امروز : پنج شنبه, ۱ خرداد , ۱۴۰۴
- فواد حسین: امنیت عراق با امنیت منطقه مرتبط است
- کدام تخلفات رانندگی توقیف خودرو در پی دارد؟
- فریب جوانان جویای کار با وعده شغلهای دروغین در تهران
- «مقاومت کشمیر» مسئولیت حمله مرگبار «پهَلگام» را برعهده گرفت
- اینفوگرافی نکات مهم ثبت نام کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد
- گرانفروشی «کمپوت» به بیماران کار دست فروشنده داد
- غرق شدن ۳ مسافر در آبهای ساحلی گیلان
- ابوعلی سینا چه شکلی بود؟/ اصلیترین و نزدیکترین تصویر از چهره او+ عکس
- رئیس پلیس راهور فراجا تغییر کرد
غزه در ۲۰۲۴؛ سالی مملو از جنگ و فاجعه
بررسیها نشان میدهد که فلسطینیان ساکن غزه در سال ۲۰۲۴ درد و رنج بسیاری را تجربه کردند و در همین حال جامعه بینالمللی نتوانست از نسلکشب آنطور که باید جلوگیری کند.

فلسطینیان غزه مانند سال گذشته بیدفاع و در محاصره وارد سال جدید میلادی شدهاند.
براساس آمار وزارت بهداشت غزه، جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه در سال ۲۰۲۴ ادامه یافت و تنها در این سال ۲۳ هزار و ۸۴۲ نفر به شهادت رسیده و حدود ۵۲ هزار نفر مجروح شدند؛ درحال حاضر، مجموع شمار شهدای غزه به بیش از ۴۶ هزار نفر رسیده است.
رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ از تاکتیکهای محاصره و گرسنگی و همچنین بمباران زمین سوخته استفاده کرد که باعث شده ازسوی گروههای حقوق بشر و نهادهای حقوقی سازمان ملل متهم به ارتکاب نسلکشی متهم شود.
همه موارد هدفگیری نظاممند بیمارستانها، پناهگاههای آوارگان، امدادگران، روزنامهنگاران و مناطق بهاصطلاح امن ازسوی رژیم صهیونیستی، ازسوی این گروهها مستند شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی در شمال غزه محاصره کاملی را در تلاش برای گرسنگی دادن به غیرنظامیان و بیرون راندن آنها، در آنچه پاکسازی قومی نامیده میشود، تحمیل کرده است.
گروههای حقوق بشری میگویند که این تاکتیکها قوانین بینالمللی را نقض کرده و شرایطی را برای کشتن مردم غیرنظامی ایجاد میکند، که با تعریف نسلکشی در کنوانسیون نسلکشی سازمان ملل مطابقت دارد.
امان شغنوبی ۵۲ ساله، از دیرالبلح غزه گفت: سال گذشته برای ما بسیار تاریک بود؛ چگونه میتوانم این سال را به شکل دیگری توصیف کنم؟ وضعیت امسال چیزی بیش از عذابآور بوده است.
وی با اشاره به آوارگی همیشگی فلسطینیان در این منطقه اضافه کرد: ما تحقیر زیادی را تجربه کردهایم.
آنچه طی سال ۲۰۲۴ در غزه گذشت
بهگفته دفتر رسانهای غزه، رژیم صهیونیستی فعالیت ۳۴ بیمارستان در غزه را به اجبار متوقف کرده و ۸۰ مرکز بهداشتی را مجبور به تعطیلی کامل کرده است.
نظامیان صهیونیست در چند روز گذشته به تنها بیمارستان بزرگ باقیمانده در شمال ویرانشده غزه یورش بردند و کارکنان و بیماران را پیش از آتش زدن این مرکز پزشکی بیرون کردند.
بارانهای سیلآسا در حال حاضر اردوگاههای چادری را که در جای بسیاری از شهرهای غزه واقع شدهاند، با چالش مواجه کرده و مرگومیر ناشی از هیپوترمی (کاهش دمای بدن) افزایش یافته است.
شغنوبی که ۶ پسر و ۲ دختر دارد، گفت: فرزندانم با زنده ماندن در سرما دستوپنجه نرم میکنند و چادرهای کوچک از خانوادهام دربرابر باران سیلآسا محافظت نمیکند.
او گفت: فرزندان من شبها روی رختخوابهای خیس میخوابند.
نتانیاهو جنایتها را ادامه میدهد
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با وجود متحمل شدن تلفات ارتش و مواجهه با چالشهای فراوان، هیچ نشانهای از توقف این جنگ نشان نمیدهد.
تلاشها برای میانجیگری نوعی آتشبس، که در طول سال ۲۰۲۴ ادامه داشته، در مواجهه با چیزی که بسیاری ازجمله جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا منافع شخصی سیاسی نخستوزیر رژیم صهیونیستی توصیف شده، شکست خورده است.
اتهامهای سوءاستفاده از جنگ غزه برای منافع شخصی بر تلاشهای نتانیاهو برای انحراف از محاکمه جاری خود به اتهام رشوه، کلاهبرداری و نقض اعتماد عمومی متمرکز شده که او آن را رد میکند.
کارشناسان میگویند که که نتانیاهو بهدنبال طولانی کردن جنگ است تا از بررسی اتهامهای سهلانگاری یا بیکفایتی در جلوگیری از عملیات طوفانالاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جلوگیری کند.
ناتوانی جامعه بینالمللی برای پایان دادن به جنایتها
جامعه بینالملل بهطور عمده بهدلیل حمایت غیرقابل صلاحیت سیاسی و نظامی آمریکا از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه، در توقف یا حتی کاهش قتلعام مردم در نوار غزه شکست خورده است.
آمریکا علاوه بر ارائه بیش از ۲۰ میلیارد دلار کمک به رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ، تلاشهای دیپلماتیک در سازمان ملل را برای پایان دادن به جنگ، ازجمله با سرکوب گزارشهای اخیر درباره قحطی احتمالی در شمال غزه، تحت تاثیر قرار داده است.
دیوان بینالمللی دادگستری در ژانویه ۲۰۲۴ (دی/بهمن ۱۴۰۲) به رژیم صهیونیستی دستور داده بود تا تمام تلاش خود را برای جلوگیری از هرگونه اقدامی که میتواند نسلکشی تلقی شود، انجام دهد. با وجود این، سازمانهای حقوق بشری مستقر در فلسطین و در سطح بینالمللی، ازجمله عفو بینالملل، به این نتیجه رسیدهاند که رژیم صهیونیستی فعالانه مرتکب نسلکشی در باریکه غزه میشود.
در همین حال، اقدامهای بینالمللی مشابهی علیه سران رژیم صهیونیستی انجام شده است. دیوان بینالمللی کیفری (ICC) در نوامبر (آبان/آذر) حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رزیم صهیونیستی را صادر کرد.
نتانیاهو و گالانت بهدلیل جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت تحت تعقیب هستند.
رژیم اشغالگر در ماه اکتبر (مهر/آبان) از فشارهای بینالمللی سرپیچی کرد و به ممنوعیت آژانس امداد و کار سازمان ملل (آنروا) رای داد، که بهطور گسترده بهعنوان یکی از خطوط حیاتی اصلی غزه شناخته میشود. زمانی که این ممنوعیت در اواخر ژانویه (یهمن ۱۴۰۳) اجرایی شود، غزه آژانس کمکرسانی اصلی خود و همراه با آن، بسیاری از شبکه توزیعکننده غذا، دارو و زیرساختهای مورد نیاز را برای حفظ زندگی از دست خواهد داد.
مجمع عمومی سازمان ملل نیز در دسامبر (آذر/دی) با اکثریت قاطع به ادامه کار آنروا و برای سومینبار، به آتشبس فوری رای داد. با وجود این، حملههای رژیم صهیونیستی به غزه ادامه داشته و آینده آژانس همچنان نامشخص است.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.