امروز : سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
- پیشرفت ۵۰ درصدی ایستگاه متروی تختی
- هشدار پلیس به مردم | ترفند جدید کلاهبرداران برای خرید طلا با رسید جعلی
- جذب نخبگان در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- ورود پیکر شهید انتخابات به اهواز – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- سوت زنی در شهرداری زیر تیغ شورا
- افزایش شمار شهدای نوار غزه به ۴۸ هزار و ۳۶۵ نفر
- این مشاغل بیشترین فرار مالیاتی در ایران را دارند
- مراسم بزرگداشت سید احمد خمینی برگزار میشود
- ویدیو / روایت یکی از امدادگران از نحوۀ پیدا کردن پیکر جانباختگان معدن طبس
مقامهای یونان به نقض حقوق پناهجویان متهم شدند
گروههای حقوق بشری یونان را بارها درپی نقض حقوق بشر علیه مهاجران و پناهجویان متهم کردهاند و در برخی موارد، نهادهای اروپایی این کشور را محکوم کردهاند.

گزارش یک سازمان غیردولتی حاکی از آن است که مقامهای یونانی حقوق پناهجویان را نقض کرده و بهعنوان نمونه تلفنهای همراه را بهزور از پناهجویان هنگام ورود به بازداشتگاه بسته ساموس میگیرند. مقامهای یونانی این اتهامها را رد میکنند.
گزارشی بهتازگی منتشر شد که نشان میدهد مقامهای یونانی یک زیرساخت نظارتی را در تاسیسات پناهجویان در ساموس نصب کردهاند که شامل حذف تلفنها، استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، دوربین مداربسته، سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی و اسکن بیومتریک میشود. این گزارش میگوید که این عملیات مخفی علیه پناهجویان و استفاده تهاجمی از فناوری در مرکز دسترسی کنترلشده بسته ساموس (CCAC) است.
این گزارش نتیجه یک پروژه تحقیقاتی یک ساله ۲ سازمان غیردولتی است؛ نویسندگان با ۵۹ نفر از ساکنان فعلی و سابق بازداشتگاه پناهجویان ساموس و همچنین ۷ نفر که در آنجا کار میکنند یا کار کردهاند صحبت کردند. ۷۸ درصد از پاسخدهندگان مرد بودند. آنها بین ۱۸ تا ۶۴ سال سن داشتند و از ۱۷ ملیت بودند.
براساس این گزارش، مرکز پناهجویان و مهاجران ساموس شبیه یک زندان است؛ این مرکز متشکل از محل اقامت و خدماتی است که در کانتینرها قرار گرفتهاند و ایستهای بازرسی بخشها را از هم جدا کردهاند؛ این اردوگاه با لایههایی از حصار سیم خاردار محصور شده است.
پلیس یونان، نیروی مرزی و یک شرکت امنیتی خصوصی (یک شرکت امنیتی خصوصی چند ملیتی انگلیسی که مقر آن در لندن است) اردوگاه ساموس را بهشدت کنترل میکنند.
یک سازمان حقوق بشری در آگوست ۲۰۲۴ (مرداد/شهریور) این اردوگاه را بهعنوان یک کابوس توصیف کرده بود.
یکی از افراد مصاحبهشده اظهار کرد: من برای آزادی از کشورم دور شد بودم، اما زندانی شدم.
یکی دیگر از پاسخدهندگان پرسید: چرا در یک اردوگاه این همه دوربین وجود دارد؟ من نمیخواهم حبس در یک زندان را تجربه کنم؛ این بدترین تجربه است.
یک پناهجوی دیگر با اشاره به هواپیماهای بدونسرنشین گفت که باور دارد این کار غیرانسانی است. او گفت: این موضوع آزادی شما را و حتی حرکت شما را محدود میکند.
گزارش گروههای حقوق بشری نشان میدهد که تقریبا همه پاسخدهندگان تایید کردند که دوربینهایی در اطراف تاسیسات وجود دارد. برخی از پاسخدهندگان گفتند که اگرچه نمیتوانستند دوربینها را در فضاهای خصوصی ببینند، اما برخی از آنها در داخل کانتینرها در فضاهای عمومی مانند آشپزخانه وجود دارند.
یک پناهجو گفت: ما بهمدت یک ماهونیم در یک فضای عمومی بدون حمام و در یک وضعیت بسیار دشوار بودیم؛ متوجه شدم که دوربینهای زیادی وجود دارد.
یکی دیگر از پاسخدهندگان گفت که آنها مجبور شدند بهمدت ۲ ماه در آشپزخانه بخوابند.
برخی دیگر گزارش کردند که صدای هواپیماهای بدونسرنشین را شنیده و یا آنها را دیدهاند که بر فراز تاسیسات پرواز میکنند.
آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا در ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد/تیر ۱۴۰۱) نگرانیهای جدی را درمورد نصب دوربین مداربسته در بخشهایی که برای اسکان پناهجویان استفاده میشود، مطرح کرده بود.
براساس گزارشها، ۸۸ درصد از پاسخدهندگان گزارش کردند که تلفنهایشان به محض ورود به اردوگاه ساموس ضبط شد. برخی گفتند که میدانستند تلفنهایشان گرفته میشود، بنابراین پیامهایشان را حذف کردند.
برخی گزارش کردند افرادی که لباس پلیس به تن داشتند تلفنهای آنها را ضبط کردند، برخی دیگر گفتند که کارکنان این مرکز این اقدام را انجام میدهند. برخی هم مطمئن نبودند که این افراد چه کسانی هستند.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.