امروز : پنج شنبه, ۱ خرداد , ۱۴۰۴
- جنایت پسر شیشهای در باغ شخصی
- هشدار مدیریت بحران برای تهرانی ها
- اجرای طرح مبارزه با سرقت در استان سمنان/ ۲۵ سارق دستگیر شدند – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- هشدار نارنجی هواشناسی؛ کاهش دما و یخبندان در البرز
- سامسونگ سر خریداران گلکسی S۲۵ Ultra کلاه گذاشت!
- افتتاح بخشی از باغ موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی تا دهه فجر
- یک کشته و چند زخمی در حمله ترکیه به کاروان غیرنظامیان در سوریه
- افزایش جریمهها تخلفات را کاهش داده است/ شمارهگذاری خودروها زیر ۳۰ دقیقه انجام میشود
- عوامل و راههای درمان خارش پوست سر
اروپا؛ گرداب مرگ مهاجران در سال ۲۰۲۴
مسیرهای مهاجرتی به سمت اروپا در سال ۲۰۲۴ به گورستان دستهجمعی مهاجران تبدیل شدند و رکوردهای مرگومیر مهاجران و پناهجویان را رقم زدند.

تشدید سیاستهای ضدمهاجرتی در آمریکا و اروپا در سال ۲۰۲۴ سبب شد وضعیت بحرانی مهاجران و پناهجویانی که از مبداهای مختلف پا در مسیر مهاجرت به این مقصدها گذاشته بودند، وخیمتر شده و مرگومیرهای بیشتری رقم بخورد.
اکنون مرزهای اروپا و آمریکا تبدیل به کانون بحرانهای انسانی شدهاند که با بیتوجهی مقامهای غربی تراژدیهای پیدرپی را ثبت و ضبط میکنند؛ در عین حال، خبرها و گزارشهای منتشرشده از وضعیت مهاجران در مسیرهای مهاجرتی به سمت اروپا در سال ۲۰۲۴ مهر تاییدی بر نادرست و غیرانسانی بودن سیاستهای ضدمهاجرتی کشورهای اروپایی است.
مهمترین سیاستها و رویدادهای کلیدی مهاجرتی در کشورهای اروپایی در سال ۲۰۲۴ به شرح زیر است:
جزایر قناری؛ مرگبارترین مسیر مهاجرتی جهان
در حالی که کشورها و رسانههای اروپایی تلاش دارند بحران انسانی ناشی از سیاستهای ضدمهاجرتی در جزایر قناری را با اعلام رکوردشکنی ورود مهاجران به جزایر قناری در سال ۲۰۲۴ از موضوع بحثهای حقوق بشری خارج کنند، آمارها واقعیت امر را به نمایش در میآورند.
رسیدن به جزایر قناری برای مهاجران عمدتا اهل سنگال، مالی و مراکش در سال ۲۰۲۴ به معنای قمار روی زندگیشان بود.
مسیر مهاجرتی منتهی به جزایر قناری یکی از مرگبارترین و غمانگیزترین مسیرهای مهاجرتی در سراسر جهان است؛ براساس اعلام سازمان حقوق بشری Walking Borders (Caminando Fronteras) بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ مهاجر در سال ۲۰۲۴ در این مسیر جان باختند.
مانش؛ کانال مرگ
عبور مهاجران از کانال مانش به شکل فزایندهای در حال مرگبارتر شدن است؛ این مسیر مهاجرتی در سال ۲۰۲۴ بیش از هر زمان دیگری شاهد ثبت مرگومیر مهاجران بوده است.
براساس گزارش آژانس مهاجرت سازمان ملل IOM، بیش از ۷۰ نفر در مسیر مهاجرتی مانش از شمال فرانسه به انگلیس در سال ۲۰۲۴ جان خود را از دست دادند؛ بیشتر این قربانیان غرق شده بودند.
شمار مرگومیر مهاجران غرقشده در مانش در سال ۲۰۲۴ رکورد شکست، زیرا این رقم ۲ برابر بیشتر از مجموع قربانیان در ۲ سال گذشته بوده است.
اگرچه مقامهای انگلیسی و فرانسوی تلاش میکنند تا افزایش تراژدیهای مهاجرتی در مانش را با تکرار ادعای افزایش شمار مهاجران ورودی و رشد فعالیت باندهای قاچاق انسان توجیه کنند، بررسیها نشان میدهد که خودداری گاردهای ساحلی این ۲ کشور از کمک رساندن به مهاجران گرفتار، مانعتراشی در مسیر سازمانهای نجات، استفاده از روشهای مرگبار به عقب راندن قایقهای مهاجران و نادیده گرفتن درخواستهای کمک مهاجران گرفتار در آب از مهمترین دلایل روند صعودی آمار مرگومیر مهاجران در مانش است.
تغییر در سیاست ضدمهاجرتی اروپا؛ گامی در مسیر رشد آمار مرگومیر مهاجران
اتحادیه اروپا در ماههای آوریل و می سال ۲۰۲۴ (فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳) مجموعه گستردهای از تغییرها را در قوانین مهاجرتی و پناهجویی خود اعمال کرد.
در حالی که حامیان اروپایی این تغییرها از این امر با ادعای پیشرفت در مذاکرات میان کشورهای اروپایی و گامی به جلو برای مقابله با بحران مهاجرت یاد کردند، منتقدان تاکید کردند که تغییرهای یادشده حقوق مهاجران و پناهجویان را تضعیف کرده و افراد آسیبپذیر را در معرض اقدامهای تنبیهی گسترش یافتهای قرار میدهد.
مدیترانه مرکزی؛ مسیر مهاجرتی کم رونق، اما پر مرگومیر
اگرچه با تشدید سیاستهای ضدمهاجرتی در اروپا، مسیر مهاجرتی دریایی مدیترانه در سال ۲۰۲۴ شاهد شمار کمتری از تردد مهاجران بود، اما مرگومیر در این مسیر روند کاهش را تجربه نکرد.
عبور از شمال آفریقا به ایتالیا یا مالت همچنان یکی از مرگبارترین مسیرهای مهاجرت در سراسر جهان است؛ براساس گزارش آژانس مهاجرت سازمان ملل، در سال ۲۰۲۴ بیش از هزار و ۶۰۰ نفر در مسیر مهاجرت مدیترانه مرکزی جان خود را از دست داده و یا مفقود شدهاند.
سازمانهایی که کشتیهای نجات خصوصی را در دریای مدیترانه اداره میکنند، همچنان از محدودیتهای اعمالشده ازسوی دولت ایتالیا، ازجمله فرمان ممنوعیت عملیات نجات بعدی که منجر به توقیف کشتیهای غیردولتی شده است، انتقاد کردند.
آلمان: محدودیتهای بیشتر برای پناهجویان
تغییرهای متعددی در قانون مهاجران و پناهجویان در آلمان در سال ۲۰۲۴ به تصویب رسید؛ این تغییرها به شکلی آشکار و گسترده زندگی مهاجران و پناهجویان را در این کشور هدف قرار میدهد.
اگرچه تغییرهای یادشده درقوانین مهاجرتی و پناهجویی در آلمان به ظاهر شهروندی را به دلیل کاهش سالهای حضور در این کشور آسانتر کرده است، اما پناهجویان را با موجی از محدودیتها مواجه کرده که ناقض حقوق بشری آنها محسوب میشود.
آلمان سیاستهای محدودکننده حقوق پناهجویان را معرفی کرد؛ ضمن اینکه معیشت را برای پناهجویان و افرادی که درخواست پناهجوییشان رد شده است، دشوارتر ساخت.
راهاندازی گوانتاناموی جدید در آلبانی ازسوی رم
ایتالیا با صرف میلیونها دلار برای ساخت ۲ مرکز پناهجویی در آلبانی، خود را بهعنوان سازنده و ادارهکننده گوانتاموی مهاجران معرفی کرد.
ایتالیا در سال ۲۰۲۴، حدود ۲۴ پناهجو را در ۲ گروه به آلبانی فرستاد و هر ۲ بار، دادگاههای ایتالیا دستور دادند که همه افراد ظرف چند روز پس از ورود به آلبانی به ایتالیا بازگردانده شوند؛ در مقابل دولت ایتالیا، فرمان جدیدی را با هدف غلبه بر موانع قانونی برای اعزام افراد به آلبانی تصویب کرد؛ اکنون، دادگاه اتحادیه اروپا باید در مورد قانونی بودن این سیاست تصمیم بگیرد.
این احتمال وجود دارد که توافق آلبانی و ایتالیا در زمینه مهاجرت به یکی از چندین تلاش شکستخورده کشورهای اروپایی برای برونسپاری رویههای پناهجویی در سالهای اخیر تبدیل شود.
المپیک پاریس؛ نبردی علیه مهاجران و پناهجویان
پاکسازی پاریس، پایتخت فرانسه از مهاجران و پناهجویان برای برگزاری المپیک ۲۰۲۴ انتقادهای زیادی را متوجه دولت امانوئل مکرون کرد.
مقامهای فرانسوی برای بهتر نشان دادن چهره پاریس، به شکل گسترده دست به تخلیه مکانهای زندگی پناهجویان و مهاجران بیخانمان زدند؛ این امر به انتقال آنها به زندانها، مراکز موقت بدون امکانات و رها کردنشان در مناطق اطراف پاریس منجر شد.
- بیشتر بخوانید:
- ورود پناهجویان به دروازههای مرگ در اسپانیا و ایتالیا
- سفر دریایی پناهجویان آفریقایی به جزایر قناری؛ حرکت به سوی گور دستهجمعی
رشد مرگومیر کارگران مهاجر
مرگهای غمانگیز کارگران مهاجر در سال ۲۰۲۴ نیز به دلیل تداوم روند استثمار آنها ادامه یافت؛ یکی از غمانگیزترین این مرگها، کشته شدن کارگر هندی در یک مزرعه در کشور ایتالیا بر اثر بیتوجهی کارفرما به جراحتش بود.
کارگران مهاجر در کشورهای اروپایی در ساختار بردهداری مدرنی گرفتار شدهاند که نتیجهاش استثمار این افراد است.
نظامی شدن فزاینده مرزهای اروپا
کشورهای اروپایی مانند لهستان، فنلاند و لتونی در سال ۲۰۲۴ به شکل فزایندهای مرزهای خود را نظامی و استحکامهای مرزی خود را تقویت کردند؛ آنها همچنین ضمن ایجاد مناطق ممنوعه در مرزهای خود، به مرزبانان اجازه شلیک به سمت مهاجران را دادند.
نتیجه این رویکرد، افزایش شمار مرگومیر مهاجران در مرزهای کشورهای یادشده بود.
آبهای یونان مملو از قایقهای مهاجرتی غرقشده
گزارشهای مربوط به غرق شدن قایقهای مهاجران در یونان در سال ۲۰۲۴ به شکل قابل توجهی افزایش یافت.
در عین حال، وضعیت کودکان مهاجر در این کشور به شکلگیری انتقادهای جدی منجر شد.
رشد شمار مهاجران جانباخته اهل تونس
افزایش شمار مهاجران اهل تونس در مسیر مهاجرت به اروپا بهویژه ایتالیا سبب شد تا تونسیها در طول سال ۲۰۲۴ به دفعات در مقاب سفارتخانه ایتالیا و اتحادیه اروپا تظاهرات کنند.
براساس گزارش آژانس مهاجرت سازمان ملل، در سال ۲۰۲۴ بیش از هزار و ۶۰۰ نفر در تلاش برای عبور از مدیترانه مرکزی به اروپا کشته یا مفقود شدند؛ سهم تونسیها از این آمار قابل ملاحظه بوده است.
بیخانمانی فزاینده مهاجران در ایرلند
گزارشها نشان میدهند که روند بیخانمانی مهاجران در ایرلند در سال ۲۰۲۴ افزایشی بوده است.
دولت ایرلند در سال ۲۰۲۴ اقدام به برچیدن اردوگاههای موقت مهاجران کرد؛ تشدید سیاستهای ضدمهاجرتی ازسوی دولت ایرلند، راستگرایان افراطی در این کشور را به برگزاری اعتراضهای خشونتبار علیه مهاجران سوق داد.
رکوردشکنی مرگومیر مهاجران در مسیر اسپانیا
گزارش یک گروه حقوق بشری اسپانیا نشان میدهد که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۰ هزار مهاجر هنگام تلاش برای رسیدن به اسپانیا از طریق دریا جان خود را از دست دادهاند که بیشترین رقم از زمان شروع ثبت آمار در سال ۲۰۰۷ است.
سازمان غیردولتی Caminando Fronteras (با ارائه این آمار اعلام کرد: آوریل و می مرگبارترین ماهها بودند؛ مرگومیر کلی نسبت به سال گذشته ۵۸ درصد افزایش یافته است.
براساس این گزارش، ثبت ۱۰ هزار و ۴۵۷ مورد مرگ تا ۱۵ دسامبر (۲۵ آذر) در مسیر اقیانوس اطلس که یکی از خطرناکترین مسیرهای جهان به حساب میآید، اتفاق افتاده است؛ این آمار شامل هزار و ۵۳۸ کودک و ۴۲۱ زن است.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.