امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
- بالغ بر ۲ تن آرد قاچاق از خودرو نیسان در دامغان کشف شد
- اعتبارات حوزه تغذیه دانشجویی ساماندهی می شود
- در حوزه موتورسیکلتهای کار و حمل بار شاهد مافیا هستیم
- دارندگان چک بانکی بخوانند |بانک مرکزی بخشنامه مهمی صادر کرد
- حماس: مذاکره درباره سلاح مقاومت خط قرمز ماست
- سومین شکست متوالی دلسوختگان قم در لیگ دسته اول فوتسال
- قانون اهدای عضو برای اتباع اعلام شد
- شیوه عجیب استخدام در چین!
- ۹ نفر از اعضای یک خانواده در حادثه تروریستی کرمان شهید شدند – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
پیش بینی حساس درباره قیمت دلار در ماه های آینده
معاون اسبق بانک مرکزی با اشاره به افزایش چشمگیر نرخ ارز در شش ماه گذشته، آن را بیش از حد معمول دانست. با این حال، وی پیشبینی کرد که با کاهش تقاضا در برخی ماههای سال، نرخ ارز به تعادل نسبی بازگردد.

سید کمال سیدعلی با بررسی سیاستهای ارزی کشور، بهویژه در حوزه ارز ترجیحی و تثبیت اقتصادی، تأکید کرد که تصمیمگیری درباره حذف یا ادامه تخصیص ارز ترجیحی و سایر اصلاحات اقتصادی باید در قالب یک بسته جامع انجام شود. این بسته باید شامل افزایش حداقل حقوق و بازنگری در شیوه توزیع یارانهها باشد.
سیدعلی با اشاره به چالشهای حذف ارز ترجیحی، گفت: علیرغم اینکه دولت اعلام کرده است که ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و دارو در سال آینده نیز با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین میشود، حتی در صورت نیاز حذف ارز ترجیحی بدون برنامهریزی دقیق میتواند مشکلاتی را در تأمین کالاهای اساسی به وجود آورد. بنابراین، این اقدام باید با درنظر گرفتن افزایش حداقل حقوق و تدوین سیاستهای حمایتی متناسب انجام شود.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از شوکهای اقتصادی ناشی از حذف ارز ترجیحی، باید تأمین مالی مورد نیاز برای جبران کاهش قدرت خرید مردم در نظر گرفته شود.
به گفته او، یک بسته سیاستی باید مشخص کند که چه میزان یارانه به اقشار آسیبپذیر اضافه میشود و چه مقدار از نیاز ارزی از طریق بازار آزاد تأمین خواهد شد.
معاون ارزی اسبق بانک مرکزی در ادامه، درباره سیاست تثبیت اقتصادی که در گذشته دنبال شده بود، اظهار داشت: این سیاست در یک سال آخر دولت قبل دنبال شد، اما نباید فراموش کرد که مسئله تثبیت نرخ ارز و اقتصاد بهطور کلی، وابسته به میزان عرضه و تقاضای منابع ارزی کشور است.
وی با اشاره به روند تاریخی نوسانات نرخ ارز گفت: ما در ۴۰ سال اخیر، بارها شاهد چند نرخی شدن ارز و تلاش برای یکسانسازی آن بودهایم. زمانی که منابع ارزی کمتر از میزان تقاضا باشد، ثبات نرخ ارز امکانپذیر نیست. در شش ماه گذشته، یک پرش قابلتوجه در نرخ ارز رخ داده که به نظر میرسد بیش از حد معمول بوده است، اما با توجه به کاهش تقاضا در برخی ماههای سال، انتظار میرود که نرخ ارز به یک تعادل نسبی برسد.
سیدعلی در ادامه بر نقش بازارهای موازی در کنترل نرخ ارز تأکید کرد و گفت: دولت باید با جذابتر کردن بازارهای موازی مانند سپردههای بانکی و بورس، از سرازیر شدن سرمایهها به سمت ارز و طلا جلوگیری کند. برای مثال وقتی تورم ۴۰ درصدی داریم، نرخ سود سپردههای بانکی نمیتواند نصف آن باشد. برای ایجاد تعادل در بازار، باید سیاستهای پولی و مالی به گونهای تنظیم شوند که نقدینگی به سمت بخشهای مولد اقتصاد هدایت شود.
وی در پایان تصریح کرد: مدیریت صحیح سیاستهای ارزی و پولی، همراه با ایجاد تعادل در بازارهای مختلف، میتواند نقش مهمی در کاهش نوسانات اقتصادی و حفظ ثبات اقتصادی کشور داشته باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.