اخبار ویژه حمایت‌آنلاین
« حمایت‌آنلاین، حامی همه مردم ایران »
Friday, 23 May , 2025
امروز : جمعه, ۲ خرداد , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 171188
  پرینت خانه » اندیشه و دین تاریخ انتشار : 20 آوریل 2025 - 15:35 | 20 بازدید | ارسال توسط :

آیت الله رشاد: هدف فقه نظام‌ساز، تولید شریعت نیست

آیت الله رشاد گفت: با بازخوانی پنج‌ضلع هویتی دانش فقه با رویکرد فقه نظام ساز، با مسائل جدیدی در عرصه فقه‌پژوهی روبه‌رو خواهیم شد.

آیت الله رشاد: هدف فقه نظام‌ساز، تولید شریعت نیست

به گزارش خبرنگار مهر، سومین نشست از سلسله نشست‌های علمی «فقه نظام‌ساز» با حضور آیت‌الله رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیران مجموعه حوزوی امام رضا علیه السلام برگزار شد.

در این نشست رشاد با اشاره به رویکرد فقه نظام‌ساز، اظهار داشت: این دانش نوین در ادامه فقه جواهری متولد خواهد شد و تحولی در هندسه معرفتی دانش فقه ایجاد می‌کند.

وی تأکید کرد: فقه نظام‌ساز جایگزین فقه کنونی نخواهد شد، اما مرزهای جدیدی در این دانش گشوده و ساختار صوری آن را متحول خواهد کرد.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: هدف فقه نظام‌ساز، تولید شریعت نیست، چرا که شریعت تنها از طریق استنباط قابل دستیابی است و تأسیس پذیر نمی‌باشد. این فقه، الگویی برای استنباط نظامات انسانی-اجتماعی شریعت از منابع دینی است.

آیت‌الله رشاد خاطرنشان کردند: با بازخوانی پنج‌ضلع هویتی دانش فقه با رویکرد فقه نظام ساز، با مسائل جدیدی در عرصه فقه‌پژوهی روبه‌رو خواهیم شد.

در ادامه، حجت‌الاسلام فرهاد داودی‌پور، مدیر پژوهشکده حوزوی فقه و علوم انسانی امام رضا (ع)، بازسازی فلسفه‌های مضاف به فقه، اصول، علوم انسانی و دین را عاملی تسریع‌کننده در تولید فقه نظام‌ساز دانست و تصریح کرد: مأموریت گروه علمی مبانی و منطق فقه نظام‌ساز در این پژوهشکده، طراحی عناصر لازم برای تولید هندسه معرفتی این دانش نوین است.

این نشست مدیران گروه‌های علمی پژوهشکده نیز دقت نظرهایی را در تأسیس دانش فقه نظام ساز را به اشتراک گذاشتند.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

دو × پنج =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.