امروز : سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
- نمونه سوالات آزمون وکالت تخصصی رشته حقوق شهری
- نخستین تحرکات الجولانی برای تغییر ساختار جمعیتی ۵ شهر سوریه با مصادره صدها خانه
- زاکانی می خواهد 3 برابر مسکن سازان ایرانی به چینی ها پول بدهد تا در پایتخت خانه بسازند؟
- ایستادگی غزه در مقابل رژیم تروریست، نمایی از الگوی امامین انقلاب – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- از سرنوشت وام ازدواج در سال آینده تا هشدار درباره ازدواجهای صوری
- پشت پرده افزایش درآمدهای شهرسازی در تهران؛واقعیت رونق یا سراب مالی؟
- پیام تسلیت معاونت زنان ریاست جمهوری درپی شهادت رییس جمهور – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- یاد شهدا بهترین فرصت برای تقویت روحیه دینی مردم است
- کاخ سفید: ما بودجه بازسازی غزه را تأمین نخواهیم کرد
مهاجران مایوت زیر آوار طوفان مرگبار؛ قلمرو فراسرزمینی فرانسه مواجه با فاجعه انسانی
تخمینها درباره شمار قربانیان طوفان در مایوت، فقیرترین سرزمین فرانسه در حالی به رقم چند هزار نفر رسیده است که بیشتر این قربانیان از مهاجران هستند.

طوفان چیدو، بدترین طوفان یک قرن اخیر در اقیانوس هند، جزیره مایوت، قلمرو فراسرزمینی فرانسه را هدف قرار داد و منجر به رقم خوردن حادثهای مرگبار شد که شمار قربانیان آن بین چند صد تا چند هزار نفر تخمین زده میشود؛ جزیره مایوت، قلمرو فراسرزمینی فرانسه در اقیانوس هند است که از آن با عنوان سرزمین فراموششده نیز نام برده میشود.
مقام های مایوت شنبه گذشته برای ۳۲۰ هزار سکنه مایوت دستور قرنطینه صادر کرده بودند.
امدادگران واردشده به مایوت اعلام کردند که تلاشهایشان برای نجات افراد احتمالا بهدلیل از بین رفتن زیرساختها و کمبود مزمن آب آشامیدنی فایدهای درپی نخواهد داشت؛ در عین حال، گزارشها نشان میدهند که بیمارستانها، مدرسهها، زیرساختهای برق و امدادرسانی در مایوت بهشدت آسیب دیدهاند.
تصویرهای ماهوارهای هم آوارهای صدها خانه بهویژه سکونتگاههای موقت مهاجران را نشان میدهند.
در حالی که مقام های مایوت شمار تلفات طوفان چیدو در مایوت را تا روز یکشنبه، ۱۱ نفر اعلام کردند، گزارشها از افزایش شمار تلفات در روزهای آینده حکایت دارد؛ یکی از مقامهای مایوت پیشبینی کرد که شمار تلفات به چند صد نفر یا چند هزار نفر برسد.
وزارت کشور فرانسه با اعلام اینکه حدود ۱۰۰ هزار مهاجر بهصورت مخفیانه در مایوت زندگی میکردند، تصریح کرد: این امر شمارش دقیق تلفات را دشوارتر میکند.
برخی از مقامهای پیشین مایوت میگویند که این افراد پیشتر حتی برای دریافت کمک از مخفیگاه خود خارج نمیشدند و امکان دارد که این طوفان بهعنوان تلهای جهت حذف این افراد درنظر گرفته شده باشد.
- بیشتر بخوانید:
- وضعیت وخیم انسانی در بزرگترین حلبیآباد اروپا
- مایوت؛ سرزمینی فراموش شده
مایوت فقیرترین جزیره فرانسه و فقیرترین قلمرو اتحادیه اروپا است؛ این سرزمین با ۲ جزیره، در ۵۰۰ مایلی سواحل شرقی آفریقا قرار دارد و بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
مایوت در ژوئن ۱۸۴۳ مستعمره رسمی فرانسه شد و فقیرترین منطقه فرانسه است؛ این جزایر دهها سال است که با خشکسالی، سرمایهگذاری کم و خشونت گروهی دستوپنجه نرم کردهاند و اکنون به دنبال طوفان چیدو با بحران پیچیدهتری مواجه هستند.
وضعیت زندگی در مایوت هولناک است؛ ۳۰ درصد جمعیت این قلمرو آفریقایی فرانسه دسترسی به آب ندارند و همین امر ساکنان مایوت را در معرض مخاطرات بهداشتی متعددی قرار میدهد.
موضوع عدم دسترسی به آب جاری تمیز در مایوت طی یک دهه گذشته در سایه بیتوجهیها تغییری نکرده است؛ حلبیآبادهای مایوت مراکز و کانونهای اصلی نقض حقوق بشر هستند؛ در این حلبیآبادها، افراد در خانههای قلعی بدون پنجره و پر ازدحام زندگی میکنند.
فقط در حلبیآباد «کاوِنی» بهعنوان بزرگترین حلبی آباد فرانسه حدود ۱۷ هزار نفر سکونت دارند؛ تامین آب در «کاوِنی» یک مبارزه هر روزه است.
در عین حال، دولت فرانسه که در چارچوب سیاستهای ضد مهاجرتی خود کارزار مداوم یورش به اردوگاههای پناهجویی را اجرا و پناهجویان را بیخانمان و آواره میکند، قصد داشت در پی امضای توافق با کومور، همسایه مایوت این کارزار را علیه مهاجران ساکن مایوت هم اجرا کند.
گروهها و سازمانهای حقوق بشری و فعالان امور بشردوستانه نگرانی خود را از تکرار خشونت در مایوت درپی اجرای چنین طرحهایی اعلام کردند.
طوفان چیدو، جزایر مجاور مایوت یعنی کومور و ماداگاسکار را نیز هدف قرار داد؛ این طوفان روز یکشنبه وارد موزامبیک شد؛ سخنگوی یونیسف تایید کرد که شمالیترین استان موزامبیک، که حدود ۲ میلیون نفر در آن زندگی میکنند، هدف طوفان قرار گرفته و بسیاری از خانهها، مدرسهها و مراکز بهداشتی در آنجا بهطور جزئی یا کامل تخریب شدهاند.
کارشناسان هشدار میدهند که طوفانهای قوی که طی سالهای اخیر جنوب آفریقا را هدف قرار داده اند، در سالهای آتی با نرخ بالاتری رخ خواهند داد.
به گفته این کارشناسان، چنین طوفانهایی میتوانند کشورهای فقیر در جنوب آفریقا را ویران کنند، آنهم در شرایطی که این کشورها کمترین نقش را در بحران گرم شدن کره زمین دارند؛ در چنین شرایطی بحرانهای بشردوستانهای رخ میدهند که مشکلات این کشورها را بسیار پیچیده میکنند.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.