امروز : دوشنبه, ۳۰ تیر , ۱۴۰۴
- مکانیزم جدید برای الزام اشغالگران به توافق مبادله اسیران
- قیمت ترسناک آیفون تاشو!
- ۶ نفر در خوزستان بر اثر مواد محترقه مصدوم شدند – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- انجام ۶ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته
- پاپ: باید درباره احتمال نسل کشی در غزه تحقیق شود!
- دستگیری سارق محتویات خودرو هنگام پرسهزنی با پراید – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- همراهی مجلس برای حل بحرانهای درمانی خوزستان ضروری است
- هواشناسی خراسان رضوی هشدار زرد صادر کرد
- توافق کرمانشاه و گرمیان برای گسترش زیرساختهای مرز پرویزخان
درخواست نهادهای حقوق بشری از مجارستان برای بازداشت نتانیاهو
سازمانهای حقوق بشری تاکنون بارها خواستار احترام کشورها به حکم دیوان کیفری بینالمللی برای بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی شدهاند.

اریکا گوارا روزاس، رئیس تحقیقات، دفاع و سیاست جهانی عفو بینالملل از مجارستان خواست که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را در طول سفر به این کشور براساس حکم دیوان کیفری بینالمللی (ICC) بازداشت کند.
به گفته گوارا روزاس، نتانیاهو یک جنایتکار جنگی بوده که به استفاده از گرسنگی بهعنوان روشی برای جنگ، حمله عمدی به غیرنظامیان و جنایتهای علیه علیه بشریت از قبیل قتل، آزار و اذیت و سایر اعمال غیرانسانی متهم شده است.
دیوان کیفری بینالمللی در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان/آذر ۱۴۰۳) حکم بازداشت نتانیاهو را به اتهام جنایت علیه بشریت و جنایتهای جنگی صادر کرد.
براساس این حکم، کشورهای عضو دیوان از نظر قانونی موظف به بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی هستند. با این حال، چندین کشور ازجمله لهستان، ایتالیا و مجارستان تلاش کردهاند صلاحیت دادگاه را به چالش بکشند.
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان در اوایل سال ۲۰۲۵ از بنیامین نتانیاهو برای سفر به این کشور دعوت کرد؛ در همین حال، پیتر سییارتو، وزیر خارجه این کشور حکم بازداشت نتانیاهو را رد کرد.
در این زمینه، روزاس از عفو بینالملل گفت هرگونه کوتاهی در بازداشت نتانیاهو و تحویل او به دادگاه، به رژیم صهیونیستی برای ارتکاب جنایتهای بیشتر علیه فلسطینیان در سرزمینهای اشغالی فلسطین فرصت میدهد.
وی همچنین تاکید کرد که دعوت مجارستان از نتانیاهو موجب تضعیف دیوان کیفری و توهین به قربانیان جنایتهای رژیم صهیونیستی است.
این فعال حقوق بشری با بیان اینکه سفر نتانیاهو به مجارستان نباید به زنگ خطری برای آینده حقوق بشر در اروپا تبدیل شود، از سران کشورها خواست تا سکوت شرمآور خود را بشکنند و در قبال اقدامهای رژیم صهیونیستی در غزه و سرزمینهای اشغالی فلسطین پاسخگو باشند.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.