امروز : دوشنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۴
- انجام ۱۴۸۰ عملیات امدادی هلال احمر در طرح ملی امداد و نجات نوروز ۱۴۰۳
- توقیف شناور حامل کالای قاچاق در آبهای شمالی خلیج فارس – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
- کمبود این ویتامین سبب زوال عقل میشود
- برگزاری اختتامیه نخستین مسابقات قرآن دانشجویی در کهگیلویه و بویراحمد
- شیائومی ۱۵ اولترا حجیمترین باتری تاریخ پرچمداران برند چینی را خواهد داشت
- گذر کمرزرین باید به موزه باز شهری با روایتهای تاریخی تبدیل شود
- تردد در جاده قدیم جمشید آباد از شانه خاکی امکان پذیر است
- همکاریهای بینالمللی در دانشگاه خلیج فارس بوشهر تقویت میشود
رحیمپور ازغدی: حقوق بشر ریشه در فلسفه اخلاق دارد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تعریف علم و حقوق بشر آسان نیست، تایکد کرد که همه این تعاریف به فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق برمیگردد.

خبرگزاری میزان – نشست واکاوی جایگاه علم در ارتقای صلح و حقوق بشر در دانشگاه علمی کاربردی محمد رسولالله به همت موسسه صیانت از حقوق زنان و با حضور علاقهمندان به موضوع حقوق و علم و با سخنرانی حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این برنامه رحیمپور ازغدی با اشاره با موضوع نشست، گفت: پاسخ به پرسشهای مربوط به ارتباط علم و صلح و پرسشهای درباره این موضوع همه به فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق برمیگردد؛ اینکه چه کسی چه حقوقی دارد، منشاء حقوق و اخلاق کجاست، حقوق بشر، حقوق زن، حقوق مرد چهطور تعیین میشود، همه مرتبط با فلسفه اخلاق است.
وی در ادامه با بیان پرسشهای متعدد در این باره که چرا اینهمه تناقض درباب حقوق بشر وجود دارد، بیان کرد: عدهای خودکشی، ارتکاب انواع مفاسد جنسی و حتی استفاده از بمبها اتمی و شیمیایی را جزء حقوق بشر برای دارندگانشان میدانند و در عین حال عدهای معتقد هستند که اینها جزء حدود بشر است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: اینکه علم چه نقشی در پیشرفت دارد به این موضوع مرتبط است که چه تعریفی از حق و حقوق و علم دارید؛ ما دهها نظریه توسعه در غرب داریم که هیچیک دیگری را قبول ندارند؛ اگر این تعاریف ریاضی و ثابت بود که این قدر اختلاف وجود نداشت، اما میبینیم که هر استدلالی بدون درنظر گرفتن همه وجوه بشر، به راهی رفته است و حتی پیشرفت مادی هم در اندیشه غرب در چندین مکتب تعریف شده است.
ازغدی گفت: عدهای معتقد هستند که بعضی از نژادها برتر از دیگر نژادها و اقوام هستند و همین باعث پیشرفت یا عقبماندگی کشورهای مختلف شده است و در مقابل عدهای معتقد هستند که اینهمه نابرابری و تبعیض در سطح جهان ربطی به نژاد ندارد و محصول اتفاقات ظالمانه یا جاهلانهای است که پیش از این ازسوی دولتها یا کشورهایی رخ داده است.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تعریف علم و حقوق بشر آسان نیست، تاکید کرد: همه این تعاریف به فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق برمیگردد و همه اینها ریشه در معرفت و معرفت شناسی دارد.
ازغدی همچنین به پرسشهای مطرحشده در این نشست پاسخ داد و به تفصیل به تشریح موضوع واکاوی جایگاه علم در ارتقای صلح و حقوق بشر پرداخت.
- بیشتر بخوانید:
- عضو مجلس خبرگان رهبری: مشکل حقوق بشر مناسبات ظالمانه حاکم بر روابط جهانی است
- حقوق بشر اسلامی؛ جایگزینی برای نسخه شکستخورده غربی
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.