امروز : شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۴
- عامل توهین به شهدای خدمت دستگیر شد
- صدور هشدار برای وقوع توفان باران در برخی مناطق چین – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- ظهور پزشک بلاگری؛ شیوع روایت پرونده بیماران در فضای مجازی/ «لایک و فالو صفحه اجتماعی بیمار توسط پزشک ممنوع»
- چرا برخی زنان باردار مُهر میخورند؟
- شمال کشور لرزید/ گزارش اولیه از خسارت زلزله
- زمان مراجعه حضوری متقاضیان جذب هیئت علمی دانشگاه ملی مهارت اعلام شد
- تصاویر: فوران آتشفشان در ایسلند
- درآمد فست فود چقدر است؟
- زمینهای دولتی زیر ذرهبین بهارستان؛ آغاز تفحص درباره احتکار زمین توسط مجلس
چگونه بوی بد سیر را از بین ببریم؟ – تابناک
به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، سیر یک ماده غذایی دوگانه است: از یک سو خوراکی و ادویهای عالی برای طعم دادن به غذاهاست و از سوی دیگر، عامل بوی بد دهان است. اما چرا سیر چنین تأثیری دارد و چگونه میتوان از شر آن خلاص شد؟ دانشمندان به تازگی یک ماده غذایی معجزهآسا […]

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، سیر یک ماده غذایی دوگانه است: از یک سو خوراکی و ادویهای عالی برای طعم دادن به غذاهاست و از سوی دیگر، عامل بوی بد دهان است. اما چرا سیر چنین تأثیری دارد و چگونه میتوان از شر آن خلاص شد؟
دانشمندان به تازگی یک ماده غذایی معجزهآسا کشف کردهاند که سادگی و کارآمدی آن ممکن است بسیاری را شگفتزده کند.
در واقع خود سیر خام بوی قوی ندارد، اما هنگامی که یک حبه سیر خرد شده یا پوستکنده میشود، مواد شیمیایی تولید میشوند که عامل متصاعد شدن بوی بد هستند. این بو، به خصوص پس از هضم و واکنشهای شیمیایی در دهان و دستگاه گوارش، بیشتر آشکار میشود.
وقتی یک سلول سیر بریده میشود، آنزیمی به نام آلییناز آزاد میکند که در تماس با هوا به آلیسین تبدیل میشود؛ مادهای که باعث بوی تند سیر خام است. آلیسین خیلی سریع به ترکیبات آلی گوگردی بدبو تجزیه میشود که پس از هضم به سختی از بدن خارج میشوند.
آیا واقعا راهحل سادهای وجود دارد؟
نگران نباشید، بوی سیر اجتنابناپذیر نیست. سالهاست که راهکارهای مختلفی برای پنهان کردن یا حذف بوی سیر معرفی شده، اما پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو راهحل مؤثری برایش پیدا کردهاند: ماست طبیعی.
دانشمندان سیر خام را در ظروف شیشهای قرار داده و میزان ترکیبات گوگردی فرّار را قبل و بعد از تماس با منابع مختلف چربی و پروتئین اندازهگیری کردند. نتایج نشان داد که ماست پرچرب ۹۹٪ از ترکیبات بدبو را کاهش میدهد. این نتایج با پژوهشهای قبلی که شیر پرچرب را به عنوان راهحلی مؤثر برای رفع بوی سیر معرفی کرده بودند، مطابقت دارد.
سیر و سلامتی
سیر فارغ از تأثیرش بر بوی دهان، خواص بسیاری برای سلامتی دارد، از جمله خواص ضدباکتری، ضدویروس، ضدعفونیکننده و ضدقارچ. همچنین برای سلامت قلب و عروق مفید است و به کاهش کلسترول و تریگلیسیرید کمک میکند.
در نهایت، برای این که اطرافیانتان از بوی سیر در دهان شما آزرده نشوند، راه حل ساده و علمی آن است که در پایان وعدههای غذایی، ماست بخورید.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.