امروز : شنبه, ۱۴ تیر , ۱۴۰۴
- ۲ حافظ قرآن به جمع دریافت کنندگان مدرک درجه یک حفظ تخصصی پیوستند
- کدام مکمل آهن بهتر است؟
- ۳۵ دادگاه علنی برخط تا پایان اردیبهشت ماه در دادگستری خراسان جنوبی برگزار خواهد شد/برنامه ریزی برای برگزاری ۹۵ دادگاه در سه ماهه اول سال
- رکوردشکنی نرخ خودکشی در زندانهای فرانسه
- هشدار شدید امام جمعه کرج/ عدم اجرای قانون حجاب مغایر با سوگند رئیسجمهور است
- استاندار لرستان از نمایشگاه توانمندیهای صادراتی بازدید کرد
- پاسخ شرکت سازنده محلولهای دیالیزی مرگبار به خبرآنلاین: «اجازه صحبت در اینباره را نداریم»
- هشدار مهم به مسافران مترو؛ این کارت های اعتباری باطل می شوند
- پیش بینی هواشناسی؛ رگبار باران و رعدوبرق در بیش از ١٠ استان
هند با این حرکت آتشبیار معرکه جنگ با پاکستان شد
یک منبع مطلع گفت که هند در پی تصمیم خود برای فسخ «توافقنامه آبهای سِند» با پاکستان، جریان آب از طریق سد «باگلیهار» بر روی رودخانه «چناب» را متوقف کرده و قصد دارد اقدامات مشابهی را در سد «کیشانگانگه» بر روی رودخانه «جهلم» هم انجام دهد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در پی تصمیم هند برای فسخ توافقنامه «آب سِند» با پاکستان در پاسخ به حمله تروریستی یک گروه افراطی پاکستانی که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر شد، یک منبع مطلع گفت که دهلینو ورود جریان آب از طریق سد «باگلیهار» در رودخانه «چناب» را متوقف کرده و قصد دارد اقدامات مشابهی را نیز در سد «کیشانگانگه» و رودخانه «جهلم» انجام دهد. روزنامه اکونومیک تایمز با انتشار این مطلب گزارش داد: این منبع مطلع گفت که سدهای برقآبی باگلیهار در «رامبان» واقع در جامو و کیشانگانگه در شمال کشمیر قرار دارند و به هند این امکان را میدهند که زمانبندی رهاسازی آب را تنظیم کند.
در ۲۲ آوریل (۲ اردیبهشت) حملهای تروریستی در ایالت جامو و کشمیر رخ داد که ۲۶ کشته بر جای گذاشت. گروهی از تروریستهای تشکیلات «لشکر طیبه» مسئولیت این حمله را بر عهده گرفتند. در پی این حمله، کمیته امنیت دولت هند تصمیم گرفت کارکنان سفارتخانههای هند و پاکستان در کشورهای طرفین کاهش بیابد، توافقنامه «آب سند» لغو شود و تنها گذرگاه مرزی فعال میان دو کشور نیز بسته شود.
پیمان آبهای سند که با میانجیگری بانک جهانی منعقد شد، از سال ۱۹۶۰ تا کنون، استفاده از رود سند و انشعابات آن را بین هند و پاکستان تنظیم کرده است.
سد باگلیهار به مدتی طولانی بین پاکستان و هند موضوع اختلاف بوده است، به طوری که پاکستان در گذشته درخواست داوری بانک جهانی را داده بود.
سد کیشانگانگه نیز با بررسیهای حقوقی و دیپلماتیک مواجه شده است، بهویژه در مورد تاثیر آن بر رود «نیلُم» که شاخهای از رود جهلم است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.