امروز : سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
- از طلاق به خاطر بلندپروازیهای شوهر تا تلاش برای حمایت از فرزند
- واکنش رئیس مجلس به بحث و بگومگوهایش با نمایندگان + فیلم
- پیش بینی بورس فردا با سیگنال دلار آزاد | سهامداران بخوانند
- رکوردشکنی فضایی؛ انسان به بالاترین نقطه در نیم قرن اخیر رسید
- پرداخت یک میلیونی به بازنشستگان کارگری – تابناک
- حجت الاسلاموالمسلمین معزی: روحیه داوطلبی برآمده از اراده انسانی است نه بخشنامه سازمانی
- اردوغان: نتانیاهو مثل یک قاتل زنجیری از قتلعام فلسطینیان لذت میبرد
- حق بیمه مشاغل آزاد در سال ۱۴۰۴ رسما مشخص شد
- روز قدس نماد همبستگی ملتهای آزاده با مردم مظلوم فلسطین است
حملههای آمریکا به یمن و نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه
کارشناسان و سازمانهای حقوق بشری میگویند که حملههای هوایی آمریکا نگرانیهای جدی را درمورد نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه ایجاد میکند.

حملههای هوایی ارتش آمریکا به صنعا، پایتخت یمن و چندین استان دیگر این کشور به شهادت و مجروح شدن چندین غیرنظامی منجر شده است.
ناظر حقوق بشر اروپا مدیترانه گفت که مفاد منشور ملل متحد و اصول حقوق بینالملل بهویژه در مورد استفاده از زور و حمایت از غیرنظامیان باید رعایت شود.
در جریان حملههای هوایی اخیر نیروی هوایی آمریکا به مناطق غیرنظامی در سراسر استانهای صنعا، حجه، ذمار، البیضاء و تعز دستکم ۳۰ نفر به شهادت رسیده و تعداد زیادی مجروح شدند.
یکی از مرگبارترین حملههای هوایی به منطقه قهزا در استان صعده انجام شد؛ در این حمله ۱۰ نفر از جمله یک زن و ۴ کودک به شهادت رسیدند و بیش از ۲۰ نفر دیگر مجروح شدند. علاوه بر این، هواپیماهای آمریکایی یک نیروگاه برق را در شهر داهیان هدف قرار دادند که باعث خاموشی گسترده شد.
وزارت بهداشت و محیط زیست یمن گزارش کرد که ۳۱ غیرنظامی در حملههای هوایی آمریکا به استانهای صنعا، صعده و البیضاء به شهادت رسیده و ۱۰۱ نفر دیگر مجروح شدند.
استفاده از نیروی نظامی در این مورد نقض آشکار منشور ملل متحد و اصول اساسی حقوق بینالملل است. ماده (۲/۴) منشور استفاده یا تهدید به زور را در روابط بینالملل ممنوع میکند، به جز در ۲ مورد؛ دفاع از خود براساس ماده ۵۱، که مستلزم حمله مسلحانه مستقیم و قریبالوقوع است، و اقدام نظامی مجاز از نظر شورای امنیت سازمان ملل براساس فصل هفتم برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی.
آمریکا شواهدی ارائه نکرده که نشان دهد حملههای هوایی این کشور در هر دو دسته قرار میگیرد. ادعای دفاع از خود براساس قوانین بینالمللی کافی نیست، زیرا آمریکا وجود یک حمله مسلحانه مستقیم و قریبالوقوع را به نیروهای خود نشان نداده است. علاوه بر این، هیچ قطعنامه شورای امنیت اجازه این حملههای هوایی را نداده و بنابراین این حملهها بهطور جدی ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل را نقض میکند.
این عملیات نظامی فراتر از نقض قوانین بینالمللی، ثبات جهانی را با نادیده گرفتن حاکمیت دولت و امکان استفاده خودسرانه از زور تضعیف میکند. اقدام فوری بینالمللی برای اجرای هنجارهای قانونی، جلوگیری از مداخلههای نظامی غیرقانونی و پاسخگویی مسئولین تلفات غیرنظامیان مورد نیاز است.
مرگ غیرنظامیان ناشی از حملههای هوایی آمریکا نگرانیهای جدی را درمورد نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه ایجاد میکند. نیروهای آمریکا اقدامهای احتیاطی کافی را برای کاهش آسیب به غیرنظامیان انجام ندادند.
این حملههای هوایی در اواخر شب و در اوایل صبح (زمانی که بیشتر غیرنظامیان در خانه بوده و بهطور ویژه آسیبپذیر بودند) رخ داد؛ این نشاندهنده عدم اجرای اقدامهای پیشگیرانه موثر است.
با توجه به اینکه حملههای هوایی زیرساختهای غیرنظامی را هدف قرار دادند، نگرانیهایی درمورد تسلیحات مورد استفاده و اینکه آیا نیروهای آمریکایی به اصول تمایز و تناسب پایبند بودند یا خیر، ایجاد میشود.
آمریکا بهجای جستوجوی راهحلهای دیپلماتیک یا رسیدگی به علل اصلی بحران، خشونت را از طریق اقدام نظامی غیرقانونی تشدید کرده است. این درحالی است که یمن به صراحت حملههای خود در دریای سرخ را بهدلیل جنگ مداوم رژیم صهیونیستی در غزه مرتبط میکند و بر لزوم تعامل دیپلماتیک تاکید میکند.
آمریکا بهجای دنبال کردن تنشزدایی، تشدید تنش نظامی را انتخاب کرده و حمایت خود از رژیم صهیونیستی را در ادامه عملیات نسلکشی خود در غزه تقویت کرده است.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.