امروز : پنج شنبه, ۱۹ تیر , ۱۴۰۴
- مجتمع تجاری غرب تهران پلمب شد
- استاندارد البزر کیست؟ + بیوگرافی و سوابق
- آخرین جزییات امدادرسانی در استانهای سیل زده کشور
- فیلمی از آرامش حرم حضرت زینب (س) در سوریه و زیارت زائران
- دادگاههای صلح در ۴۲ حوزه قضایی استان راه اندازی شد
- تالاب بین المللی شور گول حسنلو در نقده آبگیری شد
- فوت کوهنورد ایرانی در قله آرارات ترکیه
- زمان ثبتنام کلاس اولیها مشخص شد
- برنامه جامع سیاستهای کلان آموزش پزشکی تدوین و عملیاتی می شود
گمانهزنی درباره آتشبس و تداوم مانعتراشی صهیونیستها در مسیر کمکرسانی به غزه
سازمان ملل از وجود چالشهای متعدد در مسیر افزایش کمکهای بشردوستانه به غزه در میانه گمانهزنیها درباره دستیابی به توافق آتشبس خبر داد.

در حالی که گمانهزنیها درباره دستیابی به توافق آتشبس در غزه بیش از هر زمان دیگری خود را نمایان ساخته است، چالشها در مسیر افزایش کمکهای بشردوستانه به این منطقه همچنان وجود دارند؛ این در حالی است که غزه از زمان آغاز جنگ بهعنوان جغرافیای بدترین بحران بشردوستانه در جهان شناخته شده است.
به گزارش وبسایت سازمان ملل، عدم اطمینان درباره دسترسی به مرز و امنیت در غزه همچنان موانع مهمی در مسیر آمادهسازی برای افزایش و گسترش کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تحت احتمال برقراری آتشبس است.
براساس اعلام استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، طی روزهای اخیر سیگرید کاگ، هماهنگکننده امور بشردوستانه و بازسازی غزه با مقامهای فلسطینی و رژیم صهیونیستی دیدار و رایزنی کرد؛ وی سهشنبه، ۲۶ دی نیز با وزیر خارجه مصر درباره آتشبس گفتوگو کرد.
دوجاریک گفت: سیستم سازمان ملل بهطور کلی در حال برنامهریزی و آمادهسازی شدید برای زمانی است که آتشبس وارد عمل شود و چگونه میتوانیم کمکها را افزایش دهیم.
به گفته وی، ازجمله ناشناختهها این است که کدامیک از گذرگاههای مرزی به داخل غزه تحت برقراری آتشبس باز میشوند و اینکه منطقه تحت محاصره تا چه حد برای توزیع کمکها امن خواهد بود، زیرا گروههای غارتگر بسیاری از محمولههای کمکرسانی و امدادی را در جریان جنگ علیه غزه، هدف قرار گرفتند.
سخنگوی سازمان ملل همچنین تصریح کرد: بدیهی است که موضوعهایی همچنان چالشبرانگیز خواهند بود، زیرا ما پاسخی برای همه آن پرسشها نداریم؛ سازمان ملل و سازمانهای شریک هر کار ممکن را انجام میدهند تا با منابع بسیار محدود به فلسطینیهای نیازمند دسترسی پیدا کنند.
دوجاریک با بیان اینکه تداوم جنگ، غارتهای مسلحانه خشونتآمیز و محدودیتهای نظاممند دسترسی به افراد نیازمند، تلاشهای بشردوستانه و امدادرسانیها را بهشدت محدود میکند، گفت: آسیبهای جادهها و مسیرهای حملونقل، مهمات منفجرنشده، کمبود سوخت و کمبود تجهیزات مخابراتی کافی، نیز کار ما را با مشکل مواجه میکند؛ ضروری است که کمکهای حیاتی و کالاهای تجاری بتوانند بدون تاخیر و در مقیاس مورد نیاز از طریق تمام گذرگاههای مرزی موجود وارد غزه شوند.
- بیشتر بخوانید:
- چهارمین وتو آتشبس غزه؛ میراث دولت آمریکا نسلکشی است
- سازمان ملل در مسیر جلوگیری از تشدید فاجعه در غزه
از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰) تاکنون سازمان ملل بارها از وجود و تشدید موانع کمک و امدادرسانی در غزه شکایت کرده است؛ سازمان ملل اعلام کرد که رژیم صهیونیستی مانع ورود و توزیع کمکها در منطقه غزه بوده است.
در عین حال، کارشناسان امنیت غذایی جهانی در ماه نوامبر (آبان سال جاری) هشدار دادند که قریبالوقوع بودن قحطی در شمال غزه محتمل است.
سرنوشت آژانس خدماترسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) که بهعنوان ستون فقرات عملیات کمکرسانی به غزه شناخته میشود، همچنان نامشخص است، زیرا رژیم صهیونیستی با تصویب قانونی که از اواخر ماه جاری میلادی اجرایی میشود، نه فقط فعالیت این آژانس سازمان ملل را در اراضی اشغالی غیرقانونی خوانده، بلکه تماس آنروا با مقامهای رژیم صهیونیستی را نیز ممنوع کرده است.
براساس آمارهای موجود، رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون بیش از ۴۶ هزار فلسطینی را قتلعام کرده است؛ آژانسهای بشردوستانه میگویند که از آن زمان رژیم صهیونیستی بخش گستردهای از غزه را ویران کرده و جمعیت ۲.۳ میلیون نفری این منطقه تاکنون چند بار آوارگی اجباری را متحمل شدهاند.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.