امروز : سه شنبه, ۱۷ تیر , ۱۴۰۴
- پاسخ عجیب پزشکیان به سوال چرا رئیس جمهور شدی؟ + فیلم
- احتمال افزایش قیمت پنبه بالاتر از نرخ تضمینی
- صیدی: ایلان ماسک به ارزش ذاتی بورس تهران واقف است
- کودکان ۴ استان در اردبیل ندای وحدت سر دادند
- گفتوگو با صلحیاری که هم در شورای حل اختلاف و هم مسجد به فعالیت صلح و سازش مشغول است
- رویداد بینالمللی هولوساید مصداق بارزی از جهاد تبیین است
- مجسمه متحرک مازراتی/ معرفی نسل پنجم و ششم مازراتی کواتروپورته
- خدماترسانی به جامعه هدفبهزیستی در دیلم بهبود یابد
- از کشف حجاب تا ماجرای شلاق؛ رضاخان از خدا نترسید، ما چطور؟
«پشه آئدس» خونخوارترین جاندار جهان
خونخوارترین موجود زمین، پشهای است راه راه به نام «آئدس» که یکی از انواع مهاجم آن را پشه آئدس مصری و یکی دیگر را پشه آئدس ببری آسیایی مینامند. خبرگزاری میزان – به گزارش وبدا، خونخوارترین جاندار روی زمین نه گرگها هستند و نه حیوانات درنده در عمق اقیانوسهای بزرگ و جنگلهای انبوه بلکه دانشمندان […]

خونخوارترین موجود زمین، پشهای است راه راه به نام «آئدس» که یکی از انواع مهاجم آن را پشه آئدس مصری و یکی دیگر را پشه آئدس ببری آسیایی مینامند.
خبرگزاری میزان – به گزارش وبدا، خونخوارترین جاندار روی زمین نه گرگها هستند و نه حیوانات درنده در عمق اقیانوسهای بزرگ و جنگلهای انبوه بلکه دانشمندان بر این عقیده اند که خونخوارترین موجود زمین، پشهای است راه راه به نام «آئدس» که یکی از انواع مهاجم آن را پشه آئدس مصری و یکی دیگر را پشه آئدس ببری آسیایی مینامند.
این پشه که روزگاری عامل انتقال بیماری تب زرد نامیده میشد میتواند ناقل چندین ویروس دیگر هم باشد. تب استخوان شکن یا تب دانگ، بیماری چیکونگونیا یا تب زمین گیر کننده و بیماری زیکا از جمله بیماریهایی هستند که توسط این پشه منتقل میشوند. بیماری تب دانگ یک بیماری تب دار ویروسی است که به دو شکل غیرخونریزی دهنده یا خفیف و خونریزی دهنده یا دنگی شدید بروز میکند که به آن تب استخوان شکن هم میگویند.
تب دانگ توسط پشهای به نام آئدس مهاجم به انسان منتقل میشود. این پشهها در بسیاری از مناطق دنیا از جمله مناطق استوایی جنوب شرق آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا دیده میشود. بیماریهای منتقله توسط حشرات حدود ۱۷ درصد بیماریهای عفونی دنیا را شامل میشوند. بیماری تب دانگ، زیکا و چیکونگونیا از طریق گزش پشههای آئدس مصری و ببری آسیایی انتقال مییابند.
میزان بروز بیماری دانگ در سالها و دهههای اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است به نحوی که موارد این بیماری ظرف ۵۰ سال گذشته، ۳۰ برابر شده است و اکنون هر ساله ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون عفونت تب دانگ در جهان رخ میدهد. بیش از ۷۰ درصد بیماران در مناطق روستایی ساکن هستند، اما شهرنشینان هم در معرض خطر جدی ابتلا هستند.
تقریبا نیمی از مردم جهان یعنی جمعیت بیش از ۳.۹ میلیارد نفر در معرض ابتلا به بیماری تب دانگ قرار دارند. بیش از ۷۵ درصد افراد در معرض خطر در منطقه آسیا و غرب اقیانوس آرام زندگی میکنند. همه گیریهای بیماری تب دانگ به طور معمول در فصول بارانی و گرم رخ میدهد. ویروس دانگ ۴ نوع زیرگونه دارد و این بدان معناست که امکان دارد فردی ۴ بار به ویروس آلوده شود. مناطق جنوبی و شمالی کشورمان از نظر آب و هوایی برای زندگی و تکثیر این پشهها مناسب هستند و ساکنان این مناطق با رعایت بهداشت و بهسازی محیط زندگی خود میتوانند از ورود و گسترش این پشه جلوگیری کنند.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.