اخبار ویژه حمایت‌آنلاین
« حمایت‌آنلاین، حامی همه مردم ایران »
Thursday, 12 June , 2025
امروز : پنج شنبه, ۲۲ خرداد , ۱۴۰۴
حمایت آنلاین: »
    شناسه خبر : 121595
      پرینت خانه » مدارس و دانشگاه تاریخ انتشار : 23 ژانویه 2025 - 8:31 | 27 بازدید | ارسال توسط :

    جبران کاهش فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ با توسعه شهر دانش

    رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به گرانی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی گفت: تورم و گرانی شدید مواد آزمایشگاهی و تجهیزات به طوری است که طرح‌های پژوهشی با هزینه‌های فعلی قابل انجام نیست.

    جبران کاهش فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ با توسعه شهر دانش

    دکتر سید رضا رئیس کرمی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار کرد: اگر مواردی که دولت در بودجه در نظر گرفته است به دانشگاه‌ها اختصاص پیدا کند، مقداری از مشکلات دانشگاه‌ها کم‌تر خواهد شد.

    وی در مورد وضعیت بودجه پژوهشی دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: در مصوبات هیئت‌امنای دانشگاه این موضوع وجود دارد که درصدی از بودجه دانشگاه باید به امور پژوهشی اختصاص پیدا کند و این اقدام در حال حاضر انجام می‌شود. ولی واقعیت این است که درآمد اختصاصی بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه‌ها باید در خود بیمارستان‌ها هزینه شود. ابتدا باید کارانه پزشکان و پرستاران پرداخت شود؛ چرا که آن‌ها در اولویت هستند و حاصل کار آن‌ها منجر به این درآمد شده است. اگر درآمد دیگری باقی بماند به سایر فعالیت‌ها اختصاص داده می‌شود.

    رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد کاهش فعالیت‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها و در نتیجه آن کاهش رتبه علمی کشور گفت: در این موضوع عوامل مختلفی نقش داشته است که یکی از آن‌ها شرایط ناشی از همه‌گیری کرونا بود که به تبع آن فعالیت‌های پژوهشی کاهش پیدا کرد.

    وی با اشاره به دیگر عوامل موثر بر کاهش فعالیت‌های پژوهشی ادامه داد: تورم و گرانی شدید مواد آزمایشگاهی نیز در این موضوع نقش داشتند و به طوری که طرح‌های پژوهشی با هزینه‌های فعلی قابل انجام نیست. دستگاه‌ها بسیار گران‌قیمت هستند و بسیاری از دستگاه‌ها قدیمی شدند و باید جایگزین شوند. مهم‌تر از دستگاه‌ها مواد آزمایشگاهی است که قیمت‌های بسیار بالایی دارند و امکان تهیه آن برای پژوهشگران فراهم نیست و قطعاً این مسائل در کاهش رتبه‌ تاثیرگذار بوده‌اند.

    رئیس کرمی در مورد برنامه‌های خود برای کم‌تر کردن این مشکلات گفت: در تلاش هستیم تا با توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، توسعه شهر دانش دانشگاه که در حال ساخت است و فعال کردن مراکز رشد، مشکلات را جبران کنیم اما هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله داریم.

    به اشتراک بگذارید
    تعداد دیدگاه : ۰

    3 × 1 =

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.