آشنایی با سالم‌ترین انواع قهوه| بررسی ۸ مدل برتر برای سلامتی - حمایت آنلاین

آشنایی با سالم‌ترین انواع قهوه| بررسی ۸ مدل برتر برای سلامتی - حمایت آنلاین | حمایت آنلاین
شعار حمایت‌آنلاین
« حمایت‌آنلاین، حامی همه مردم ایران »
Sunday, 23 November , 2025
افزونه جلالی را نصب کنید.
خانه » پزشکی، سلامت و زیبایی تاریخ انتشار : 23 نوامبر 2025 - 16:53 | 29 بازدید | ارسال توسط :

آشنایی با سالم‌ترین انواع قهوه| بررسی ۸ مدل برتر برای سلامتی

مردم سراسر دنیا روزانه بیش از دو و نیم میلیارد فنجان قهوه می‌نوشند تا روزشان را پرانرژی و باتمرکز شروع کنند، وعده صبحانه و ناهار را با نوشیدنی محبوبشان به پایان برسانند، در ساعت‌های استراحت ظهر و عصرگاهی انرژیِ دوباره بگیرند یا از طعم و عطر قهوه تازه لذت ببرند. اما قهوه خوردن علاوه‌بر همه […]

آشنایی با سالم‌ترین انواع قهوه| بررسی ۸ مدل برتر برای سلامتی

D:قهوه ریوبلاگ1404مهرریپورتاژCapture1.JPG

مردم سراسر دنیا روزانه بیش از دو و نیم میلیارد فنجان قهوه می‌نوشند تا روزشان را پرانرژی و باتمرکز شروع کنند، وعده صبحانه و ناهار را با نوشیدنی محبوبشان به پایان برسانند، در ساعت‌های استراحت ظهر و عصرگاهی انرژیِ دوباره بگیرند یا از طعم و عطر قهوه تازه لذت ببرند.

اما قهوه خوردن علاوه‌بر همه این انگیزه جذاب دیگری هم دارد: فواید قهوه برای سلامتی. تا امروز پزشکان تاثیر مثبت مصرف متعادل قهوه را بر بهبود عملکرد مغز، افزایش متابولیسم، کاهش خطر دیابت نوع دو و محافظت از کبد و قلب تایید کرده‌اند.

با این حال، ترکیبات، ارزش تغذیه‌ای و میزان کافئین انواع‌ قهوه‌ یکسان نیست و نوع گونه، خاستگاه، درجه برشته‌کاری و روش دم‌آوری نقش مهمی در تاثیرات آن بر سلامتی دارد. در این مطلب، سالم‌ترین انواع قهوه را معرفی می‌کنیم و به هشت نوع قهوه می‌پردازیم که با مزیت‌های بیشتری برای سلامتی همراه است.

معیارهای انتخاب قهوه سالم

قبل از هر توضیحی باید بگوییم که تعیین و انتخاب سالم‌ترین قهوه به هدف و سبک زندگی شما بستگی دارد. مثلا اگر قصد کاهش وزن دارید، باید بدانید کالری انواع قهوه چقدر است، زیاد شکر، خامه، شیر پرچرب یا انواع شربت (سیروپ) به قهوه‌تان اضافه و کمتر نوشیدنی‌های ترکیبی و پرکالری قهوه بنوشید. یا اگر حساسیتتان به اثرات کافئین بالا است، باید به دنبال انواع کم‌کافئین‌تر باشید.

حالا بیایید معیارهای انتخاب قهوه سالم را به‌طور کلی مرور کنیم:

  • گونه قهوه: گونه عربیکا طعم شیرین پیچیده‌تر و کافئین طبیعی کمتری نسبت به روبوستا دارد و برای افراد حساس به کافئین، ملایم‌تر و سالم‌تر است.
  • روش فراوری: دانه‌های قهوه در روش فراوریِ شسته به احتمال کمتری دچار رشد قارچ می‌شوند. فراوری طبیعی با طعم میوه‌ای‌تری همراه است، اما اگر اصولی انجام نشود خطر آلودگی قارچی بیشتری دارد و فراوری عسلی از این نظر بین این روش شسته و طبیعی قرار می‌گیرد.
  • میزان برشته‌کاری: قهوه‌های رست‌شده لایت و مدیوم نسبت به نوع دارک، اسیدیته بیشتر و طعم متعادل‌تری دارند.همچنین، آنتی اکسیدان‌های محافظ در برابر التهابات در قهوه لایت بیشتر از مدیوم و دارک است. ضمنا دماهای خیلی بالای برشته‌کاری دارک گاهی باعث تولید ترکیبات مضر ناخواسته مانند آکریل آمید می‌شود.
  • شیوه‌ دم‌آوری: در روش‌های تهیه قهوه دمی با فیلتر کاغذی، ترکیبات مضر مانند کافستول کمتر وارد فنجان نهایی می‌شود. علاوه‌بر این، قهوه گرم آنتی‌اکسیدان بیشتری نسبت به قهوه دم‌سرد (کلدبرو) دارد چون استخراج آنتی‌اکسیدان‌ها از دانه قهوه به مقدار حرارت مشخصی نیازمند است. در مقابل، قهوه دم‌سرد کافئین و طعم قوی‌تر و اسید کمتری دارد و برای افراد دارای معده حساس یا مبتلا به رفلاکس اسید، گزینه سالم‌تری به حساب می‌آید.
  • افزودنی‌ها: اگر به قهوه‌تان شکر، شیر پرچرب، خامه یا شربت‌های طعم‌دار اضافه نکنید، سالم‌ترین نوشیدنی روز شما خواهد بود. پس باید هنگام درست کردن نوشیدنی‌های ترکیبی قهوه مانند لاته و کاپوچینو به نوع افزودنی مورد استفاده دقت کنید.

رتبه‌بندی ۸ نوع برتر قهوه از نظر سلامتی

D:قهوه ریوبلاگ1404مهرریپورتاژCaptureoooooooo.JPG

حالا بیایید با هشت نوع از سالم‌ترین انواع قهوه آشنا ‌شویم و ببینیم هرکدام چه ویژگی‌هایی دارد.

قهوه دمی؛ ملایم و کم‌کالری

روش ریزش متمرکز یا پور اوور (Pour Over) از محبوب‌ترین روش‌های دم‌آوری در میان علاقه‌مندان به طعم طبیعی قهوه است. در این روش، آب داغ را به آرامی روی پودر قهوه می‌ریزند تا عصاره‌ آن به‌تدریج خارج شود و بعد از عبور از یک فیلتر، قطره قطره درون ظرف بریزد.

فیلترهای کاغذی مورد استفاده در این روش (ابزارهایی مانند وی60 یا کِمِکس) با کاهش مقدار چربیِ افزاینده کلسترول و ترکیبات مضر، نوشیدنی نهایی ملایم‌تر و سالم‌تری به شما تحویل می‌دهند.

متخصصان تغذیه معتقدند سالم‌ترین نوع قهوه، قهوه دمی سیاه ساده یا قهوه چکه‌ای ساده است که تقریبا هیچ کالری یا کربوهیدراتی ندارد، حاوی کمی چربی و سدیم است و ریزمغذی‌هایی از جمله پتاسیم، منیزیم و نیاسین دارد.

قهوه اسپرسو؛ خالص‌ و محبوب

قهوه اسپرسو ، همان نوشیدنی غلیظ و قوی‌ای است که با عبور پرفشار آب داغ از میان پودر قهوه ریزآسیاب‌شده عصاره‌گیری می‌شود. پلی‌فنول‌ها و کافئین بالای اسپرسو به افزایش سریع تمرکز، کاهش احساس خستگی و بهبود عملکرد فیزیکی و مغزی منجر می‌شود. با مصرف یک یا دو شات اسپرسو در روز می‌توانید انرژی سالم مورد نیازتان را تأمین کنید اما لازم است از حساسیت بدنتان به کافئین غافل نشوید.

آمریکانو؛ برای ملایم‌پسندها

آمریکانو، یعنی یک شات اسپرسوی رقیق‌شده با آب داغ، مشخصات تغذیه‌ای یکسان اما طعم متعادل‌تری نسبت به اسپرسوی خالص دارد و مانع کم‌آبی بدن می‌شود. لانگ بلک (Long black) که با ریختن اسپرسو روی آب داغ به دست می‌آید هم همین اثرات را دارد.

قهوه ترک؛ سنتی و سرشار از آنتی‌اکسیدان

قهوه ترک از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین روش‌های دم‌آوری قهوه است. در این روش، دانه‌ها بسیار ریز آسیاب می‌شوند و با آب و گاهی کمی شکر درون قهوه‌جوش مخصوصی به نام جذوه روی حرارت ملایم دم می‌کشند.

قهوه ترک به دلیل تماس مستقیم پودر آسیاب‌شده با آب، آنتی‌اکسیدان‌های زیادی دارد که به کاهش التهابات و پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک می‌کنند. البته قهوه ترک بدون استفاده از فیلتر تهیه می‌شود و حاوی ترکیبات دی ترپن (چرب) بیشتری است. اما

اگر آن را بدون شکر و شیرینی‌های سنتی همراهش مصرف کنید، از سالم‌ترین انواع قهوه خواهد بود.

قهوه عربیکا؛ سرشار از آنتی‌اکسیدان

عربیکا، پرطرفدارترین گونه قهوه دنیا است که حدود ۶۰ درصد از تولید جهانی قهوه را تشکیل می‌دهد. طعم متعادل، عطر قوی و اسیدیته‌ دلپذیر از ویژگی‌های بارز قهوه عربیکا به حساب می‌آید.

قهوه عربیکا حاوی کافئیک اسید و کلروژنیک اسید زیاد با خاصیت آنتی‌اکسیدان قوی است که به کاهش فشار خون و تنظیم قند خون کمک می‌کند. قهوه عربیکا را می‌توانید به صورت دمی یا اسپرسو با نسبت صد درصدی یا ترکیب با روبوستا مصرف کنید و آن را کنار یک برنامه غذایی متعادل در سبک زندگی سالم خود بگنجانید.

قهوه روبوستا؛ انرژی‌بخش و قوی

گونه روبوستا با کافئین دو برابر عربیکا، نوشیدنی‌ نهایی قوی‌تری تولید می‌کند و پرانرژی‌تر است. روبوستا گزینه ایدئال کسانی است که می‌خواهند با قهوه انرژی و تمرکزشان را به بیشترین حد ممکن برسانند. البته حواستان باشد که زیاده‌روی در مصرف روبوستای 100 درصد ممکن است مشکلاتی مانند تپش قلب یا بی‌خوابی همراه آوَرَد.

ترکیب عربیکا برای اسپرسو؛ تعادل کامل طعم و سلامتی

اگر می‌خواهید یکی از خوش‌طعم‌ترین و سالم‌ترین انواع قهوه را تجربه کنید، سراغ قهوه اسپرسو با نسبت صد درصدی یا ترکیب عربیکا-روبوستا با سهم بالاتر عربیکا بروید. به این ترتیب، هم از طعم ملایم و آنتی‌اکسیدان‌های عربیکا بهره‌مند می‌شوید هم غلظت و انرژی اسپرسو را تجربه می‌کنید.

قهوه فوری؛ سریع، ساده و مفید

قهوه فوری با خشک‌سازی عصاره قهوه و تبدیل آن به دانه‌های کوچکی که به سرعت در آب داغ حل می‌شوند، تولید می‌شود. برخلاف تصور رایج، قهوه فوری باکیفیت می‌تواند فوایدی مشابه قهوه دمی یا اسپرسو داشته باشد.

قهوه فوری مواد مغذی کم و آنتی‌اکسیدان‌های زیادی دارد، اما اگر می‌خواهید سالم‌ترین نوعش را تجربه کنید باید سراغ قهوه فوری بدون شکر بروید. حواستان باشد که محصولات بسیاری از برندها در دسته قهوه فوری حاوی شکر اضافی، شیر خشک و سایر افزودنی‌های پر از کالری، چربی و کربوهیدرات است.

قهوه هورکا؛ انتخاب حرفه‌ای‌ها

برندهای مختلف، همه انواع قهوه‌ای را که تا اینجا معرفی کردیم در درسته ویژه هورکا (Horeca) نیز تولید می‌کنند؛ هورِکا یعنی محصولات باکیفیتی که به طور اختصاصی برای مصرف در هتل‌ها، رستوران‌ها و کافه‌ها تولید و عرضه شده‌اند. این قهوه‌ها برای نوشیدن روزمره و نیز تجربه حرفه‌ای و سالم قهوه ایدئال‌اند.

فواید قهوه برای بدن

اگر بزرگسال‌اید و بیماری خاصی ندارید، با نوشیدن روزانه دو تا سه فنجان از قهوه‌هایی که معرفی کردیم (تا 400 میلی‌گرم کافئین) نه تنها آسیبی نمی‌بینید، بلکه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، آلزایمر و بعضی انواع سرطان‌ نیز از شما دور می‌شود. دیگر فواید مهم قهوه که احتمالا تا امروز شنیده‌اید این موارد است:

  • تقویت تمرکز و حافظه کوتاه‌مدت؛
  • بهبود سوخت‌وساز بدن و کمک به چربی‌سوزی؛
  • محافظت از سلول‌های کبد و پیشگیری از کبد چرب؛
  • تقویت روحیه و کاهش افسردگی.

بهترین زمان نوشیدن قهوه

بهترین زمان نوشیدن قهوه بین ساعت‌های ۹ تا ۱۱ صبح است که میزان کورتیزول، یعنی همان هورمون استرس در پایین‌ترین سطح باشد. پزشکان توصیه می‌کنند بلافاصله بعد از بیدار شدن یا قبل از خواب قهوه ننوشید تا تعادل خواب و انرژی‌تان به هم نخورد.

توصیه‌ها و راهکارها

  • قهوه سیاه ساده نوشیدنی‌ای کم‌کالری و سالم است، اما اضافه کردن شکر، شیرین‌کننده‌های طعم‌دار، شیر پرچرب و خامه به آن با خطر افزایش وزن و ابتلا به بیماری‌های قلبی همراه است. در هر فنجان قهوه، ۱ قاشق چایخوری شکر (یا کمتر) بریزید تا سالم بمانید. به جای انواع سیروپ و طعم‌دهنده هم از عصاره وانیل یا بادام استفاده کنید.
  • قهوه صبحگاهی‌تان را با کمی شیر گاو بنوشید تا کلسیم و ویتامین دی کافی دریافت کنید. البته شیر گیاهی مانند شیر سویا یا بادام نیز جایگزین مناسبی است، ولی پروتئین و کلسیم شیر لبنی را ندارد.
  • اسیدیته قهوه سرددم کمتر از قهوه دم‌آوری‌شده/عصاره‌گیری‌شده گرم است، بنابراین اگر رفلاکس معده دارید بهتر است قهوه سرددم را امتحان کنید.
  • برای شیرین کردن قهوه به جای شکر از جایگزین‌های طبیعی مانند عسل یا استویا استفاده کنید.

حرف آخر

در این مقاله با سالم‌ترین انواع قهوه و ویژگی‌های هرکدام آشنا شدید تا بتوانید متناسب با هدف، سبک زندگی و ذائقه‌تان دست به انتخاب بزنید.

اگر می‌خواهید قهوه‌‌ای سالم با هم طعم طبیعی قهوه مزارع ممتاز دنیا بنوشید، فروشگاه آنلاین قهوه ریو را به شما پیشنهاد می‌کنیم؛ ریو با سال‌ها تجربه در تولید و عرضه‌ انواع قهوه‌ مرغوب، مجموعه‌ متنوعی از دان و پودر را از قهوه ترک و اسپرسو تا دمی عرضه می‌کند. همین امروز به فروشگاه آنلاین قهوه ریو سر بزنید و قهوه‌ مورد علاقه‌تان‌ را انتخاب کنید.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

5 × دو =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.