اخبار ویژه حمایت‌آنلاین
« حمایت‌آنلاین، حامی همه مردم ایران »
Monday, 7 July , 2025
امروز : دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 96858
  پرینت خانه » بین‌المللی تاریخ انتشار : 10 دسامبر 2024 - 4:16 | 40 بازدید | ارسال توسط :

ادامه اتهامات تروئیکای اروپایی در واکنش به افزایش غنی‌سازی ایران

تروئیکای اروپایی با انتشار بیانیه‌ای به افزایش غنی‌سازی اورانیوم در ایران واکنش نشان داد.

ادامه اتهامات تروئیکای اروپایی در واکنش به افزایش غنی‌سازی ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، کشورهای انگلیس، آلمان و فرانسه در یک بیانیه مشترک که در تارنمای اینترنتی دولت انگلیس منتشر شده، بدون اشاره به اقدامات غیرسازنده و بدعهدی خود در عمل به برجام ادعا کردند: ما دولت‌های فرانسه، آلمان و بریتانیا، اقدامات اخیر ایران را که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) گزارش شده به طوری که ایران در حال افزایش تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در تأسیسات زیرزمینی فردو را محکوم می‌کنیم که یک گام خطرناک در گسترش برنامه هسته‌ای تهران است.

کشورهای سه گانه اروپایی مدعی شدند: همچنین، ما بسیار نگران هستیم از اینکه ایران شمار سانتریفیوژهای مورد استفاده را افزایش داده و برای نصب زیرساخت‌های غنی‌سازی جدید اقداماتی انجام داده است که ظرفیت غنی‌سازی تهران را بیشتر خواهد کرد.

تروئیکا به آخرین نشست شورای حکام در ژنو پرداختند و مدعی شد: هفته گذشته، کشورهای اروپایی با ایران درباره برنامه هسته‌ای و تحریم‌ها دیدار داشتند و بر تعهد خود به گفت‌وگو و رفتار سازنده تأکید کردند.

اروپایی‌ها بدون اشاره به نقض مکرر توافقنامه‌های خود با ایران ادعا کردند: اقدامات اخیر ایران، توافق هسته‌ای (برجام) را بیش از پیش تضعیف کرده، ذخایر اورانیوم غنی‌شده با غنای بالا را افزایش داده و بدون توجیه غیرنظامی معتبر صورت گرفته است، آن هم در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هنوز نتوانسته تدابیر نظارتی اضافی لازم را اجرا کند.

تروئیکا در پایان بیانیه خود آورده است: ما از ایران قویاً می‌خواهیم که این اقدامات را معکوس کرده و فوراً به تشدید تنش هسته‌ای خود پایان دهد.

این بیانیه همزمان با آن صورت می‌گیرد که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از تماس تلفنی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران خبر داد و تصریح کرد که گفت وگوهای ضروری با ایران ادامه دارد.

گروسی در سخنانی در جریان آخرین نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ملاقات‌ها با مقام‌های ارشد ایران را سازنده توصیف و ابراز امیدواری کرد که تداوم گفت‌وگوها به حل‌وفصل مسائل پادمانی کمک کند.

جمهوری اسلامی ایران نیز که در چارچوب توافقنامه‌های پادمانی بطور کامل با آژانس همکاری می‌کند، تاکید دارد که مسائل باقی‌مانده پادمانی با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

هفده − 16 =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.