امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
- انهدام پاتوق موادفروشان در باقرشهر – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- زن ۸۳ ساله به دست پسرش کشته شد
- ترخیص کالاهای درصدی بخش کشاورزی ابلاغ شد
- آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش جمعه برگزار میشود
- هلال احمر طی یک هفته گذشته به ۲۹۴۰ نفر امداد رسانی کرد – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- درخواست ۹۰ مددجو در بازدید شبانه مسئولان قضایی مازندران از زندان تنکابن بررسی شد/ آزادی ۲۸ مددجو و اعطای مرخصی به ۵۰ نفر
- رشد ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس
- جزئیات قتل هولناک خانوادگی در بندرعباس اعلام شد
- تحلیلگر صهیونیست: «اسرائیل» مجبور به پذیرش آتشبس با مزایای محدود شد
پیامک «یارانه معیشتی» قربانی گرفت! +جزئیات
پیامک جعلی با عنوان «یارانه معیشتی شروع شد» برخی از شهروندان را در دام انداخت.

به گزارش اقتصاد آنلاین و به نقل از ایسنا، امروز پیامکی جعلی با عنوان «یارانه معیشتی شروع شد» برای برخی شهروندان ارسال شده است. این پیامک حاوی لینکی است که به محض باز کردن آن بدافزار وارد گوشی میشود. این در حالی است که قوه قضاییه با ارسال پیامک از سرشماره پیشگیری، بارها نسبت به باز کردن اینگونه پیامکها هشدار داده است.
در متن پیامک کلاهبرداری که امروز ارسال شده آمده است: «طبق اخبار اعلام شده برای هر نفر ۴ الی ۶۶۰۰ تومان هست». اگرچه ادبیات این پیامک به وضوح مشکوک بودن آن را نشان میدهد، اما طبق معمول برخی افراد در دام ارسالکنندگان این پیامک افتادهاند.
در سالهای اخیر کلاهبرداران اینترنتی با شگردهای مختلف و ارسال پیامکهای متنوع در موضوعاتی مثل یارانه، سهام عدالت، ثبت شکایت، جایزه بانک، مسکن ملی و … به اطلاعات موبایل شهروندان دسترسی پیدا کرده و حتی از حساب بانکی آنها برداشت میکنند.
در خصوص پیامک امروز درباره یارانه آنطور که برخی افراد میگویند پس از باز کردن لینک از آنها اطلاعات فردی درخواست شده است. با باز کردن این لینک، بدافزار وارد گوشی شده و از طریق اپلیکیشنهای موجود در موبایل به مخاطبان او همین پیامک ارسال شده است. در مرحله بعد خواسته شده تا اجازه دسترسی به اطلاعات گوشی داده شود. سپس پیامی با عنوان استعلام شما موفقیتآمیز بود، ارسال شده است در مرحله بعد از فرد مورد نظر خواسته شده تا درگاه اینترنتی را باز کند و مبلغ ناچیزی را به عنوان مالیات بپردازد. در این مرحله هکر به اطلاعات حساب بانکی فرد دسترسی پیدا کرده و مشکلات بعدی گریبانگیر قربانی شده است.
پلیس و نهادهای انتظامی، مالی و فرهنگی همواره درباره اینگونه کلاهبرداریها و جرایم سایبری اطلاعرسانی میکنند، اما گویا هنوز دامهای پیامکی برای کلاهبرداران جذابیت زیادی دارد و متأسفانه بخش اعظم شکایات ثبتشده در حوزه جرایم سایبری به پیامکهای جعلی مربوط است.
راههایی برای شناسایی پیامکهای جعلی وجود دارد. اولا باید توجه داشته باشید که ارگانهای خدماتی و دولتی پیامک را از شماره موبایل ارسال نمیکنند و به محض دیدن پیامکی با شماره موبایل از سوی هر ارگان دولتی یا خدماتی بدانید که صد درصد کلاهبرداری است. مورد دوم درباره لینک است؛ با بررسی دامنه میتوان از جعلی بودن لینک مطمئن شد. دامنه لینک سازمانهای دولتی و خدماتی «ir» است و هرگاه لینکی از سوی سازمان دولتی با دامنه «com.» مشاهده شد، نشان میدهد کلاهبرداری است.
برای تشخیص پیامک جعلی و کلاهبرداری باید مواردی را در نظر داشته باشید. منبع پیامک را بررسی کنید. اگر شماره فرستنده ناشناس، نامعتبر یا مشکوک باشد، احتمال دارد با پیامکی جعلی طرف باشید. سپس باید محتوای پیامک را بررسی کنید. اگر پیامک حاوی درخواست وجه، اطلاعات شخصی، لینک یا کد باشد، ممکن است جعلی باشد. بهخصوص اگر پیامک حاوی تهدید، فشار یا عجله باشد. پیامکهایی که شما را به واریز سود یا قطع شدن یارانه و مسائلی از این دست هدایت میکنند، عمدتاً جعلی هستند. حتی نحوه نوشتار پیامهای جعلی هم معمولاً دارای غلطهای املایی یا نگارشی است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.