امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
- با این روش سلامت پوستتان را حفظ کنید
- گزارش خبرنگار مهر از حادثه ریزش ساختمانی در خیابان طالقانی تهران
- پاسخ طحان نظیف به سوالی درباره قانون حجاب + فیلم
- افشای پشت پرده امضای توافق شراکت ۱۰۰ ساله میان اوکراین و انگلیس
- کفاشانِ پرخطر، در آستانه کوچ از بازار
- مشارکت آموزش عالی در طرح هایی که منجر به حفظ محیط زیست می شود
- واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
- ایجاد کارگروه مشترک میان دولت و سازمان بازرسی – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- فیلم پلیس آهنی در چین به واقعیت تبدیل شد
افزایش فشار اقتصادی در ۱۶ استان | فلاکت در زمستان داغ تر شد
در حالی که شاخص فلاکت بهعنوان معیاری برای سنجش فشار اقتصادی بر خانوارها، وضعیت رفاهی استانهای کشور را نشان میدهد، تازهترین آمارها از زمستان ۱۴۰۳ حکایت از آن دارد که اردبیل با بالاترین میزان شاخص فلاکت در صدر و یزد با کمترین میزان، در قعر این رتبهبندی قرار گرفتهاند. در مجموع، تنها ۱۵ استان وضعیتی بهتر از میانگین کشور را تجربه کردهاند.

شاخص فلاکت یکی از آمارهایی است که نشان میدهد میزان بیکاری و تورم در یک استان چه میزان بوده است. به همین جهت برای محاسبه این شاخص از مجموع نرخ بیکاری و نرخ تورم سالانه استفاده شده است.
به عبارتی زمانیکه این شاخص افزایش پیدا کند نشان میدهد بیکاری و تورم که دو عامل کلیدی در ایجاد رفاه برای خانوارهاست وضعیت مناسبی را به خود نمیبیند.
بررسی آمارهای شاخص فلاکت استانها در زمستان سال ۱۴۰۳ نشان میدهد بیشترین سطح شاخص فلاکت مربوط به استان اردبیل و کمترین سطح شاخص فلاکت در این سال مربوط به استان یزد بوده است.
وضعیت شاخص فلاکت ۱۵استان بهتر از میانگین کشوری
بررسی آمارهای شاخص فلاکت استانی در زمستان سال جاری حاکی از آن است که شاخص فلاکت در کل کشور معادل ۴۰.۳ بوده است. این درحالی است که ۱۵ استان کشور وضعیتی بهتر از میانگین کشوری و ۱۶ استان وضعیت نامناسبتری را تجربه کردهاند.
بر این اساس میتوان مشاهده کرد که بهترین وضعیت شاخص فلاکت در زمستان سال ۱۴۰۳ مربوط به استان یزد بوده است. طبق آمارها شاخص فلاکت در استان یزد معادل ۳۴.۶ بوده که نسبت به میانگین کشوری ۵.۷ واحد کمتر بوده است. به بیانی میتوان گفت استان یزد وضعیت مناسبتری در نرخ بیکاری و تورم سالانه نسبت به سایر استانهای کشور داشته است.
در سمت دیگر استان اردبیل قرار گرفته است که بیشترین سطح شاخص فلاکت را در زمستان سال ۱۴۰۳ داشته است. شاخص فلاکت در این استان معادل ۴۷.۶ بوده که ۷.۳ واحد نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده است. به عبارتی در زمستان سال گذشته استان اردبیل نامناسبترین وضعیت رفاهی و اجتماعی را برای خانوارهای خود داشته است به طوریکه مجموع نرخ تورم سالانه و نرخ بیکاری این استان از سایر استانهای کشور بیشتر بوده است.
در این میان بررسی استانهای بزرگ نیز از اهمیت بالایی برخوردار است برای مثال استان اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب شاخص فلاکتی معادل ۴۴.۹ و ۳۹.۲را تجربه کردهاند. استان تهران و البرز نیز با شاخصی معادل ۳۵.۹ و ۳۹.۷ وضعیت مناسبتری نسبت به میانگین کل کشور داشتهاند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.