اخبار ویژه حمایت‌آنلاین
« حمایت‌آنلاین، حامی همه مردم ایران »
Tuesday, 8 July , 2025
امروز : سه شنبه, ۱۷ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 161911
  پرینت خانه » عمومی و سرگرمی تاریخ انتشار : 05 آوریل 2025 - 16:02 | 44 بازدید | ارسال توسط :

5 مشکل رایج در تعمیر تلویزیون سونی را بشناسید!

اکثر خریداران محصولات سونی، مشتریان ثابتی هستند که با وجود اختلاف قیمت تولیدات این کمپانی را خریداری می‌کنند. اگر تلویزیون سونی دارید باید بدانید که روش عیب یابی تلویزیون‌های سونی با سایر برندها کاملا متفاوت است.

5 مشکل رایج در تعمیر تلویزیون سونی را بشناسید!

اکثر خریداران محصولات سونی، مشتریان ثابتی هستند که با وجود اختلاف قیمت تولیدات این کمپانی را خریداری می‌کنند. اگر تلویزیون سونی دارید باید بدانید که روش عیب یابی تلویزیون‌های سونی با سایر برندها کاملا متفاوت است.

طراحان شرکت سونی از حدود سال 1990 در ساخت تلویزیون‌های این شرکت از نوعی سیستم عیب یابی داخلی استفاده کرده‌اند که مراحل عیب یابی و تعمیر تلویزیون سونی را متحول کرده است. رابط کاربری این سامانه تشخیص، چشمک زدن چراغ قرمز تلویزیون سونی است.

در ادامه این نوشته 5 مشکل رایج که در تعمیر تلویزیون سونی بیشترین آمار را داشته است بررسی می‌کنیم.

چشمک زدن چراغ قرمز تلویزیون سونی

بسیاری از کاربران تلویزیون‌های سونی با یک مشکل خاص و منحصر به فرد در تلویزیون خود مواجه می‌شوند که معنا و مفهوم آن را متوجه نمی‌شوند: چشمک زدن چراغ جلوی تلویزیون.

تا دیروز تلویزیون سالم بوده و هیچ مکشلی نداشته… اما امروز که آن را روشن کردیم خودبه خود خاموش شده و چراغ جلوی تلویزیون شروع به چشمک زدن می‌کند. این اظهارات مراجعین بخش مشاوره تعمیر تلویزیون سونی است که علت چشمک زدن چراغ قرمز تلویزیون سونی خود را نمی‌دانند.

همانطور که در ابتدا گفتیم، شرکت سونی از ابتدای دهه نود میلادی و در طراحی تلویزیون‌های CRT خود از نوعی سامانه عیب یابی دخلی استفاده کرد که در نوع خود یک نوآوری و خلاقیت بزرگ به حساب می‌آمد. وقتی یکی از قطعات تلویزیون می‌سوخت و یا معیوب می‌شد، تلویزیون به صورت خودکار خاموش شده و چراغ جلوی تلویزیون شروع به چشمک زدن می‌کند.

چشمک زدن چراغ قرمز تلویزیون سونی براساس یک فرمول خاص انجام می‌شود، به نحوی که قابل شمارش است. به بیان ساده‌تر: چشمک زدن تلویزیون سونی یک تعداد ثابت است که با مکث حدود 3 ثانیه، پشت سرهم تکرار می‌شود.

چگونه تلویزیون سونی را با چشمک زدن، عیب یابی کنیم؟

تا اینجا متوجه شدیم که اگر با چشمک زدن چراغ جلوی تلویزیون سونی مواجه شدیم یعنی یکی از قطعات تلویزیون معیوب شده است، در این حالت سیستم عیب یابی تلویزیون فعال شده و با چشمک زدن قطعه معیوب را مشخص می‌کند.

برای عیب یابی تلویزیون سونی باید تعداد چشمک‌ها را به روش صحیح و با دقت شمارش کرده و به جدول ارور تلویزیون سونی در نقشه فنی همان مدل مراجعه کنیم.

همانطور که گفتیم چشمک ژدن چراغ قرمز تلویزیون سونی یک تعداد ثابت است که پشت سرهم تکرار می‌شود، پس باید تعداد چشمک بین دو مکث را شمارش کنید و یا بعبارت دیگر از مکث شروع به شمارش کنید. چند بار بشمارید تا اشتباه نکنید. حالا که به یک عدد ثابت و مشخص در چشمک زدن تلویزیون سونی رسیدید می‌توانید با مراجعه به جدول ارور مشکل تلویزیون خود را متوجه شوید.

 

چگونه از جدول چشمک تلویزیون سونی استفاده کنیم؟

طراحان شرکت سونی در نقشه فنی هر یک از مدل‌های تلویزیون سونی یک جدول طراحی کرده‌اند که در آن مشکلاتی که در سیستم عیب یاب آن مدل در نظر گرفته شده، درج شده است.

در جدول چشمک تلویزیون سونی در یک طرف تعداد چشمک‌ها نوشته شده و در طرف دیگر ایرادها و مشکلات مرتبط با آن تعداد چشمک. برای عیب‌یابی تعداد چشمک زدن تلویزیون سونی را شمارش می‌کنیم و به یک عدد ثابت می‌رسیم: مثلا 2 یا 5 یا 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی.

با مراجعه به جدول چشمک تلویزیون سونی می‌توانیم متوجه شویم که چشمک زدن چراغ جلوی تلویزیون سونی ما به دلیل خرابی کدام قطعه ایجاد شده است.

با مقایسه جدول چشمک تلویزیون سونی در مدل‌های مختلف متوجه می‌شویم که برخی از ایرادها با تعداد چشمک مشابه در مدل‌های مختلف تلویزیون سونی تکرار شده است، مثلا در تلویزیون‌های ال ای دی سونی 5 بار چشمک زدن معمولا به دلیل خرابی برد تیکان و یا 6 بار چشمک زدن معمولا و در اکثر مدل‌ها برای نشان دادن خرابی بک لایت تلویزیون استفاده شده است.

چشمک زدن چراغ قرمز تلویزیون سونی

2 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

تعداد 2 بار چشمک زدن تلویزیون سونی در تلویزیون‌های CRT نشان دهنده ایجاد خرابی در بخش (Horizental) یا همان مدار افقی تلویزیون بود.

در تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی با تغییر ساختار بخشی به نام هوریزنتال وجود ندارد و 2 بار چشمک زدن برای نشان دادن ایجاد خرابی در برد پاور تلویزیون استفاده می‌شود.

ورودی برد پاور یک تلویزیون برق 220 ولت و متناوب شهری است و خروجی آن چند ولتاژ با مقادیر مختالف برای تغذیه بردها و بخش های مختلف تلویزیون. معمولا اگر یکی از این ولتازها قطع شود، تلویزیون سونی بعد از روشن کرده به صورت خودکار خاموش شده و چراغ جلوی تلویزیون 2 بار چشمک می‌زند.

راهکارهایی ساده برای جلوگیری از سوختن برد پاور سونی 

  1. در زمان خاموشی، برق تلویزیون را قطع کنید.
  2. از محافظ برق مناسب با لوازم صوتی و تصویری، استفاده کنید.
  3. در فواصل زمانی 2 تا 3 ساعت به مدت 10 تا 15 دقیقه تلویزیون را خاموش کنید.

آشنایی با 3 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

یکی از اصلی‌ترین دلایل ظهور 3 بار چشمک زدن در تلویزیون سونی، خرابی یکی از بردهای داخلی آن به نام Main Board (برد اصلی) است.

می‌دانیم که تلویزیون‌های سونی به سیستم عیب‌یاب درونی مجهز هستند که با نشانه چشمک زدن چراغ پاور، نوع و قطعه معیوب و سوخته را مشخص می‌کند. 3 بار چشمک زدن غالبا نشان‌ دهنده مشکل در برد اصلی (Main Board) و در بعضی مدل‌ها از تلویزیون سونی منبع تغذیه (Main Power) است.

در برخی مدل‌های قدیمی تلویزیون‌ ال سی دی  و ال ای دی سونی، مشکل 3 مرتبه چشمک زدن چراغ قرمز جلوی تلویزیون به عنوان یکی از علائم خرابی برد پاور استفاده شده است. در این تلویزیون‌ها، اگر چراغ به طور متوالی 2 یا 3 بار چشمک بزند، این امر معمولاً به معنای وجود خرابی در برد پاور تلویزیون خواهد بود.

در مدل‌های جدیدتر، 2 مرتبه چشمک زدن چراغ تلویزیون سونی علامت خرابی برد پاور است، اما کارکرد 3 بار چشمک متفاوت است و تغییر کرده و به نشانه ایجاد خرابی در برد اصلی تلویزیون (Main Board) اختصاص یافته است. این دگرگونی و تغییر در سیستم عیب‌ یاب به کاربران کمک می‌کند تا به سهولت مشکل را شناسایی و اقدام به تعمیر تلویزیون سونی کنند.

5 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

نکته مشکترک در مورد 5 بار چشمک زدن تلویزیون سونی این است که اگر همه ساختارهای تلویزیون را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که در همه آنها 5 بار چشمک زدن به دلیل ایجاد اشکال در عملکرد قطعات مربوط به بخش نمایش تصویر ایجاد شده است.

در تلویزیون های لامپی، پروجکش و  ال سی دی پروجکشن های سونی 5 بار چشمک زدن به دلیل ایجاد خرابی در بخش لامپ تصویبر و یا مدار RGB تلویزیون استفاده شده است.

در تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی قطعات مربط به نمایش تصویر شامل برد تیکان و برد آدرس و صفحه نمایش (پنل تلویزیون) است و 5 بار چشمک زدن تلویزیون سونی می‌تواند به دلیل خرابی آنها ایجاد شده باشد.

چشمک زدن تلویزیون سونی

دلایل رایج 5 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

اگر آمار تعمیر تلویزیون‌های LCD و LED سونی را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که 5 بار چشمک زدن تلویزیون سونی معمولا به دو دلیل اصلی رخ می‌دهد:

  1. خرابی برد تیکان
  2. معیوب شدن صفحه نمایش تلویزیون
  3. آب خوردگی پنل تلویزیون (صفحه نمایش)
  4. خرابی کابل LVDS

6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

یکی از شایع‌ترین تعداد چشمک‌هایی که کاربران تلویزیون سونی ممکن است با آن مواجه شوند، 6 چشمک است. باید بدانید که در عموم مدل‌های تلویزیون ال سی دی و ال ای دی سونی 6 بار چشمک زدن برای نشان دادن ایجاد خرابی در بخش بک لایت تلویزیون استفاده شده است.

اگر بخواهیم به بیان ساده بگوییم: بک لایت تلویزیون تعدادی لامپ است که در پشت صفحه نمایش تلویزیون روشن می‌شود و روشنایی لازم برای دیده شدن تصویر را فراهم میکند.

لامپ های بک لایت تلویزیون که در واقع تعدادی دیود نورانی هستند عمر مفید محدود و مشخص دارند و بعد از پایان این مدت به تدریج نور آنها کم شده و در معرض سوختن قرار می‌گیرند.

6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

رفع اشکال 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

حالا که متوجه شدیم 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی معولا به دلیل از کار افتادن بخش بک لایت تلویزیون ایجاد می‌شود باید بدانید که روش بهترین روش تعمیر تلویزیون سونی در ایراد 6 چشمک چیست؟

چشمک زدن تلویزیون سونی قطعه معیوب را مشخص می‌کند و تا حدود زیادی مسیر عیب یابی تلویزیون را کوتاه می‌کند. همانطور که گفتیم در عموم تلویزیون‌های ال ای دی سونی 6 بار چشمک زدن به دلیل خرابی بک لایت ظاهر می‌شود، با این وجود اولین مرحله از تعمیر تلویزیون سونی، عیب یابی دقیق و مشخص کردن قطعه معیوب است.

اگر در مسیر عیب یابی از خرابی بک لایت تلویزیون مطمئن شدید باید بدانید که بهترین روش رفع اشکال 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی، تعویض کامل بک لایت است.

بک لایت تلویزیون سونی از تعدادی لامپ تشکیل شده که همه آنها عمر یکسان دارند و اگر تعدادی از آنها سوخته و معیوب شده باید بدانیم که بقیه هم در معرض خرابی هستند و باید برای تعمیر تلویزیون سونی، همه آنها را با قطعه نو و آکبند جایگزین کنیم.

جلوگیری از خرابی بک لایت تلویزیون سونی

با رعایت چند نکته ساده می‌توانید از خرابی بک لایت تلویزیون خود جلوگیری کرده و عمر آن را افزایش دهید:

  1. تنظیم مقدار بک لایت تلویزیون و متناسب سازی با نور محیطی
  2. استفاده از گزینه صرفه جویی در انرژی
  3. خاموش کردن و استراحت دادن به تلویزیون در فواصل زمانی 2 تا 3 ساعت
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

2 − یک =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.