امروز : پنج شنبه, ۱ خرداد , ۱۴۰۴
- راههای کاهش پوسیدگی دندان – مشرق نیوز
- هشدار هواشناسی درباره ادامه بارشها؛ از توقف در بستر و حاشیه رودخانهها پرهیز کنید
- گورستان تانکهای مرکاوا در لبنان؛ صحنههای جنگ ۲۰۰۶ تکرار شد
- بیشترین میزان سرمایه گذاری خارجی از نظر تعداد برای شهرستان زنجان است
- پروژه رادیکال کردن ساختمان قرمز توسط چه کسی طراحی شده است؟ / درباره دستهایی که علیه رئیسجمهور در کار است!
- کشف لاشه ۲۲ فُک در سواحل خزر؛ علت تلف شدن فکها چیست؟
- دختر سالم، ۱۷ سال در میان معلولان ذهنی نگهداری شد
- دومین اجتماع حافظان قرآن کریم برگزار می شود
- قم میزبان یک شهید گمنام دفاع مقدس خواهد بود
آنچه باید از تب کریمه کنگو بدانیم؛ از علائم بیماری تا راههای ابتلا و استانهای پرخطر
گفتوگو| یک متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه زمان شیوع بیماری تب کریمه کنگو اواخر بهار و اوایل تابستان است به افراد توصیه کرد گوشت را از مراکز معتبر تهیه کرده و از استفاده آن به صورت نپخته پرهیز کنند. خبرگزاری میزان – روز گذشته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از ابتلا چندین نفر […]

گفتوگو|
یک متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه زمان شیوع بیماری تب کریمه کنگو اواخر بهار و اوایل تابستان است به افراد توصیه کرد گوشت را از مراکز معتبر تهیه کرده و از استفاده آن به صورت نپخته پرهیز کنند.
خبرگزاری میزان – روز گذشته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از ابتلا چندین نفر به تب کریمه کنگو و فوت یک مرد ۷۰ ساله در این استان براثر این بیماری خبر داد.
در همین رابطه آمیتیس رمضانی در گفتوگو با میزان درباره شیوع این بیماری در کشور گفت: زمان شیوع این بیماری از اواخر بهار و اوایل تابستان است اما به دلیل تغییرات اقلیمی که نتیجه از بین بردن جنگلها و ورود انسانها به حیات وحش و محیط زیست است، هوا در کل دنیا به سمت گرم شدن رفته و به همین دلیل فصل شیوع این بیماری تا حدی تغییر کرده چرا که هر چه هوا گرمتر باشد فعالیت کنههای عامل این بیماری زودتر آغاز میشود و به تبع شیوع بیماری نیز زودتر است.
وی ادامه داد: از آنجایی که تب کریمه کنگو یک بیماری عفونی تب دار است که ناقلش کنهای به نام هیالوما است و ویروس تب خونریزی دهنده داخل این کنه است، هر کجا که کنه در آنجا وجود داشته باشد امکان شیوع این بیماری نیز وجود دارد. بیشتر استانهای مازندران، تهران، سیستانوبلوچستان، هرمزگان و … درگیر این کنه هستند. شاید در گذشته شیوع این بیماری محدودتر بود، اما در حال حاضر در اغلب مناطق کشور دیده میشود و از آنجایی که یکی از راههای اصلی انتقال تب کریمه کنگو از کشتارگاهها است، اگر نظارت بهداشتی بر کشتارگاهها و فعالیتهای ذبح دام از سوی سازمان دامپزشکی صورت نگیرد و این اقدامها به صورت غیر اصولی و غیر استاندارد انجام شود، احتمال انتقال این بیماری بیشتر میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی ضمن بیان اینکه لازم است افراد از مراکز غیر مجاز گوشت تهیه نکنند، افزود: این بیماری به ۴ طریق اصلی منتقل میشود که از جمله آنها تماس مستقیم با فرد بیمار و ترشحات بدنش، گزش کنه یا له کردنش با دست، تماس با لاشه و بدن حیوان آلوده و خوردن گوشت آلوده است. اگر گوشت پخته شود موجب ایجاد بیماری نمیشود، اما اگر به صورت خام یا نیمه پخته استفاده شود و آلوده باشد بیماری ایجاد میکند.
رمضانی با اشاره به اینکه توصیه میشود خانمهای خانهدار و افرادی که گوشت را تکه تکه و تمیز میکنند حتما هنگام انجام این کار از دستکش استفاده کنند، بیان کرد: افرادی که از گوشت تازه استفاده میکنند که توصیه میشود این اقدام را انجام ندهند، بهتر است آن را با نایلون بپوشانند و در دمای ۴ درجه یخچال قرار دهند.
این متخصص بیماریهای عفونی توضیح داد: افرادی که به واسطه شغل و محل زندگیشان ممکن است در معرض کنهها قرار گیرند باید از لباس محافظت کننده بلند و روشن استفاده کنند تا راحتتر کنه را تشخیص دهند و از مواد شیمایی کنهکش استفاده کنند و پس از اتمام کار لباسها و پوستشان را چک کنند تا کنهای به آن نچسبیده باشد باشد. الان فصل فعالیت کنههاست و رعایت این نکات اهمیت زیادی دارد. این بیماری در کشور ما وجود دارد و مواردش هم بیشتر شده و باید مراقبش باشیم . علائم این بیماری تب، سردرد و علائم سرماخوردگی است و پس از چند روز علائم جدی و خونریزی آغاز میشود که سریعا باید به پزشک مراجع شود و گزارش داده شود.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.