امروز : جمعه, ۲ خرداد , ۱۴۰۴
- شکست سنگین عمران بتن همدان برابر دلسوختگان قم
- ماجرای گم شدن پسر ۳ ساله در پارک شهر
- ۱۵ کیلوگرم نقره قاچاق از لباس مسافران در گمرک سرو کشف شد
- اژهای راهی چین شد
- برخورد قاطع با گرانفروشی در پایانههای فرودگاهی
- چگونه بیمه بیکاری بگیریم؟ – خبرآنلاین
- «میراث فرهنگی» به دروس مدرسه و دانشگاه اضافه میشود؟
- سامانه نوبتدهی الکترونیکی در دفتر نمایندگی دیوان عدالت اداری استان اردبیل راهاندازی شد
- حمله بالگردهای جنگی رژیم صهیونیستی به چادرهای آوارگان در جنوب غزه
اطلاعیه مهم بانک مرکزی درباره بازار ارز (۸ دی)
بر اساس اطلاعیههای قبلی درباره ایجاد و گسترش بازار یکپارچه ارز با تمرکز بر سازوکار عرضه و تقاضا، اعلام شد که از زمان آغاز فعالیت این بازار در تاریخ ۲۴ آذر ۱۴۰۳ تا پایان معاملات روز پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳، بیش از ۱.۴ میلیارد دلار انواع ارز توسط عرضهکنندگان در این بازار عرضه و معامله شده است. این رویداد نشاندهنده استقبال گسترده و نقش مهم این بازار در مدیریت مبادلات ارزی کشور است.

حجم معاملات در بازار یکپارچه ارز طی هفته گذشته، رشد چشمگیری را تجربه کرده است. میزان معاملات در این دوره نسبت به میانگین هفتگی معاملات از ابتدای سال ۱۴۰۳، افزایش قابل توجهی معادل ۴۸ درصد داشته و حاکی از روند صعودی و تقویت فعالیتهای این بازار در مدیریت مبادلات ارزی است.
این حجم از عرضه و معاملات در بازار ارز تجاری موجب افزایش تأمین ارز مورد نیاز وارداتی کشور شده است بهگونهای که تخصیصهای معتبر تأمین نشده از میانگین سالهای گذشته بسیار کمتر شده است.
برنامه ریزی بانک مرکزی در راستای توسعه بازار ارز تجاری کشور، رشد مستمر افزایش میزان عرضه و تأمین ارز مورد نیاز واردات کشور تا پایان سال می باشد.
خاطرنشان میسازد، با سازوکارهای طراحی شده، نوسانات نرخ ارز در این بازار از ۹ درصد در روز نخست توسعه یکپارچهسازی بازار ارز تجاری، بتدریج کاهش یافته و در روزهای اخیر به کمتر از ۰٫۲ درصد رسیده است.
همچنین برنامهریزی شده است نیازهای ارزی بهصورت اسکناس و در چهارچوب مصارف ارزی خدماتی از طریق سامانه ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با نرخ ارز بازار ارز تجاری تأمین شود و با نزدیک شدن به پایان سال شمسی و تعطیلات سال نو، عرضه ارز بهمنظور گردشگری افزایش می یابد.
مجدداً تأکید میشود نرخهای اعلامی در شبکههای اجتماعی و یا سایر مجاری غیررسمی، مبنایی در تأمین ارز تجاری و خدماتی کشور نبوده و این نرخها بیش از آنکه مبنای تجارت کشور باشند، مبنای سوداگری و سفتهبازی بوده و از این نظر واجد ریسکهای بزرگ نوسانی هستند. از این رو شکننده و غیرقابل اعتماد می باشند.
سیاست اصولی بانک مرکزی همچنان ادامه سیاست تثبیت اقتصادی است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.