نسخه خطی ۲۲۴ ساله «بیاض ادعیه» به کتابخانه ملی همدان رسید - حمایت آنلاین

نسخه خطی ۲۲۴ ساله «بیاض ادعیه» به کتابخانه ملی همدان رسید - حمایت آنلاین | حمایت آنلاین
اخبار ویژه حمایت‌آنلاین
« حمایت‌آنلاین، حامی همه مردم ایران »
Wednesday, 20 August , 2025
امروز : چهارشنبه, ۲۹ مرداد , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 185909
  پرینت خانه » اخبار استان‌ها تاریخ انتشار : 19 آگوست 2025 - 12:37 | 18 بازدید | ارسال توسط :

نسخه خطی ۲۲۴ ساله «بیاض ادعیه» به کتابخانه ملی همدان رسید

همدان- نسخه خطی و نفیسی از کتاب «بیاض ادعیه» با قدمتی دست‌کم ۲۲۴ سال، به همت گیتا شکری از اهالی فرهنگ‌دوست همدان، به مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور اهدا شد.

نسخه خطی ۲۲۴ ساله «بیاض ادعیه» به کتابخانه ملی همدان رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، عاطفه زارعی پیش از ظهر سه‌شنبه با اشاره به اهدای نسخه‌ای نفیس و خطی از کتاب «بیاض ادعیه» با تاریخ کتابت ۱۲۲۴ هجری قمری، به مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور (همدان) اظهار کرد: این اثر ارزشمند در قطع بیاض، شامل گزیده سوره‌های قرآن کریم، مجموعه‌ای از دعاها و زیارت‌نامه‌ها است، متن عربی آن به خط نسخ معرّب خوش و ترجمه و عناوین به خط شکسته‌نستعلیق خفی کتابت شده است.

وی افزود: صفحه آغازین نسخه با سرلوح و کتیبه مذهّب و مرصّع، مزین به نقش‌های اسلیمی و گل‌وبَرگ در رنگ‌های زر، لاجوردی، قهوه‌ای و سرخ، همراه با گره‌چینی زرین در حاشیه تزئین شده است.

مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور عنوان کرد: حاشیه همه صفحات با نقوش اسلیمی و طلااندازی میان سطور به شیوه دندان‌موشی و جدول‌کشی زرین آراسته شده است.

زارعی خاطرنشان کرد: این نسخه شامل ۱۲۱ برگ بر روی کاغذ اصفهانی نخودی، با جلد ترمه و عطف و سجاف تیماج قهوه‌ای تیره است.

وی افزود: در پایان نسخه تاریخ ۲۸ محرم‌الحرام ۱۲۲۴ قمری ثبت شده، اما تفاوت نوع خط و مرکب این بخش با متن اصلی، احتمال کهنگی بیش از این تاریخ را تقویت می‌کند.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

12 + 17 =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.