود، افزود: اگر افراد پس از این ماه به درستی به رژیم غذایی عادی بازگردند این فواید ادامه‌دار خواهد بود.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه توصیه می‌شود پس از ماه مبارک نیز رویه استفاده از مواد غذایی سالم را ادامه دهیم و پس از این ماه نیز کمتر از مواد غذایی حجیم، سرخ کردنی و فست فود‌ها استفاده کنیم، بیان کرد: از آنجایی که بدن بسیار هوشمند است عادت بدن طی یک ماه تغییر کرده و بدن به خوردن وعده‌های غذایی صبحانه و نهار عادت ندارد و از این رو استفاده مواد غذایی با حجم بالا در روز‌های نخست بعد از ماه مبارک رمضان می‌تواند موجب آسیب به معده شود.

عمادی ضمن بیان اینکه پس از ماه مبارک رمضان باید به تدریج به مصرف مواد غذایی که قبلا از آن‌ها استفاده می‌کردیم روی آوریم توضیح داد: از آنجایی که پس از این ماه ولع افراد برای مصرف مواد غذایی بیشتر می‌شود ممکن است پرخوری کنند و دستگاه گوارششان آسیب ببیند و دچار یبوست و اسهال شوند، از این رو باید سعی شود به ویژه در روز‌های نخست پس از ماه رمضان از مصرف مواد غذایی حجیم خودداری شود و روند استفاده از مواد غذایی سالم در طول سال نیز ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×