امروز : پنج شنبه, ۸ خرداد , ۱۴۰۴
- طرح «مانا» قابلیت اجرا در سطح ملی را دارد
- کیفرخواست رائفیپور در یک عنوان اتهامی صادر شد/ تحقیقات در مورد موسسه مصاف ادامه دارد
- ارتش سودان کنترل ساختمان بانک مرکزی را هم به دست گرفت
- کشف ۱۰۰ میلیارد خشکبار قاچاق از گلخانهای در تهران
- فوری | افزایش اضافه کاری پرستاران به بن بست خورد | این قشر دل خود را خوش نکنند
- انتقاد کارشناسان حقوق بشر از تدابیر امنیتی فرانسه برای المپیک ۲۰۲۴
- قیمت جدید دلار در ۲۴ فروردین اعلام شد
- ۲ هزار نفر ساعت دوره آموزشی ایمنی در کردستان برگزار شد
- وجود املاک در طرحهای دولتی مانع از اعمال حقوق مالکانه نمیشود – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
تنها ۲۰ درصد اقتصاد در اختیار مردم است/ شرکتهای دولتی حیاط خلوت هزینههای خاص شدهاند
منوچهر متکی، عضو ناظر مجلس در هیات واگذاری بنگاههای دولتی، با انتقاد شدید از ناکارآمدی سازمان خصوصیسازی، اعلام کرد که پس از سه دهه فعالیت، تنها ۸ درصد از واگذاریها به بخش خصوصی واقعی انجام شده و ۸۰ درصد اقتصاد همچنان در کنترل دولت است.

اقتصادآنلاین– منوچهر متکی، عضو ناظر مجلس در هیات واگذاری فعالیتها و بنگاههای دولتی به بخش غیردولتی، در گفتوگویی با خانه ملت از ناکامی سیاستهای خصوصیسازی در ایران انتقاد کرد. وی اظهار داشت: از ۱۴۰۵ واگذاری انجامشده توسط سازمان خصوصیسازی، تنها ۸ درصد به بخش خصوصی واقعی منتقل شده و ۹۲ درصد مابقی به نهادهای شبهدولتی، صندوقهای بازنشستگی یا شرکتهای خصولتی واگذار شده است. متکی این روند را به معنای «جابهجایی از یک گوشه دولت به گوشه دیگر» دانست و تأکید کرد که این روش با اهداف خصوصیسازی همخوانی ندارد.
به گفته متکی، اقتصاد ایران برخلاف روند جهانی عمل کرده و تنها ۲۰ درصد آن در اختیار بخش خصوصی و تعاونی است، در حالی که ۸۰ درصد اقتصاد همچنان تحت کنترل دولت قرار دارد. وی با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی که اقتصاد را به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم کرده، افزود: دولتها به جای واگذاری اقتصاد به مردم، آن را به یک تومور اقتصادی تبدیل کردهاند. او شرکتهای دولتی را «حیاط خلوت هزینههای خاص» خواند و از پرداخت حقوقها و پاداشهای نجومی در برخی از این شرکتها انتقاد کرد.
متکی همچنین به زیانده بودن بیش از ۲۰۰۰ شرکت دولتی اشاره کرد و گفت: این شرکتها نه تنها بهرهوری ندارند، بلکه هر سال زیان آنها در بودجه لحاظ میشود. وی با اشاره به برداشتهای غیرقانونی دولتها از صندوق توسعه ملی، افزود که حدود ۱۰۰ میلیارد دلار از منابع این صندوق صرف شده و در ازای آن، شرکتهای زیانده به صندوق تحمیل شده است.
این نماینده مجلس با تأکید بر ضرورت اصلاح روند خصوصیسازی، پیشنهاد داد که دولت باید اراده جدی برای واگذاری واقعی شرکتها به بخش خصوصی نشان دهد و از تکرار تجربههای ناکام مانند واگذاری تیمهای ورزشی به هلدینگهای دولتی اجتناب کند. متکی در پایان از دولت جدید خواست تا شعارهای خصوصیسازی را به عمل تبدیل کرده و تعادل را به اقتصاد ایران بازگرداند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.