امروز : سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
- چه افرادی در روابطشان فریبکاری میکنند؟
- نخستینهای حزبالله ادامه دارد؛ این بار موشکباران «کرم بن زمرا»
- اذعان نشریه آمریکایی به «کار سخت اسرائیل» در مقابل محور مقاومت
- ۱۷۶ نفر از زندانیان استان آذربایجان شرقی با کمک ستاد دیه و خیرین آزاد شدند
- قماربازهای خیابان منوچهری دستگیر شدند!
- صعود بعثت کرمانشاه به مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی
- هشدار کولاک برف و کاهش دما در ۱۹ استان
- بررسی چالشهای منطقهای و نسبت آن با راهپیمایی عظیم اربعین ۱۴۰۴
- سازمان سنجش اطلاعیه داد – خبرآنلاین
هشدار مقامهای سازمان ملل درباره پیامدهای محاصره غزه
دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که اظهارات مقامهای صهیونیست درباره استفاده از کمکهای بشردوستانه بهعنوان ابزاری برای فشار نظامی، نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نسبت به اظهارات اخیر مقامهای رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه کمکهای بشردوستانه میتواند بهعنوان اهرمی در عملیات نظامی مورد استفاده قرار گیرد، ابراز نگرانی کرد؛ وی هشدار داد که چنین لفاظیهایی اصول اساسی حقوق بشردوستانه را نقض میکند.
گوترش در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد فلسطین گفت: من از اظهارات مقامهای اسرائیل درمورد استفاده از کمکهای بشردوستانه بهعنوان ابزاری برای فشار نظامی نگران هستم؛ اسرائیل باید از غیرنظامیان محافظت کرده و اجازه ورود کمکها به نوار غزه را بدهد.
این اظهارات درحالی مطرح شد که شواهد فزایندهای از تشدید نقض حقوق بشر در غزه وجود دارد، جایی که رژیم صهیونیستی پس از نقض آتشبس حملههای خود را در ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) ازسر گرفت. مقامهای اشغالگر در کنار بمباران مجدد برق یک مرکز اصلی نمکزدایی را قطع کرده و از ورود کاروانهای بشردوستانه جلوگیری کردند.
سازمانهای امدادرسان تخمین میزنند که بیش از ۸۰ درصد از ۲.۴ میلیون نفر از ساکنان غزه اکنون به کمکهای اضطراری وابسته هستند و نرخ سوءتغذیه شدید، بهویژه در میان کودکان بهشدت درحال افزایش است.
در همین حال، وولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار مداخله فوری بینالمللی برای جلوگیری از تبدیل وضعیت انسانی غزه به فاجعهای عمیقتر شده است. تورک در بیانیهای که منتشر کرده، شرایط ایجادشده ناشی از محاصره کامل نوار غزه را بهعنوان عاملی که سیستمهای حمایتی نجاتبخش را به سمت فروپاشی سوق میدهد، توصیف کرد.
تورک اعلام کرد: باید تلاشهای بینالمللی هماهنگی برای جلوگیری از رسیدن این فاجعه انسانی به سطحی جدید و بیسابقه صورت گیرد.
بهگفته کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، زیرساختهای حیاتی غزه تحت محاصره ویران شده و خدمات ضروری مانند مراقبتهای بهداشتی، آب آشامیدنی و شبکههای تامین مواد غذایی اکنون در آستانه فروپاشی کامل قرار دارند. وی هشدار داد که به نظر میرسد محدودیتهای مداوم شرایطی را ایجاد میکند که میتواند بقای جمعیت فلسطین را تهدید کند.
وضعیت انسانی از اوایل مارس ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۳)، زمانی که رژیم صهیونیستی محاصره کامل را اعمال کرده و تمام کمکهای ارسالی از طریق گذرگاههای رفح، بیتحانون و کرمابوسالم را متوقف کرد، بهطرز چشمگیری بدتر شده است.
این محاصره پس از اقدام رژیم صهیونیستی در نقض توافق آتشبس، باعث کمبود شدید مواد غذایی، سوخت و تجهیزات پزشکی شده است.
سازمانهای امدادی گزارش میکنند که بیش از ۸۰ درصد از جمعیت غزه اکنون به حداقل جیره غذایی وابسته هستند.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.