ارز گران شد، اما قدرت خرید مردم جبران نشد - حمایت آنلاین

ارز گران شد، اما قدرت خرید مردم جبران نشد - حمایت آنلاین | حمایت آنلاین
شعار حمایت‌آنلاین
« حمایت‌آنلاین، حامی همه مردم ایران »
Wednesday, 19 August , 2026
افزونه جلالی را نصب کنید.
خانه » کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی تاریخ انتشار : 19 آگوست 2026 - 14:07 | 10 بازدید | ارسال توسط :

ارز گران شد، اما قدرت خرید مردم جبران نشد

رئیس انجمن برنج گفت:ارز 157 هزار تومانی از جیب مردم تأمین می‌شود، اما قدرت خریدشان در کالاهای اساسی جبران نشد.

ارز گران شد، اما قدرت خرید مردم جبران نشد
اقتصادی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد مختاریانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران،اظهار کرد: در گذشته ارز 28 هزار و 500 تومانی برای واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یافت، اما این ارز حذف شد و قرار بود حمایت دولت به جای ابتدای زنجیره، در انتهای زنجیره و به مصرف‌کننده اختصاص پیدا کند.

وی افزود: فلسفه این تغییر آن بود که به جای پرداخت یارانه در ابتدای زنجیره و تخصیص ارز ارزان به واردکننده، منابع حمایتی در اختیار مردم قرار گیرد تا یارانه به مصرف‌کننده نهایی برسد.

مختاریانی ادامه داد: در شرایط جدید، نرخ ارز مورد اشاره برای تأمین کالاهای اساسی به حدود 157 هزار تومان رسیده است، اما مسئله اینجاست که وقتی نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند، پیش بینی شده بود که با توجه کاهش قدرت خرید مردم در صورت تورم میزان یارانه های نقدی افزایش یابد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران گفت: نمی‌توان از یک طرف ارز 28 هزار و 500 تومانی را حذف کرد و نرخ ارز را به حدود 157 هزار تومان رساند و از طرف دیگر، حمایت وعده‌داده‌شده برای مصرف‌کننده را به میزان متناسب افزایش نداد.

وی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم و افت تقاضا در بازار اظهار کرد: امروز مسئله فقط تأمین کالا نیست؛ قدرت خرید مردم نیز اهمیت دارد. وقتی حمایت از مصرف‌کننده متناسب با افزایش هزینه تأمین کالا افزایش پیدا نکند، تقاضا در بازار کاهش می‌یابد و این مسئله در نهایت هم به تولیدکننده و هم به مصرف‌کننده آسیب می‌زند.

مختاریانی افزود: اگر قرار است یارانه واردات از ابتدای زنجیره حذف و به انتهای زنجیره منتقل شود، باید این انتقال واقعاً اتفاق بیفتد. مردم باید اثر حذف ارز ترجیحی را در قالب حمایت مستقیم و افزایش قدرت خرید خود احساس کنند.

وی با انتقاد از افزایش‌نیافتن مبلغ حمایت‌ها متناسب با تغییر نرخ ارز گفت: اگر در گذشته کالا با ارز 28 هزار و 500 تومان وارد می‌شد و امروز مبنای تأمین ارز به حدود 157 هزار تومان رسیده است، نمی‌توان انتظار داشت با همان میزان حمایت قبلی، قدرت خرید مردم حفظ شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران ادامه داد: وقتی هزینه واردات و تأمین کالا چند برابر می‌شود، باید منابع حمایتی نیز متناسب با آن بازنگری شود؛ در غیر این صورت، فشار اصلی به مصرف‌کننده منتقل خواهد شد.

مختاریانی با اشاره به وعده‌های مطرح‌شده درباره حمایت از مردم گفت: اگر منابع کافی وجود ندارد، باید این موضوع شفاف به مردم گفته شود؛ اما نمی‌توان همزمان نرخ ارز را افزایش داد، حمایت متناسب را افزایش نداد و انتظار داشت بازار و قدرت خرید مردم بدون تغییر باقی بماند.

وی تأکید کرد: هدف از حذف ارز ترجیحی این بود که یارانه به جای واردکننده در اختیار مصرف‌کننده قرار گیرد. بنابراین باید بررسی شود که آیا این هدف در عمل محقق شده است یا خیر.

*کاهش تقاضا و ضرورت حمایت از مصرف‌کننده

مختاریانی گفت: یکی از مشکلات امروز بازار، کاهش تقاضاست؛ زیرا مردم قدرت خرید سابق را ندارند. در چنین شرایطی، اجرای سیاست ارزی بدون توجه به قدرت خرید مصرف‌کننده می‌تواند بازار کالاهای اساسی را با چالش بیشتری مواجه کند.

وی افزود: اگر حمایت از مصرف‌کننده به شکل درست و متناسب با شرایط اقتصادی انجام شود، هم تقاضای واقعی حفظ می‌شود و هم تولیدکننده و تأمین‌کننده می‌توانند با اطمینان بیشتری فعالیت کنند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران خاطرنشان کرد: مسئله اصلی این است که با حذف ارز 28 هزار و 500 تومانی، باید منابعی که پیش از این به عنوان یارانه واردات در ابتدای زنجیره اختصاص می‌یافت، در انتهای زنجیره به مردم منتقل شود؛ در غیر این صورت، حذف ارز ترجیحی بدون جبران قدرت خرید مصرف‌کننده، فشار بیشتری بر خانوارها دارد.

انتهای پیام/

 

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

هفت + هجده =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.