
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 29
اعطای عفو به 50 هزار زندانی
رییس قوهقضاییه با انتقاد از کسانی که موضوع عفو گسترده محکومان در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب را به سمت سیاسیشدن سوق میدهند، از بهرهمندی قریب به ۵۰ هزار نفر از این عفو خبر داد و با بیان اینکه چنین اقدامی ناشی از رأفت و اقتدار نظام اسلامی است، گفت: برخی برای به حاشیهبردن این اقدام بزرگ، سخن از آزادی زندانیان سیاسی و منتقدان به میان میآورند، در حالی که ما اساساً محکومی تحتعنوان «زندانی سیاسی» نداریم و کسی هم در جمهوری اسلامی به خاطر انتقاد تحت پیگرد قرار نمیگیرد.
همه خلایق مدیون اهلبیت (ع) هستند
آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت دخت گرامی نبیمکرم اسلام (ص) حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س)، شیعیان را مدیون الطاف ائمهاطهار(ع) دانست و تصریحکرد: همه موجودات و خلایق، مدیون وساطت اهلبیت (ع) در خلق، فیض و رزق هستند اما شیعیان به طور خاص مدیون الطاف ائمه اطهارند و باید قدردان نعمت وجود نورانی پیامبر (ص)، ائمه هدی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) باشند.
رییس قوهقضاییه با تأکید بر ضرورت توسل به اهلبیت (ع) به عنوان عالیترین و نزدیکترین طریق اقتراب به ساحت حق تعالی، ادامه داد: اگر کسی احساس قرابت و حضور کند، شیرینترین و لذتبخشترین تجربه معنوی را داشته است؛ چنانکه در برخی مناجاتها نیز از محضر حق تعالی میخواهیم هر لذتی غیر از انس با خود را از ما دور کند زیرا آنچه باقی میماند، انس و نزدیکی به حق تعالی است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به آیات شریفه سورهفجر، افزود: خداوند در این آیات عظیم المعنی میفرماید «كَلَّا إِذا دُكَّتِ الْأَرْضُ دَكًّا دَكًّا، وَ جاءَ رَبُّكَ وَ الْمَلَكُ صَفًّا صَفًّا، وَ جِيءَ يَوْمَئِذٍ بِجَهَنَّمَ يَوْمَئِذٍ يَتَذَكَّرُ الْإِنْسانُ وَ أَنَّى لَهُ الذِّكْرى، يَقُولُ يا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَياتِي». انسان در آن روز میگوید اى كاش براى زندگى امروز یعنی جهان آخرت، چيزى از پيش فرستاده بودم.
رییس قوهقضاییه اظهارکرد: روزی در سیر وجودی خود به نقطهای میرسیم که تنها میمانیم. حتی بدن ما هم تمام میشود و آنگاه در محضر حق تعالی تنها هستیم «و یأتینا فرداً». امروز که امکان فراهم آوردن زاد و توشه داریم باید نهایت استفاده را ببریم و تنها راه آن نیز انس با حق تعالی است و ائمه اطهارعلیهم السلام طریق این انس و وصولاند. گاهی انسان در زندگی روزمره خود گم میشود اما نباید فراموش کنیم که به سرعت به سمت عوالم باطن در حرکتیم و زمانی به خود میآییم که «جاءَتْ سَکرَةُ الْمَوْتِ بِالْحَقِّ ذلِک ما کنْتَ مِنْهُ تَحِیدُ». در آن لحظه، تنها نجاتدهنده ما انس با حق است زیرا فقط حق تعالی است که در همه جا متجلی است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به آیه شریفه «فَالْیوْمَ لا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَیئاً وَ لا تُجْزَوْنَ إِلاَّ ما كُنْتُمْ تَعْمَلُون»، هر آنچه در جهان باقی برای انسان متجلی میشود، ناشی از اعمال دنیوی برشمرد و خاطرنشانکرد: اگر در فرصتی که امروز داریم، بر رذائل اخلاقی خود فائق نیاییم، قطعاً طبق وعده الهی برای خود دوزخ را آماده کردهایم و بالعکس اگر در جهت ارتقای فضایل خود حرکت کنیم، میتوانیم به آنچه در پیش رویمان قرار دارد امیدوار باشیم و هیچ فضیلتی هم بالاتر از انس حق تعالی نیست.
رییس قوهقضاییه در ادامه با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرتزهرا (س)، تصریحکرد: آن حضرت، بنا به روایتی حدود ۹۰ روز پس از ارتحال پدر بزرگوارشان پیامبراکرم (ص) در دفاع از حق ولایت به شهادت رسیدند. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که شخصیتی مانند حضرت صدیقه طاهره (س) که وصف عبادات و مناجات آن حضرت بر کسی پوشیده نیست و همچنین سایر اهلبیت (ع) هیچ نیازی به ریاست و حکومت دنیوی نداشتند و از باب حبّ دنیا و ریاست، به دنبال حکومت نبودند بلکه در اعمال حق ولایت به وظیفه الهی عمل میکردند و درواقع نگران شیعیان بودند. بر همین مبنا امروز باید به واسطه حق عظیمی که آن بزرگواران بر گردن همه شیعیان و غیرشیعیان دارند، به تکریم جایگاه والای آنان بپردازیم و این قبیل ایام نیز بهترین فرصت برای بزرگداشت مقام شامخ اهلبیت (ع) است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به روایتی از کتاب امالی شیخ مفید، ادامه داد: در بخشی از این روایت که در باب احوالات حضرت زهرا (س) در روز قیامت است میخوانیم «فيأتيها النداء من قبل اللّه عزّ و جلّ: يا فاطمة، لك عندي الرضا» یعنی زمانی که حضرت زهرا (س) وارد صف محشر میشوند، خداوند ندا میدهند ایفاطمه، برای تو نزد من رضایت است. این یعنی رضایت محض خدا به وجود نورانی حضرتفاطمه(س) تعلق میگیرد و رضا و غضب آن حضرت، رضا و غضب الهی است.
رییس قوهقضاییه در ادامه با اشاره به سنگینی مصیبت شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) برای امیرالمومنین علی (ع) اظهارکرد: امیرالمومنین (ع) که شجاعان عرب به پایش میافتادند و حدود ۳۰ سال در مقابل جفای به ولایت خود و اجتهاد بیراهه برخی در برابر قول صریح پیامبر (ص) صبر پیشه کرد و بنا به تعبیر خودشان در خطبه شقشقیه، این روزگار را همچون خاری در چشم و استخوانی در گلو سپری کرد، در سوگ شهادت حضرت زهرا (س) خطاب به پیامبر (ص) میفرماید «قَلَّ يَا رَسُولَ اللَّهِ عَنْ صَفِيَّتِكَ صَبْرِي، وَ ضَعُفَ عَنْ سَيِّدَةِ النِّسَاءِ تَجَلُّدِي». در ادامه می فرمایند من نباید به شما خبر دهم این امت چه ظلمی در حق فاطمه (س) روا داشتند «وَسَتُنَبِّئُکَ ابْنَتُکَ بِتَضَافُرِ أُمَّتِکَ عَلَى هَضْمِهَا.»
باید قدردان نعمت اهلبیت (ع) باشیم
آیت الله آملی لاریجانی تأکیدکرد: اهلبیت (ع) اینگونه بر مصائب صبر کردند و تمام توان خود را برای رساندن پیام ولایت و حقیقت تشیع به کار بستند لذا ما باید قدردان این نعمت باشیم و حریم اهلبیت (ع) را گرامی بداریم. براین اساس شایسته است در ایام شهادت حضرتزهرا(س) نیز که مادر امت به شمار میآیند، آنچه در توان داریم برای تکریم و اظهار خشوع و خضوع و توسل به آن حضرت و اهلبیت (ع) انجام دهیم.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک ایام الله دهه مبارکه فجر به همه هموطنان و سایر ملل مسلمان و آزادیخواه جهان، بر ضرورت شناخت قدر ارزشهای دینی، الهی و انسانی انقلاب اسلامی تأکیدکرد و گفت: این انقلاب از بعد نظری یک راه جدید در زمانه ما و در میانه هجوم مکاتب و ایسمهای مختلف بود.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: انقلاب اسلامی، پیوندی تمام عیار میان مردمسالاری و ارزشهای انسانی و الهی بود. بهادادن به مردم در تعیین سرنوشت و انتخاب مسیر خود در پیوند با حاکمیت حقیقت و ارزشهای الهی، پیوند مبارکی بود که در جمهوری اسلامی تجلی یافت و آنچه را مدرنیته نفی کرده بود، انقلاب اسلامی احیا کرد. این راه جدید، همچنان ظرفیت انجام بحثهای دقیق علمی و فلسفی را دارد و امیدواریم هر چه بیشتر ابعاد این نظام الهی مورد واکاوی و تبیین قرار گیرد.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه انقلاب اسلامی در بعد عملی نیز موجب هویت بخشی به ملتی بود که سالها از سوی استعمارگران، عقب نگه داشته شده بود، تصریحکرد: در آن زمان، ایمان مردم اجازه تجلی در ساحت اجتماعی و سیاسی نداشت اما انقلاب اسلامی، موانع را کنار زد و به مردم، خودباوری، اتکا به نفس و ایستادگی در برابر طواغیت را آموخت.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه امام خمینی (قدس الله نفسه الزکیه) کار انبیای الهی را انجام داد و «فاستقم کما امرت» را در عمل به منصه ظهور رساند، خاطرنشانکرد: مردم در طول ۴۰ سال گذشته با وجود همه مصائب و تنگناهایی که از سوی دشمنان تحمیل شده است، در برابر آنان که به ثروت، موقعیت و سرمایههای انسانی این کشور چشم طمع دوختهاند، ایستادگی کردهاند و افتخار انقلاب اسلامی این است که از ملتی عقب نگه داشته شده، انسانهایی آبدیده، قدرتمند و آگاه پرورش داده است.
برخی کاستیها نباید موجب نادیده گرفتن پیشرفتها شود
رییس قوهقضاییه با اذعان به اینکه همچنان تا آرمانهای انقلاب فاصله داریم، یادآورشد: وجود برخی کاستیها و فاصلهها از اهداف انقلاب نباید باعث شود که پیشرفتها و جهات اقتدار کشور نادیده گرفته شود. دشمنان از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب مدعی بودند که انقلاب اسلامی دوام نخواهد داشت. خباثت آنها به حدی است که بعد از چهار دهه همان حرفها را تکرار میکنند و در مسیر تحقق رویاهای آشفته خود از هیچ تلاشی از جمله جنگ، تحریم، آتش افروزی و تهدید فروگذار نکردهاند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه ملت مقتدر ما اجازه هیچگونه خباثتی به دشمن نخواهد داد، تصریحکرد: انقلاب اسلامی خدمات و حسنات بسیاری داشته و دارد که نادیده انگاشتن آن جفای بزرگی است. دشمن به ویژه آمریکا و اذناب آن، مدام کاستیها را تبلیغ و برجسته میکنند. خصوصا در سالهای اخیر با انواع ابزارهای تبلیغاتی و جنگ روانی در صدد به آشوب کشیدن کشور بودهاند اما در بحبوحه همه این فشارها و دشمنیها میبینید که جمهوری اسلامی و فرزندان شایسته آن چگونه در عرصههای گوناگون علمی، فناوری، فرهنگی، دفاعی و سایر زمینهها درخشیدهاند.
رییس قوهقضاییه با اشاره به رشد تولیدات علمی کشور بر مبنای استانداردهای جهانی و همچنین ذکر مصادیقی از پیشرفت در عرصههای مربوط به پزشکی، سلولهای بنیادین، نانوتکنولوژی، هوافضا و موشکی حسب گزارشهای موجود، اظهارکرد: آمریکا و اذناب آن در مقابله با این حجم از نبوغ و ابتکار فرزندان ایران، مدام در حال تزریق یاس و ناامیدی هستند و متأسفانه عدهای هم در داخل، همان مسیر دشمن را طی میکنند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: ما منکر برخی بیعدالتیها و کاستیها نیستیم اما در کنار این کاستیها، باید خدماتی را هم که ارائه شده ببینیم. متأسفانه عدهای در داخل نیز خواسته یا ناخواسته، همسو با اهداف دشمنان اقدام به سیاه نمایی میکنند و این بزرگترین جفا به ملت بزرگ ایران است.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی)، اتکا و اعتماد به نفس را در جامعه ما زنده کردند، بهترین راه مقابله با خباثت های آمریکا و اذنابش را بهرهمندی از این اعتماد به نفس و ایستادن در مقابل زیاده خواهیهای دشمنان دانست.
به بهای آبراهه کوچکی مثل «اینستکس» به هر ذلتی تن نمیدهیم
آیت الله آملی لاریجانی در همین زمینه با اشاره به ایجاد ساز و کار مالی «اینستکس» از سوی اروپا تصریحکرد: اروپاییها بعد از ۹ ماه تعلل و مذاکره، یک ساز و کار با ظرفیت محدود، آن هم نه برای تبادل پول بلکه برای تأمین غذا و دارو ایجاد کردهاند. کشورهایی که در مقابل رذالت آمریکا در خروج از برجام، مدعی پایبندی به این توافق بودند، اقداماتشان محدود به «اینستکس» شده و حسب گزارشها دو شرط عجیب نیز گذاشتهاند؛ یکی اینکه ایران به FATF بپیوندد و دیگری آنکه در زمینه موشکی وارد مذاکره شود. لازم است این کشورها بدانند که جمهوری اسلامی ایران به هیچوجه این شروط تحقیرآمیز را نخواهد پذیرفت و به بهای بازشدن یک آبراهه کوچک نظیر اینستکس، تن به هر خواستهای نخواهیم داد. رییس قوهقضاییه با اشاره به تعهد و وظیفه اروپا نسبت به برداشتن تحریمها، اظهارکرد: مگر جمهوری اسلامی برای تأمین غذا و داروی خود ناتوان است؟ اصلاً مگر دارو غذا تحریم بوده است که حالا این ساز و کار مالی را به عنوان یک امتیاز القا کنند؟
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه همگی باید بر همان طریق ایستادگی مورد تأکید امام راحل و مقام معظم رهبری حرکت کنیم، یادآورشد: رهبر معظم انقلاب در همان بحث برجام هم فرمودند که به طرف مقابل اعتماد ندارند، منتها بر اثر برخی اصرارها و برای جلوگیری از این شبهه که رهبر انقلاب مانع از پیشرفت مذاکرات هستند، اصل آن مذاکرات را با شروطی پذیرفتند. امروز هم اروپا همان مسیر آمریکا را طی میکند و ما هم مانند همیشه باید استقامت کنیم.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه مطمئناً مردم بصیر ایران در بزرگداشت ۲۲ بهمن سنگ تمام خواهند گذاشت، تصریحکرد: امروز، روز ابراز وحدت و انسجام است و باید اقتدار نظام را به جهانیان نشان دهیم. خوشبختانه همواره در طول سالهای پس از انقلاب، مردم از مسئولان جلوتر بودهاند و با تهدید و عملیات روانی، عقبنشینی نکردهاند. امروز جمهوری اسلامی یک نظام مقتدر است و کشور ما کشوری ثروتمند و غنی است.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه ملت در ۲۲ بهمن، مشت محکمی بر دهان دشمن خواهد کوبید، ابراز امیدواری کرد که همه در صفوف متحد، در راهپیمایی این روز حضور یابند و به آمریکا و اذناب آن نشان دهند که توطئههایشان هیچ تأثیری نخواهد داشت.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تقاضای خود از محضر رهبر معظم انقلاب برای اعطای عفو گسترده در چهل سالگی انقلاب اسلامی و موافقت اولیه ایشان با کلیات این تقاضا تصریحکرد: متأسفانه برخی این اقدام بزرگ را هم سیاسی میکنند. عدهای گفته اند بهتر است این عفو شامل زندانیان سیاسی هم بشود. این در حالی است که ما محکومی با عنوان «زندانی سیاسی» نداریم. اگر کسی اقدامی علیه امنیت مرتکب شده است، عنوان مجرمانه مستقلی دارد که باید به آن رسیدگی شود. جرم سیاسی نیز در قانون تعریف شده و رسیدگی به آن هم ساز و کارهای قانونی خود را دارد اما در حال حاضر چنین محکومانی نداریم.
نقد در جمهوری اسلامی جرم نیست
آیت الله آملی لاریجانی افزود: متأسفانه برخی از افرادی که حتی در دستگاههای اجرایی هم سمت دارند، گفتهاند این عفو شامل منتقدان هم بشود. گویی القاء میکنند کسانی به خاطر نقد صرف، در زندانند. این چه دروغ بزرگی است؟ مگر امروز کسی که نقدی داشته به خاطر انتقادش در زندان است؟ دستگاه قضایی هیچگاه به صرف نقد، کسی را تحت تعقیب قرار نداده است. این اظهارات ناشی از عدم توجه برخی به این نکته است که افترا و توهین با نقد تفاوت دارد و این تفاوت را نیز قانونگذار قایل شده است. به صراحت می گوییم که نقد به هیچ عنوان در جمهوری اسلامی جرم نیست. رییس قوهقضاییه گفت: متأسفانه عدهای این عفو شیرین را که تخمین زده میشود شامل قریب به ۵۰ هزار نفر بشود، با برخی اظهارات بیمورد و حواشی نامربوط تلخ میکنند و یک اقدام انسانی، قضایی و حقوقی را که مربوط به جرم و محکومیت مجرمان است، سیاسی جلوه میدهند. اصل این پیشنهاد از سر رأفت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی است و هر تفسیر دیگری در این زمینه بیهوده و خطاست. براساس این گزارش، لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در دستور کار مسئولان عالی قضایی قرار داشت و کلیات این لایحه مورد بحث وبررسی قرار گرفت.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت دخت گرامی نبیمکرم اسلام (ص) حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س)، شیعیان را مدیون الطاف ائمهاطهار(ع) دانست و تصریحکرد: همه موجودات و خلایق، مدیون وساطت اهلبیت (ع) در خلق، فیض و رزق هستند اما شیعیان به طور خاص مدیون الطاف ائمه اطهارند و باید قدردان نعمت وجود نورانی پیامبر (ص)، ائمه هدی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) باشند.
رییس قوهقضاییه با تأکید بر ضرورت توسل به اهلبیت (ع) به عنوان عالیترین و نزدیکترین طریق اقتراب به ساحت حق تعالی، ادامه داد: اگر کسی احساس قرابت و حضور کند، شیرینترین و لذتبخشترین تجربه معنوی را داشته است؛ چنانکه در برخی مناجاتها نیز از محضر حق تعالی میخواهیم هر لذتی غیر از انس با خود را از ما دور کند زیرا آنچه باقی میماند، انس و نزدیکی به حق تعالی است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به آیات شریفه سورهفجر، افزود: خداوند در این آیات عظیم المعنی میفرماید «كَلَّا إِذا دُكَّتِ الْأَرْضُ دَكًّا دَكًّا، وَ جاءَ رَبُّكَ وَ الْمَلَكُ صَفًّا صَفًّا، وَ جِيءَ يَوْمَئِذٍ بِجَهَنَّمَ يَوْمَئِذٍ يَتَذَكَّرُ الْإِنْسانُ وَ أَنَّى لَهُ الذِّكْرى، يَقُولُ يا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَياتِي». انسان در آن روز میگوید اى كاش براى زندگى امروز یعنی جهان آخرت، چيزى از پيش فرستاده بودم.
رییس قوهقضاییه اظهارکرد: روزی در سیر وجودی خود به نقطهای میرسیم که تنها میمانیم. حتی بدن ما هم تمام میشود و آنگاه در محضر حق تعالی تنها هستیم «و یأتینا فرداً». امروز که امکان فراهم آوردن زاد و توشه داریم باید نهایت استفاده را ببریم و تنها راه آن نیز انس با حق تعالی است و ائمه اطهارعلیهم السلام طریق این انس و وصولاند. گاهی انسان در زندگی روزمره خود گم میشود اما نباید فراموش کنیم که به سرعت به سمت عوالم باطن در حرکتیم و زمانی به خود میآییم که «جاءَتْ سَکرَةُ الْمَوْتِ بِالْحَقِّ ذلِک ما کنْتَ مِنْهُ تَحِیدُ». در آن لحظه، تنها نجاتدهنده ما انس با حق است زیرا فقط حق تعالی است که در همه جا متجلی است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به آیه شریفه «فَالْیوْمَ لا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَیئاً وَ لا تُجْزَوْنَ إِلاَّ ما كُنْتُمْ تَعْمَلُون»، هر آنچه در جهان باقی برای انسان متجلی میشود، ناشی از اعمال دنیوی برشمرد و خاطرنشانکرد: اگر در فرصتی که امروز داریم، بر رذائل اخلاقی خود فائق نیاییم، قطعاً طبق وعده الهی برای خود دوزخ را آماده کردهایم و بالعکس اگر در جهت ارتقای فضایل خود حرکت کنیم، میتوانیم به آنچه در پیش رویمان قرار دارد امیدوار باشیم و هیچ فضیلتی هم بالاتر از انس حق تعالی نیست.
رییس قوهقضاییه در ادامه با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرتزهرا (س)، تصریحکرد: آن حضرت، بنا به روایتی حدود ۹۰ روز پس از ارتحال پدر بزرگوارشان پیامبراکرم (ص) در دفاع از حق ولایت به شهادت رسیدند. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که شخصیتی مانند حضرت صدیقه طاهره (س) که وصف عبادات و مناجات آن حضرت بر کسی پوشیده نیست و همچنین سایر اهلبیت (ع) هیچ نیازی به ریاست و حکومت دنیوی نداشتند و از باب حبّ دنیا و ریاست، به دنبال حکومت نبودند بلکه در اعمال حق ولایت به وظیفه الهی عمل میکردند و درواقع نگران شیعیان بودند. بر همین مبنا امروز باید به واسطه حق عظیمی که آن بزرگواران بر گردن همه شیعیان و غیرشیعیان دارند، به تکریم جایگاه والای آنان بپردازیم و این قبیل ایام نیز بهترین فرصت برای بزرگداشت مقام شامخ اهلبیت (ع) است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به روایتی از کتاب امالی شیخ مفید، ادامه داد: در بخشی از این روایت که در باب احوالات حضرت زهرا (س) در روز قیامت است میخوانیم «فيأتيها النداء من قبل اللّه عزّ و جلّ: يا فاطمة، لك عندي الرضا» یعنی زمانی که حضرت زهرا (س) وارد صف محشر میشوند، خداوند ندا میدهند ایفاطمه، برای تو نزد من رضایت است. این یعنی رضایت محض خدا به وجود نورانی حضرتفاطمه(س) تعلق میگیرد و رضا و غضب آن حضرت، رضا و غضب الهی است.
رییس قوهقضاییه در ادامه با اشاره به سنگینی مصیبت شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) برای امیرالمومنین علی (ع) اظهارکرد: امیرالمومنین (ع) که شجاعان عرب به پایش میافتادند و حدود ۳۰ سال در مقابل جفای به ولایت خود و اجتهاد بیراهه برخی در برابر قول صریح پیامبر (ص) صبر پیشه کرد و بنا به تعبیر خودشان در خطبه شقشقیه، این روزگار را همچون خاری در چشم و استخوانی در گلو سپری کرد، در سوگ شهادت حضرت زهرا (س) خطاب به پیامبر (ص) میفرماید «قَلَّ يَا رَسُولَ اللَّهِ عَنْ صَفِيَّتِكَ صَبْرِي، وَ ضَعُفَ عَنْ سَيِّدَةِ النِّسَاءِ تَجَلُّدِي». در ادامه می فرمایند من نباید به شما خبر دهم این امت چه ظلمی در حق فاطمه (س) روا داشتند «وَسَتُنَبِّئُکَ ابْنَتُکَ بِتَضَافُرِ أُمَّتِکَ عَلَى هَضْمِهَا.»
باید قدردان نعمت اهلبیت (ع) باشیم
آیت الله آملی لاریجانی تأکیدکرد: اهلبیت (ع) اینگونه بر مصائب صبر کردند و تمام توان خود را برای رساندن پیام ولایت و حقیقت تشیع به کار بستند لذا ما باید قدردان این نعمت باشیم و حریم اهلبیت (ع) را گرامی بداریم. براین اساس شایسته است در ایام شهادت حضرتزهرا(س) نیز که مادر امت به شمار میآیند، آنچه در توان داریم برای تکریم و اظهار خشوع و خضوع و توسل به آن حضرت و اهلبیت (ع) انجام دهیم.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک ایام الله دهه مبارکه فجر به همه هموطنان و سایر ملل مسلمان و آزادیخواه جهان، بر ضرورت شناخت قدر ارزشهای دینی، الهی و انسانی انقلاب اسلامی تأکیدکرد و گفت: این انقلاب از بعد نظری یک راه جدید در زمانه ما و در میانه هجوم مکاتب و ایسمهای مختلف بود.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: انقلاب اسلامی، پیوندی تمام عیار میان مردمسالاری و ارزشهای انسانی و الهی بود. بهادادن به مردم در تعیین سرنوشت و انتخاب مسیر خود در پیوند با حاکمیت حقیقت و ارزشهای الهی، پیوند مبارکی بود که در جمهوری اسلامی تجلی یافت و آنچه را مدرنیته نفی کرده بود، انقلاب اسلامی احیا کرد. این راه جدید، همچنان ظرفیت انجام بحثهای دقیق علمی و فلسفی را دارد و امیدواریم هر چه بیشتر ابعاد این نظام الهی مورد واکاوی و تبیین قرار گیرد.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه انقلاب اسلامی در بعد عملی نیز موجب هویت بخشی به ملتی بود که سالها از سوی استعمارگران، عقب نگه داشته شده بود، تصریحکرد: در آن زمان، ایمان مردم اجازه تجلی در ساحت اجتماعی و سیاسی نداشت اما انقلاب اسلامی، موانع را کنار زد و به مردم، خودباوری، اتکا به نفس و ایستادگی در برابر طواغیت را آموخت.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه امام خمینی (قدس الله نفسه الزکیه) کار انبیای الهی را انجام داد و «فاستقم کما امرت» را در عمل به منصه ظهور رساند، خاطرنشانکرد: مردم در طول ۴۰ سال گذشته با وجود همه مصائب و تنگناهایی که از سوی دشمنان تحمیل شده است، در برابر آنان که به ثروت، موقعیت و سرمایههای انسانی این کشور چشم طمع دوختهاند، ایستادگی کردهاند و افتخار انقلاب اسلامی این است که از ملتی عقب نگه داشته شده، انسانهایی آبدیده، قدرتمند و آگاه پرورش داده است.
برخی کاستیها نباید موجب نادیده گرفتن پیشرفتها شود
رییس قوهقضاییه با اذعان به اینکه همچنان تا آرمانهای انقلاب فاصله داریم، یادآورشد: وجود برخی کاستیها و فاصلهها از اهداف انقلاب نباید باعث شود که پیشرفتها و جهات اقتدار کشور نادیده گرفته شود. دشمنان از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب مدعی بودند که انقلاب اسلامی دوام نخواهد داشت. خباثت آنها به حدی است که بعد از چهار دهه همان حرفها را تکرار میکنند و در مسیر تحقق رویاهای آشفته خود از هیچ تلاشی از جمله جنگ، تحریم، آتش افروزی و تهدید فروگذار نکردهاند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه ملت مقتدر ما اجازه هیچگونه خباثتی به دشمن نخواهد داد، تصریحکرد: انقلاب اسلامی خدمات و حسنات بسیاری داشته و دارد که نادیده انگاشتن آن جفای بزرگی است. دشمن به ویژه آمریکا و اذناب آن، مدام کاستیها را تبلیغ و برجسته میکنند. خصوصا در سالهای اخیر با انواع ابزارهای تبلیغاتی و جنگ روانی در صدد به آشوب کشیدن کشور بودهاند اما در بحبوحه همه این فشارها و دشمنیها میبینید که جمهوری اسلامی و فرزندان شایسته آن چگونه در عرصههای گوناگون علمی، فناوری، فرهنگی، دفاعی و سایر زمینهها درخشیدهاند.
رییس قوهقضاییه با اشاره به رشد تولیدات علمی کشور بر مبنای استانداردهای جهانی و همچنین ذکر مصادیقی از پیشرفت در عرصههای مربوط به پزشکی، سلولهای بنیادین، نانوتکنولوژی، هوافضا و موشکی حسب گزارشهای موجود، اظهارکرد: آمریکا و اذناب آن در مقابله با این حجم از نبوغ و ابتکار فرزندان ایران، مدام در حال تزریق یاس و ناامیدی هستند و متأسفانه عدهای هم در داخل، همان مسیر دشمن را طی میکنند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: ما منکر برخی بیعدالتیها و کاستیها نیستیم اما در کنار این کاستیها، باید خدماتی را هم که ارائه شده ببینیم. متأسفانه عدهای در داخل نیز خواسته یا ناخواسته، همسو با اهداف دشمنان اقدام به سیاه نمایی میکنند و این بزرگترین جفا به ملت بزرگ ایران است.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی)، اتکا و اعتماد به نفس را در جامعه ما زنده کردند، بهترین راه مقابله با خباثت های آمریکا و اذنابش را بهرهمندی از این اعتماد به نفس و ایستادن در مقابل زیاده خواهیهای دشمنان دانست.
به بهای آبراهه کوچکی مثل «اینستکس» به هر ذلتی تن نمیدهیم
آیت الله آملی لاریجانی در همین زمینه با اشاره به ایجاد ساز و کار مالی «اینستکس» از سوی اروپا تصریحکرد: اروپاییها بعد از ۹ ماه تعلل و مذاکره، یک ساز و کار با ظرفیت محدود، آن هم نه برای تبادل پول بلکه برای تأمین غذا و دارو ایجاد کردهاند. کشورهایی که در مقابل رذالت آمریکا در خروج از برجام، مدعی پایبندی به این توافق بودند، اقداماتشان محدود به «اینستکس» شده و حسب گزارشها دو شرط عجیب نیز گذاشتهاند؛ یکی اینکه ایران به FATF بپیوندد و دیگری آنکه در زمینه موشکی وارد مذاکره شود. لازم است این کشورها بدانند که جمهوری اسلامی ایران به هیچوجه این شروط تحقیرآمیز را نخواهد پذیرفت و به بهای بازشدن یک آبراهه کوچک نظیر اینستکس، تن به هر خواستهای نخواهیم داد. رییس قوهقضاییه با اشاره به تعهد و وظیفه اروپا نسبت به برداشتن تحریمها، اظهارکرد: مگر جمهوری اسلامی برای تأمین غذا و داروی خود ناتوان است؟ اصلاً مگر دارو غذا تحریم بوده است که حالا این ساز و کار مالی را به عنوان یک امتیاز القا کنند؟
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه همگی باید بر همان طریق ایستادگی مورد تأکید امام راحل و مقام معظم رهبری حرکت کنیم، یادآورشد: رهبر معظم انقلاب در همان بحث برجام هم فرمودند که به طرف مقابل اعتماد ندارند، منتها بر اثر برخی اصرارها و برای جلوگیری از این شبهه که رهبر انقلاب مانع از پیشرفت مذاکرات هستند، اصل آن مذاکرات را با شروطی پذیرفتند. امروز هم اروپا همان مسیر آمریکا را طی میکند و ما هم مانند همیشه باید استقامت کنیم.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه مطمئناً مردم بصیر ایران در بزرگداشت ۲۲ بهمن سنگ تمام خواهند گذاشت، تصریحکرد: امروز، روز ابراز وحدت و انسجام است و باید اقتدار نظام را به جهانیان نشان دهیم. خوشبختانه همواره در طول سالهای پس از انقلاب، مردم از مسئولان جلوتر بودهاند و با تهدید و عملیات روانی، عقبنشینی نکردهاند. امروز جمهوری اسلامی یک نظام مقتدر است و کشور ما کشوری ثروتمند و غنی است.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه ملت در ۲۲ بهمن، مشت محکمی بر دهان دشمن خواهد کوبید، ابراز امیدواری کرد که همه در صفوف متحد، در راهپیمایی این روز حضور یابند و به آمریکا و اذناب آن نشان دهند که توطئههایشان هیچ تأثیری نخواهد داشت.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تقاضای خود از محضر رهبر معظم انقلاب برای اعطای عفو گسترده در چهل سالگی انقلاب اسلامی و موافقت اولیه ایشان با کلیات این تقاضا تصریحکرد: متأسفانه برخی این اقدام بزرگ را هم سیاسی میکنند. عدهای گفته اند بهتر است این عفو شامل زندانیان سیاسی هم بشود. این در حالی است که ما محکومی با عنوان «زندانی سیاسی» نداریم. اگر کسی اقدامی علیه امنیت مرتکب شده است، عنوان مجرمانه مستقلی دارد که باید به آن رسیدگی شود. جرم سیاسی نیز در قانون تعریف شده و رسیدگی به آن هم ساز و کارهای قانونی خود را دارد اما در حال حاضر چنین محکومانی نداریم.
نقد در جمهوری اسلامی جرم نیست
آیت الله آملی لاریجانی افزود: متأسفانه برخی از افرادی که حتی در دستگاههای اجرایی هم سمت دارند، گفتهاند این عفو شامل منتقدان هم بشود. گویی القاء میکنند کسانی به خاطر نقد صرف، در زندانند. این چه دروغ بزرگی است؟ مگر امروز کسی که نقدی داشته به خاطر انتقادش در زندان است؟ دستگاه قضایی هیچگاه به صرف نقد، کسی را تحت تعقیب قرار نداده است. این اظهارات ناشی از عدم توجه برخی به این نکته است که افترا و توهین با نقد تفاوت دارد و این تفاوت را نیز قانونگذار قایل شده است. به صراحت می گوییم که نقد به هیچ عنوان در جمهوری اسلامی جرم نیست. رییس قوهقضاییه گفت: متأسفانه عدهای این عفو شیرین را که تخمین زده میشود شامل قریب به ۵۰ هزار نفر بشود، با برخی اظهارات بیمورد و حواشی نامربوط تلخ میکنند و یک اقدام انسانی، قضایی و حقوقی را که مربوط به جرم و محکومیت مجرمان است، سیاسی جلوه میدهند. اصل این پیشنهاد از سر رأفت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی است و هر تفسیر دیگری در این زمینه بیهوده و خطاست. براساس این گزارش، لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در دستور کار مسئولان عالی قضایی قرار داشت و کلیات این لایحه مورد بحث وبررسی قرار گرفت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
مادورو : تسلیم نمیشوم
رئیسجمهوری ونزوئلا اولتیماتوم اروپا را درباره برگزاری انتخابات زودهنگام رد کرد و درباره دخالت خارجی در بحران سیاسی ونزوئلا هشدار داد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا به دنبال آنکه خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون خود را «رئیسجمهور» خودخوانده این کشور اعلام کرد، این اولتیماتوم را رد کرد.
برخی از این هفت کشور اتحادیه اروپا روز یکشنبه گذشته اعلام کردند که مادورو یا باید انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری برگزار کند یا اینکه آنها رهبر ۳۵ ساله اپوزیسیون را که رئیس مجمع ملی این کشور نیز به شمار میرود، به عنوان رئیسجمهوری به رسمیت میشناسند.
این هفت کشور روز گذشته بار دیگر در بیانیههایی این اولتیماتوم را به مادورو متذکر شدند و در همین راستا وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که این کشور خوآن گوآیدو را در صورتی که نیکولاس مادورو تا آخر روز یکشنبه یک انتخابات ریاست جمهوری دیگر را اعلام نکند، به عنوان رئیس جمهور این کشور به رسمیت خواهد شناخت.
اتریش نیز در موضعی مشابه مادورو را برای اعلام انتخابات زودهنگام تحت فشار گذاشت. صدراعظم اتریش اعلام کرد، چنانچه نیکولاس مادورو به درخواست اتحادیه اروپا برای برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه پاسخی ندهد، خوآن گوآیدو رهبر اپوزیسیون ونزوئلا را به عنوان رئیسجمهوری موقت به رسمیت میشناسد.
نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا شنبه پیشنهاد برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام را داد تا به بحران در کشورش خاتمه دهد و نیروهای متحدش را در مجلس ملی ونزوئلا تقویت کند. سباستین کورتس افزود: ما کاملاً از احیای دموکراسی در ونزوئلا حمایت میکنیم. ونزوئلاییها خیلی وقت است از سو مدیریت و نادیده گرفتن قوانین تحت حکومت مادورو رنج میبرند.
در مقابل مادورو در مصاحبهای با یک شبکه تلویزیونی گفت که بابت درخواستها مبنی بر کنارهگیری و فشارهای ناشی از آن تسلیم نمیشود و ادامه داد: چرا کشورهای اروپایی باید به کشوری که انتخاباتی برگزار کرده بگویند دوباره انتخابات برگزار کند، فقط چون در آن انتخابات متحدان جناحی راستیشان پیروز نشدهاند؟
مادورو گفت: آنها تلاش میکنند تا با در نظر گرفتن اولتیماتوم و ضربالاجل ما را به حاشیه بکشانند.
رئیس جمهوری ونزوئلا اما از نشست با کشورهای اتحادیه اروپا و آمریکای لاتین در یک گروه تماس که قرار است پنجشنبه در مونتهویدئو در اروگوئه برگزار شود، حمایت کرد؛ نشستی که باعث حل مسائل موجود در ونزوئلا میشود. وی همچنین از گوآیدو خواست تا مذاکرات رو در رو با او داشته باشد اگرچه گوآیدو آن را رد کرده است.
مادورو خطاب به گوایدو گفت: دباره اقدامات خوب فکر کن. این استراتژی کودتا را کنار بگذار.
مادورو همچنین هشدار داد که نمیتواند در صورت ادامه فشارها برای کنارهگیری او از قدرت، احتمال وقوع جنگ داخلی را رد کند.
گوایدو روز یکشنبه گفت که برای رساندن کمکهای بشردوستانه به ونزوئلا یک ائتلاف بینالمللی تشکیل میدهد. اما مادورو او را به برنامهریزی برای کودتا علیه خود با کمک دولتهای خارجی متهم کرده است. او گفت که ونزوئلا بحران انسانی ندارد بلکه در یک بحران سیاسی و البته اقتصادی به سر میبرد.
نیکولاس مادورو در مصاحبه تلویزیونی خود در روز یکشنبه گفت: همه چیز بستگی به سطح حماقت و خصومت امپراتوری شمالی (آمریکا) و متحدان غربیاش دارد. اگر امپراتوری آمریکایی به ما حمله کند ما از خودمان دفاع خواهیم کرد. ما ونزوئلا را تسلیم نخواهیم کرد. مادورو هشدار داد که رئیس جمهور آمریکا با چنین دخالتی کشورش را درگیر جنگی مانند ویتنام خواهد کرد.
او گفت: «دونالد ترامپ! تمامش کن. داری اشتباهی میکنی که دستانت را به خون آغشته خواهد کرد و ریاست جمهوری را با دستی خونآلود ترک خواهی کرد… بیا به یکدیگر احترام بگذاریم، یا اینکه میخواهی یک ویتنام دیگر در آمریکای لاتین تکرار کنی؟» رئیسجمهور ونزوئلا همچنین اذعان داشت که با اپوزیسیون قدرتمندی در نبرد است. او گفت آمریکا برای نفت ونزوئلا به دنبال برکناری اوست و آنها به جای دستکش بوکس از پتک در این مبارزه استفاده میکنند.
در همین حال «خوان گوایدو» رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا، از چین که حامی بینالمللی دولت قانونی «نیکلاس مادورو» است خواست حمایت از این کشور را خاتمه دهد. به نوشته روزنامه «گاردین»، گوایدو در مصاحبه با روزنامه چینی «مورنینگ پست جنوب چین» گفت چین از بزرگترین حامیان مالی خارجی دولت مادورو و پیش از آن «هوگو چاوز» بود و «پتانسیل چشمگیری» در کمک به اقتصاد بحرانزده ونزوئلا داشت. او چین را این گونه توصیف کرد: «بازیگر جهانی کلیدی که میخواهیم روابطمان را با آن از نو برقرار کنیم». او ابراز امیدواری کرد: «رابطه سازنده و گفتمان با چین را هرچهزودتر آغاز کنیم». تخمین زده میشود که چین از سال ۲۰۰۷ تاکنون حداکثر ۶۲ میلیارد دلار به ونزوئلا وام داده است که جهت تضمین منابع نفتی، قراردادهای ساختوساز و ایجاد یک جای پای راهبردی در حیاط خلوت آمریکا صرف شده است. متخصصان بر این باورند که هنوز خشم چین از اتفاقات اخیر ونزوئلا فروکش نکرده است.
برخی از این هفت کشور اتحادیه اروپا روز یکشنبه گذشته اعلام کردند که مادورو یا باید انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری برگزار کند یا اینکه آنها رهبر ۳۵ ساله اپوزیسیون را که رئیس مجمع ملی این کشور نیز به شمار میرود، به عنوان رئیسجمهوری به رسمیت میشناسند.
این هفت کشور روز گذشته بار دیگر در بیانیههایی این اولتیماتوم را به مادورو متذکر شدند و در همین راستا وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که این کشور خوآن گوآیدو را در صورتی که نیکولاس مادورو تا آخر روز یکشنبه یک انتخابات ریاست جمهوری دیگر را اعلام نکند، به عنوان رئیس جمهور این کشور به رسمیت خواهد شناخت.
اتریش نیز در موضعی مشابه مادورو را برای اعلام انتخابات زودهنگام تحت فشار گذاشت. صدراعظم اتریش اعلام کرد، چنانچه نیکولاس مادورو به درخواست اتحادیه اروپا برای برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه پاسخی ندهد، خوآن گوآیدو رهبر اپوزیسیون ونزوئلا را به عنوان رئیسجمهوری موقت به رسمیت میشناسد.
نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا شنبه پیشنهاد برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام را داد تا به بحران در کشورش خاتمه دهد و نیروهای متحدش را در مجلس ملی ونزوئلا تقویت کند. سباستین کورتس افزود: ما کاملاً از احیای دموکراسی در ونزوئلا حمایت میکنیم. ونزوئلاییها خیلی وقت است از سو مدیریت و نادیده گرفتن قوانین تحت حکومت مادورو رنج میبرند.
در مقابل مادورو در مصاحبهای با یک شبکه تلویزیونی گفت که بابت درخواستها مبنی بر کنارهگیری و فشارهای ناشی از آن تسلیم نمیشود و ادامه داد: چرا کشورهای اروپایی باید به کشوری که انتخاباتی برگزار کرده بگویند دوباره انتخابات برگزار کند، فقط چون در آن انتخابات متحدان جناحی راستیشان پیروز نشدهاند؟
مادورو گفت: آنها تلاش میکنند تا با در نظر گرفتن اولتیماتوم و ضربالاجل ما را به حاشیه بکشانند.
رئیس جمهوری ونزوئلا اما از نشست با کشورهای اتحادیه اروپا و آمریکای لاتین در یک گروه تماس که قرار است پنجشنبه در مونتهویدئو در اروگوئه برگزار شود، حمایت کرد؛ نشستی که باعث حل مسائل موجود در ونزوئلا میشود. وی همچنین از گوآیدو خواست تا مذاکرات رو در رو با او داشته باشد اگرچه گوآیدو آن را رد کرده است.
مادورو خطاب به گوایدو گفت: دباره اقدامات خوب فکر کن. این استراتژی کودتا را کنار بگذار.
مادورو همچنین هشدار داد که نمیتواند در صورت ادامه فشارها برای کنارهگیری او از قدرت، احتمال وقوع جنگ داخلی را رد کند.
گوایدو روز یکشنبه گفت که برای رساندن کمکهای بشردوستانه به ونزوئلا یک ائتلاف بینالمللی تشکیل میدهد. اما مادورو او را به برنامهریزی برای کودتا علیه خود با کمک دولتهای خارجی متهم کرده است. او گفت که ونزوئلا بحران انسانی ندارد بلکه در یک بحران سیاسی و البته اقتصادی به سر میبرد.
نیکولاس مادورو در مصاحبه تلویزیونی خود در روز یکشنبه گفت: همه چیز بستگی به سطح حماقت و خصومت امپراتوری شمالی (آمریکا) و متحدان غربیاش دارد. اگر امپراتوری آمریکایی به ما حمله کند ما از خودمان دفاع خواهیم کرد. ما ونزوئلا را تسلیم نخواهیم کرد. مادورو هشدار داد که رئیس جمهور آمریکا با چنین دخالتی کشورش را درگیر جنگی مانند ویتنام خواهد کرد.
او گفت: «دونالد ترامپ! تمامش کن. داری اشتباهی میکنی که دستانت را به خون آغشته خواهد کرد و ریاست جمهوری را با دستی خونآلود ترک خواهی کرد… بیا به یکدیگر احترام بگذاریم، یا اینکه میخواهی یک ویتنام دیگر در آمریکای لاتین تکرار کنی؟» رئیسجمهور ونزوئلا همچنین اذعان داشت که با اپوزیسیون قدرتمندی در نبرد است. او گفت آمریکا برای نفت ونزوئلا به دنبال برکناری اوست و آنها به جای دستکش بوکس از پتک در این مبارزه استفاده میکنند.
در همین حال «خوان گوایدو» رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا، از چین که حامی بینالمللی دولت قانونی «نیکلاس مادورو» است خواست حمایت از این کشور را خاتمه دهد. به نوشته روزنامه «گاردین»، گوایدو در مصاحبه با روزنامه چینی «مورنینگ پست جنوب چین» گفت چین از بزرگترین حامیان مالی خارجی دولت مادورو و پیش از آن «هوگو چاوز» بود و «پتانسیل چشمگیری» در کمک به اقتصاد بحرانزده ونزوئلا داشت. او چین را این گونه توصیف کرد: «بازیگر جهانی کلیدی که میخواهیم روابطمان را با آن از نو برقرار کنیم». او ابراز امیدواری کرد: «رابطه سازنده و گفتمان با چین را هرچهزودتر آغاز کنیم». تخمین زده میشود که چین از سال ۲۰۰۷ تاکنون حداکثر ۶۲ میلیارد دلار به ونزوئلا وام داده است که جهت تضمین منابع نفتی، قراردادهای ساختوساز و ایجاد یک جای پای راهبردی در حیاط خلوت آمریکا صرف شده است. متخصصان بر این باورند که هنوز خشم چین از اتفاقات اخیر ونزوئلا فروکش نکرده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 7
سعید نمکی وزیر بهداشت شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۲۲۹ رای موافق به «سعید نمکی» برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رأی اعتماد دادند.
وکلای ملت، روز گذشته بررسی صلاحیت سعید نمکی برای تصدی وزارت بهداشت را در دستور کار داشتند. حجتالاسلام حسن روحانی رییسجمهوری برای دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت در صحن علنی حاضر شد و طی سخنانی با قدردانی از همراهی خوب مجلس دهم و دولت، اظهار داشت: توسعه و پیشرفت شتابان بخش سلامت یکی از دستاوردها و ارمغانهای فراوان انقلاب بزرگ اسلامی ما است. وی با بیان اینکه حرکت ما در زمینه بهداشت و درمان، حرکت صحیح و درستی بوده و مسیری که انقلاب اسلامی در این زمینه انتخاب کرده است، ما را به هدف رسانده است، افزود: این بدان معنا نیست که امروز در بخش سلامت هیچ اشکال و ایرادی نداریم، قاعدتاً ضعف و اشکال هم داریم اما وقتی با 40سال پیش و با سایر کشورها مقایسه میکنیم، پیشرفت کشور بسیار قابل ملاحظه است. رییسجمهوری ادامه داد: شاید دولت هیچکار مهمی را بدون حمایت و کمک نمایندگان نتواند انجام دهد؛ همین امروز زحمت تصویب بودجه سال آینده بر دوش شماست و خوشحالم که در بخش کمیسیون تلفیق کارها را به اتمام رساندید و بعد از 22بهمن کار بررسی نهایی را آغاز میکنید تا هرچه زودتر به دست ما برسد و بتوانیم سریعتر برای سال آینده برنامهریزی کنیم.
روحانی در ادامه با تقدیر از رییس، هیأت رییسه و نمایندگان مجلس بخاطر تصویب 4لایحه مهم علیه پولشویی و تروریسم، گفت: این به عنوان یک کار مهم از سوی مجلس و دولت در تاریخ کشور ثبت میشود، چراکه ما همیشه پیشتاز مبارزه با تروریسم بودیم و نباید اجازه دهیم قدرتها و ابرقدرتها و عدهای که خودشان دستشان به خون مردم آلوده است و ترورهای مختلف را در طول تاریخ انجام دادهاند، مدعی مبارزه مالی با تروریسم باشند و بهانهای به آنها دهیم که آنها بتوانند به ما اهانت کنند.
رشد 131درصد حوزه سلامت کشور
روحانی با بیان اینکه در طرح تحول سلامت قدمهای بسیار خوبی در این 5 الی 6 سال برداشته شده است، اظهار داشت: تعداد تختهای بیمارستانی در بدو پیروزی انقلاب حدود 55هزار بوده و امروز 129هزار و 600تخت بیمارستانی داریم که این یک رقم و تحول بسیار بزرگ بوده و رشد 131درصدی را نشان می دهد. رییسجمهوری در ادامه با بیان اینکه درمورد وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان با دوستان و وزیران سابق این وزارتخانه مشورت کرده، گفت: در صحبتهایی که با آقای دکتر نمکی داشتم متوجه شدم ایشان از تجربه بسیار خوبی در این حوزه برخوردار است و انصافاً به همه بخشهایی که وزیر باید به آنها توجه کند، توجه دارد.پس از سخنان روحانی، محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز به عنوان مخالف برنامهها و صلاحیت سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت، گفت: بودجه بخش بهداشت از 12هزار میلیارد به 38هزار میلیارد رسیده یعنی بیش از سه برابر شده است اما باید بررسی کنیم آیا این افزایش سه برابری بودجه بخش بهداشت آن آثار مثبتی که باید در حوزه سلامت کشور برجای میگذاشت را بر جای گذاشته است یا نه، باید گفت متأسفانه بیش از 80درصد این بودجه به سمت پرداختیها به اشخاص و هزینههای پرسنلی سوق پیدا کرده است و خلاف قانون عمل شده است. سیدمهدی فرشادان نماینده مردم سنندج هم به عنوان موافق برنامه ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، اظهار داشت: آقای نمکی تخصص، صداقت، راستگویی، سازماندهی، انتقادپذیری، توانایی لازم را داراست.
طرح تحول ادامه خواهد یافت
سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت نیز در دفاع از برنامههای پیشنهادی خود در صحن علنی مجلس، گفت: از وزیر سابق بهداشت که برای به ثمر رساندن طرح تحول نظام سلامت تلاش کرده و تشکر میکنم ضمن اینکه طرح تحول نظام سلامت توانسته مشکلات زیادی را از دوش مردم کشورمان بردارد و من به عنوان کسی که در سازمان برنامه بودجه در کنار این تیم، منابع مالی آنرا مدیریت و هماهنگ میکردم به عنوان یک معتقد به این طرح اعلام میکنم نقاط قوت طرح را، بیش از پیش به جلو خواهم ببرد.
پس از سخنان روحانی، موافقین و مخالفین و وزیر پیشنهادی بهداشت، وکلای ملت با ۲۲۹ رأی موافق، ۲۵ مخالف، ۴ رای ممتنع و یک رای باطله از مجموع 259 آرای مأخوذه، به سعید نمکی رأی اعتماد دادند و بدین ترتیب «سعید نمکی» به عنوان وزیر بهداشت، سکان این وزارتخانه را بر عهده گرفت.
مخالفت با فوریت تمدید قانون شوراهای حل اختلاف
نمایندگان همچنین پس از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، در جریان بررسی لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور، مدیران دستگاههای اجرایی را مجاز به استفاده از اعتبارات جاری هنگام وقوع بحرانها و حوادث کردند. دولت نیز مجاز به برداشت از منابع تنخواه برای مقابله با حوادث غیرمترقبه شد. وکلای ملت در ادامه نشست علنی روزگذشته خود، دولت را مکلف به پیشبینی ردیفهای بودجه سالانه برای تامین و پرداخت اعتبارات به منظور مقاومسازی ساختمانهای مسکونی شهری و روستایی و بازسازی مناطق خسارت دیده کردند. مجلس همچنین با دوفوریت تمدید قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف به مدت یک سال مخالف کرد. به گزارش خانه ملت، محمد کاظمی نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: با بیان اینکه 15هزار نفر از کارکنان شوراهای حل اختلاف بلاتکلیف هستند، تصریح کرد: پس از تمدید قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف باید طرح جدید مورد بررسی قرار گیرد تا مشکلات این کارکنان رفع شود.
روحانی در ادامه با تقدیر از رییس، هیأت رییسه و نمایندگان مجلس بخاطر تصویب 4لایحه مهم علیه پولشویی و تروریسم، گفت: این به عنوان یک کار مهم از سوی مجلس و دولت در تاریخ کشور ثبت میشود، چراکه ما همیشه پیشتاز مبارزه با تروریسم بودیم و نباید اجازه دهیم قدرتها و ابرقدرتها و عدهای که خودشان دستشان به خون مردم آلوده است و ترورهای مختلف را در طول تاریخ انجام دادهاند، مدعی مبارزه مالی با تروریسم باشند و بهانهای به آنها دهیم که آنها بتوانند به ما اهانت کنند.
رشد 131درصد حوزه سلامت کشور
روحانی با بیان اینکه در طرح تحول سلامت قدمهای بسیار خوبی در این 5 الی 6 سال برداشته شده است، اظهار داشت: تعداد تختهای بیمارستانی در بدو پیروزی انقلاب حدود 55هزار بوده و امروز 129هزار و 600تخت بیمارستانی داریم که این یک رقم و تحول بسیار بزرگ بوده و رشد 131درصدی را نشان می دهد. رییسجمهوری در ادامه با بیان اینکه درمورد وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان با دوستان و وزیران سابق این وزارتخانه مشورت کرده، گفت: در صحبتهایی که با آقای دکتر نمکی داشتم متوجه شدم ایشان از تجربه بسیار خوبی در این حوزه برخوردار است و انصافاً به همه بخشهایی که وزیر باید به آنها توجه کند، توجه دارد.پس از سخنان روحانی، محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز به عنوان مخالف برنامهها و صلاحیت سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت، گفت: بودجه بخش بهداشت از 12هزار میلیارد به 38هزار میلیارد رسیده یعنی بیش از سه برابر شده است اما باید بررسی کنیم آیا این افزایش سه برابری بودجه بخش بهداشت آن آثار مثبتی که باید در حوزه سلامت کشور برجای میگذاشت را بر جای گذاشته است یا نه، باید گفت متأسفانه بیش از 80درصد این بودجه به سمت پرداختیها به اشخاص و هزینههای پرسنلی سوق پیدا کرده است و خلاف قانون عمل شده است. سیدمهدی فرشادان نماینده مردم سنندج هم به عنوان موافق برنامه ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، اظهار داشت: آقای نمکی تخصص، صداقت، راستگویی، سازماندهی، انتقادپذیری، توانایی لازم را داراست.
طرح تحول ادامه خواهد یافت
سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت نیز در دفاع از برنامههای پیشنهادی خود در صحن علنی مجلس، گفت: از وزیر سابق بهداشت که برای به ثمر رساندن طرح تحول نظام سلامت تلاش کرده و تشکر میکنم ضمن اینکه طرح تحول نظام سلامت توانسته مشکلات زیادی را از دوش مردم کشورمان بردارد و من به عنوان کسی که در سازمان برنامه بودجه در کنار این تیم، منابع مالی آنرا مدیریت و هماهنگ میکردم به عنوان یک معتقد به این طرح اعلام میکنم نقاط قوت طرح را، بیش از پیش به جلو خواهم ببرد.
پس از سخنان روحانی، موافقین و مخالفین و وزیر پیشنهادی بهداشت، وکلای ملت با ۲۲۹ رأی موافق، ۲۵ مخالف، ۴ رای ممتنع و یک رای باطله از مجموع 259 آرای مأخوذه، به سعید نمکی رأی اعتماد دادند و بدین ترتیب «سعید نمکی» به عنوان وزیر بهداشت، سکان این وزارتخانه را بر عهده گرفت.
مخالفت با فوریت تمدید قانون شوراهای حل اختلاف
نمایندگان همچنین پس از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، در جریان بررسی لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور، مدیران دستگاههای اجرایی را مجاز به استفاده از اعتبارات جاری هنگام وقوع بحرانها و حوادث کردند. دولت نیز مجاز به برداشت از منابع تنخواه برای مقابله با حوادث غیرمترقبه شد. وکلای ملت در ادامه نشست علنی روزگذشته خود، دولت را مکلف به پیشبینی ردیفهای بودجه سالانه برای تامین و پرداخت اعتبارات به منظور مقاومسازی ساختمانهای مسکونی شهری و روستایی و بازسازی مناطق خسارت دیده کردند. مجلس همچنین با دوفوریت تمدید قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف به مدت یک سال مخالف کرد. به گزارش خانه ملت، محمد کاظمی نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: با بیان اینکه 15هزار نفر از کارکنان شوراهای حل اختلاف بلاتکلیف هستند، تصریح کرد: پس از تمدید قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف باید طرح جدید مورد بررسی قرار گیرد تا مشکلات این کارکنان رفع شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
دست آمریکا را قطع خواهیم کرد
اظهارات ترامپ علیه کشورمان، با واکنش تند عراقیها روبرو شده تا جاییکه مقامات بغداد هشدار دادند که با هرگونه اقدام علیه ایران از خاک عراق مخالف هستند.
ادعاهای یکشنبه شب «دونالد ترامپ» رییسجمهور آمریکا که حضور نظامیان این کشور در عراق برای کنترل ایران است، با واکنش شدیدالحن مقامات بغداد روبرو شد. در همین رابطه، «برهم صالح» رییسجمهور عراق گفت: دونالد ترامپ از بغداد برای حضور نیروهایش با هدف آن چه که وی تحت نظر داشتن ایران توصیف کرده، درخواستی نداشته است. وی افزود: نیروهای آمریکایی به موجب توافق دو کشور در عراق حضور دارند و ماموریت آنها مبارزه با تروریسم است. رییسجمهور عراق ادامه داد: منتظر هستیم تا واشنگتن درباره تعداد نظامیان آمریکایی و مأموریت آنها توضیح دهد. «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی و رییس ائتلاف اصلاح و بازسازی عراق هم در واکنش به صحبتهای دونالد ترامپ درخصوص حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق برای زیر نظر داشتن ایران، طی پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی اظهار داشت: مخالفت شدید خود را با تبدیل عراق به میدان تصفیه حسابهای منطقهای و بینالمللی یا مبدئی برای زیر نظر گرفتن دیگر کشورها یا هرگونه حمله به آنها اعلام میکنیم. وی تاکید کرد: با توجه به قانون اساسی عراق که در آن تصریح شده که عراق نباید مایه تهدید امنیت و ثبات منطقه و جهان باشد، این رویکرد که خاک عراق را مبدئی برای تعرض به کشورهای همسایه قرار دهند از نظر ما خلاف منافع ملی و امنیت عراق است و عراق اجازه چنین کاری را نخواهد داد.
سخنان ترامپ را نمیپذیریم
«حیدر العبادی» نخستوزیر پیشین عراق نیز در واکنش به سخنان دونالد ترامپ گفت: ما اظهارات رییسجمهور آمریکا مبنی بر بقای نیروهای آمریکایی در عراق به منظور زیر نظر داشتن ایران را نمیپذیریم و از دولت آمریکا میخواهیم که در اینگونه اظهارات تنشزا تجدیدنظر کند زیرا منجر به آسیب رساندن به روابط میان بغداد و واشنگتن میشود. دفتر اطلاع رسانی العبادی در بیانیهای اعلام کرد: سخن گفتن در مورد پایگاههای آمریکا برای هدف قرار دادن کشورهای همسایه در تضاد با قانون اساسی عراق و توافقات میان بغداد و واشنگتن است؛ توافقاتی که در تمام مراحل مشارکت آمریکا در ائتلاف بینالمللی ضدداعش باهدف حمایتهای لوجستیکی، اطلاعاتی و آموزش نظامی و احترام به حاکمیت عراق به امضا رسیده است. به گزارش مهر، در این بیانیه آمده است: سخن گفتن درباره وجود پایگاههای آمریکایی به منظور هدف قرار دادن برخی کشورها، به روابط بغداد با همسایگانش آسیب میرساند و روابط میان بغداد و واشنگتن را بحرانی میکند.
سرنوشت نیروهای آمریکایی در دست نیروهای مسلح عراق
همچنین «جعفر الحسینی» سخنگوی نظامی گردانهای حزبالله عراق در واکنش به اظهارات اخیر رییسجمهور آمریکا گفت: اگر آمریکا تصمیم بگیرد که به ایران و یا سوریه حمله کند دستهایش را قطع خواهیم کرد. وی با اشاره به اینکه ترامپ حق ندارد به تجاوز به ایران از طریق خاک عراق فکر کند افزود: پارلمان عراق باید لایحه خروج نیروهای آمریکایی از عراق را تصویب کند. سخنگوی نظامی حزب الله عراق همچنین با اشاره به اینکه ملت و گروههای مسلح عراق سرنوشت نیروهای آمریکایی را تعیین میکنند افزود: ایران توانایی دفاع از خود را دارد و واشنگتن این مساله را به خوبی میداند.
«بهاء الدین نوری» سخنگوی ائتلاف دولت قانون نیز سخنان ترامپ را نقض توافق سال ۲۰۱۱ میان آمریکا و عراق دانست و گفت: در این توافق به وضوح، خروج نیروهای آمریکایی و صرفا حضور مشاوران و مربیان نظامی در داخل پایگاههای نظامی تأکید شده است.
ائتلاف پارلمانی البناء به ریاست «هادی العامری» نیز با ادبیات شدیدی به سخنان ترامپ واکنش نشان داد و «حسن سالم» از اعضای اصلی این ائتلاف هم در خطاب به ترامپ اظهار داشت: عراق ملک آباء و اجدادی تو نیست و اجازه باقی ماندن هیچ نیروی خارجی در عراق را نمیدهیم. وی ابقای نیروهای آمریکایی در عراق از سوی ترامپ را نشانه «بی مبالاتی و بی فکری» دولت آمریکا دانست و گفت که اجازه استفاده از خاک عراق علیه کشورهای همسایه را نخواهیم داد.
سخنان ترامپ را نمیپذیریم
«حیدر العبادی» نخستوزیر پیشین عراق نیز در واکنش به سخنان دونالد ترامپ گفت: ما اظهارات رییسجمهور آمریکا مبنی بر بقای نیروهای آمریکایی در عراق به منظور زیر نظر داشتن ایران را نمیپذیریم و از دولت آمریکا میخواهیم که در اینگونه اظهارات تنشزا تجدیدنظر کند زیرا منجر به آسیب رساندن به روابط میان بغداد و واشنگتن میشود. دفتر اطلاع رسانی العبادی در بیانیهای اعلام کرد: سخن گفتن در مورد پایگاههای آمریکا برای هدف قرار دادن کشورهای همسایه در تضاد با قانون اساسی عراق و توافقات میان بغداد و واشنگتن است؛ توافقاتی که در تمام مراحل مشارکت آمریکا در ائتلاف بینالمللی ضدداعش باهدف حمایتهای لوجستیکی، اطلاعاتی و آموزش نظامی و احترام به حاکمیت عراق به امضا رسیده است. به گزارش مهر، در این بیانیه آمده است: سخن گفتن درباره وجود پایگاههای آمریکایی به منظور هدف قرار دادن برخی کشورها، به روابط بغداد با همسایگانش آسیب میرساند و روابط میان بغداد و واشنگتن را بحرانی میکند.
سرنوشت نیروهای آمریکایی در دست نیروهای مسلح عراق
همچنین «جعفر الحسینی» سخنگوی نظامی گردانهای حزبالله عراق در واکنش به اظهارات اخیر رییسجمهور آمریکا گفت: اگر آمریکا تصمیم بگیرد که به ایران و یا سوریه حمله کند دستهایش را قطع خواهیم کرد. وی با اشاره به اینکه ترامپ حق ندارد به تجاوز به ایران از طریق خاک عراق فکر کند افزود: پارلمان عراق باید لایحه خروج نیروهای آمریکایی از عراق را تصویب کند. سخنگوی نظامی حزب الله عراق همچنین با اشاره به اینکه ملت و گروههای مسلح عراق سرنوشت نیروهای آمریکایی را تعیین میکنند افزود: ایران توانایی دفاع از خود را دارد و واشنگتن این مساله را به خوبی میداند.
«بهاء الدین نوری» سخنگوی ائتلاف دولت قانون نیز سخنان ترامپ را نقض توافق سال ۲۰۱۱ میان آمریکا و عراق دانست و گفت: در این توافق به وضوح، خروج نیروهای آمریکایی و صرفا حضور مشاوران و مربیان نظامی در داخل پایگاههای نظامی تأکید شده است.
ائتلاف پارلمانی البناء به ریاست «هادی العامری» نیز با ادبیات شدیدی به سخنان ترامپ واکنش نشان داد و «حسن سالم» از اعضای اصلی این ائتلاف هم در خطاب به ترامپ اظهار داشت: عراق ملک آباء و اجدادی تو نیست و اجازه باقی ماندن هیچ نیروی خارجی در عراق را نمیدهیم. وی ابقای نیروهای آمریکایی در عراق از سوی ترامپ را نشانه «بی مبالاتی و بی فکری» دولت آمریکا دانست و گفت که اجازه استفاده از خاک عراق علیه کشورهای همسایه را نخواهیم داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 3
بسیاری از گرانی ها توجیه ندارد
رییس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه امروز خط مقدم ما در سازمان بسیج معیشت مردم است، گفت: مردم ما از لحاظ اقتصادی در مضیقه هستند و بسیاری از گرانیها توجیه ندارد.
سردار غلامحسین غیبپرور رییس سازمان بسیج مستضعفین در مراسم افتتاح پروژههای محرومیتزدایی مازندران اظهار داشت: یکی از ارکان مهم برای تداوم انقلاب، حضور مردم در انقلاب است و اگر قرار باشد ارکان مهم را برشماریم، وجود مقام معظم رهبری و مردم و اعتقادات آنان است که انقلاب بر مدار آن حرکت کرد و بهدلیل حضور مردم انقلاب تداوم داشت. رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: اگر مردم نبودند انقلاب به بنبست میخورد، امروز 40سالگی انقلاب را جشن گرفتیم یک اتفاق مهم در جهان افتاد و دشمنان طراحی کردند چهل سالگی نباشد اما علیرغم همه این تهدیدات مردم با حضور مومنانه پشت رهبری ایستادند. آنچه واضح و مبرهن بوده این ظفرمندی مربوط به اسلام و حضور مردم است. غیبپرور ادامه داد: امروز خط مقدم ما در سازمان بسیج معیشت مردم است؛ مردمانی که 40سال امتحان دادند و کم نگذاشتند. کارها برای مردم باید واقعی بوده و هدف همه رضای خدا و خلق او باشد؛ بهگونهای عمل کنیم تا حلاوت خدمت بهکام مردم بنشیند. مردم ما از لحاظ اقتصادی در مضیقه هستند و بسیاری از گرانیها توجیه ندارد. به گزارش تسنیم، وی افزود: همزمان با چهل سالگی انقلاب، 40هزار پروژه زودبازده با 28موضوع در سراسر کشور افتتاح میشود. از ایتام و محرومان غفلت نکنیم و بدانیم دشمن نمیخواهد روی پای خود بایستیم و درست عمل کنیم، پس برای مقابله با نقشههای آنان باید مسیر خدمترسانی را درست طی کنیم. سردار محمد اسماعیل کوثری جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه هم با اشاره به گرانیها، گفت: برخی میگویند شما توان کنترل قیمت گوشت را ندارید بعد میگویید دستاورد داشتهایم! من به آنها میگویم که انقلاب اسلامی ایران در حوزههای مختلف دستاوردهای عظیمی داشته است و گرانی و برخی مشکلات اقتصادی به دلیل مسائل مدیریتی و عدم نظارت دقیق و درست است.
قطب قدرت جهان اسلام در حال شکلگیری است
سرلشکر یحیی رحیمصفوی مشاور عالی فرماندهی کل قوا در نخستین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی گفت: آمریکاییها پس از فروپاشی اندیشه مارکسیسم لنینیسم گفتند ما تنها ابرقدرت جهان هستیم. وی افزود: آرزوی آمریکاییها شکلدهی قدرت هژمون تا پایان قرن بیستم بود که در این آرزو شکست خوردند. واقعیت این است که قدرت در جهان به سمت چندقطبی شدن و چندجانبهگرایی در حال حرکت است، در این توزیع و چندقطبی بودن، آمریکاییها، اتحادیه اروپا، روسیه، چین یکی از قدرتها هستند ولی آن قطب قدرتی که در محافل علمی و استراتژیک غربی از آن سخنی به میان نمیآید، تشکیل قطب قدرت جهان اسلام در قرن حاضر است.
قطب قدرت جهان اسلام در حال شکلگیری است
سرلشکر یحیی رحیمصفوی مشاور عالی فرماندهی کل قوا در نخستین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی گفت: آمریکاییها پس از فروپاشی اندیشه مارکسیسم لنینیسم گفتند ما تنها ابرقدرت جهان هستیم. وی افزود: آرزوی آمریکاییها شکلدهی قدرت هژمون تا پایان قرن بیستم بود که در این آرزو شکست خوردند. واقعیت این است که قدرت در جهان به سمت چندقطبی شدن و چندجانبهگرایی در حال حرکت است، در این توزیع و چندقطبی بودن، آمریکاییها، اتحادیه اروپا، روسیه، چین یکی از قدرتها هستند ولی آن قطب قدرتی که در محافل علمی و استراتژیک غربی از آن سخنی به میان نمیآید، تشکیل قطب قدرت جهان اسلام در قرن حاضر است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
ضعف و قوت دریافت مالیات از بانک مرکزی
طرح یک فوریتی مجلس در خصوص پرداخت مالیات و سود خرید و فروش ارز از سوی بانک مرکزی که در روز یکشنبه تصویب شده با واکنش های زیادی همراه بوده است و بانک مرکزی ضمن مخالفت با آن، این طرح را عاملی برای افزایش پایه پولی و تورم اعلام کرده است. بانک مرکزی با تاکید بر این مساله که ارقام در نظر گرفته شده از سوی مجلس قابل تحقق نیست مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده است. در صورت تائید شورای نگهبان این مصوبه تبدیل به قانون می شود. هدف مجلس از این مصوبه افزایش درآمدهای دولت و جبران کسری بودجه است اما آیا امکان تحقق آن وجود دارد؟
این مصوبه در حالی به تصویب رسید که عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی هفته گذشته با حضور در جلسه علنی مجلس مخالفت این بانک را با این کار اعلام و تاکید کرد که اجرای این طرح حداقل به رشد 9 هزار میلیارد تومانی پایه پولی می انجامد.
همتی گفت: «اجبار بانک مرکزی در پرداخت سود تحقق نیافته خرید و فروش ارز مندرج در بودجه امسال این بانک، فقط به معنی چاپ پول است و موجب افزایش تورم خواهد شد.»
بررسی ها نشان می دهد با وجود مصوبه مجلس، نه تنها امکان تحقق چنین درآمدی برای بانک مرکزی از محل خالص نرخ خرید و فروش ارز دولت وجود ندارد، بلکه آخرین اطلاعات در این زمینه که چهارم بهمن ماه جاری تهیه شده، نشان دهنده تراز منفی در این بخش است زیرا با توجه به تصمیم های اخذ شده در ابتدای امسال برای یکسانسازی نرخ ارز در 4200 تومان به ازای هر دلار آمریکا و تداوم این سیاست تا نیمه مردادماه امسال و در ادامه نیز اختصاص بخش قابل توجهی از درآمدهای ارزی دولت به واردات کالاهای اساسی به همین نرخ، از محل فروش ارز دولت عملاً مابهالتفاوت قابل توجهی حاصل نشده است. ضمن اینکه مداخلات بانک مرکزی با هدف تنظیم بازار ارز در مواقع لزوم، موجب شد تا در عمل حساب مابهالتفاوت نرخ ارز با بدهی 29.5 هزار میلیارد ریالی مواجه شود.
براساس برآوردهای موجود، پرداخت این رقم پایه پولی را به میزان181 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد داد؛ این بدان معنی است که در نتیجه این مصوبه رشد پایه پولی و نقدینگی از این محل به میزان 6.4 واحد درصد و به تبع آن نرخ تورم به میزان 5.1 درصد افزایش خواهد یافت که به نوبه خود، سبب آثار منفی بر رفاه اقشار آسیبپذیر جامعه خواهد بود.
اثرات چاپ پول بدون پشتوانه و تاثیرات آن بر افزایش تورم
موضوع چاپ پول بدون پشتوانه از ابتدا یکی از خط قرمزهای اقتصاددانان در تصمیمگیریهای بانک مرکزی بوده است؛ چرا که بار تورمی خواهد داشت. یک مقام مسئول در نظام بانکی گفت: «بند ۳ بخش شانزدهم تغییرات متفرقه قانون بودجه سال ۹۷ که رسماً در ۵ خرداد از سوی سازمان برنامه و بودجه به بانک مرکزی ابلاغ شده، نشان میدهد مبالغ اضافه شده به مالیات و سود سهام بانک مرکزی، مشمول این حکم از قانون نیست.» وی تصریح کرد: «با توجه به عدم تحقق درآمدهای مذکور و بدهکار بودن خالص نرخ خرید و فروش ارز در سطح قابل توجه ۲۹.۵ هزار میلیارد ریال، اصرار بر پرداخت مالیات و سود سهام دولت از این محل در حکم استقراض مستقیم دولت تلقی میشود که آثار نامطلوب پولی به همراه خواهد داشت.»
این مقام مسئول در نظام بانکی در گفتگو با مهر اظهار داشت: «بر اساس برآوردهای موجود، پرداخت حداقل ۷۵ درصد از مبلغ تعیین شده بابت مالیات و سود سهم دولت، پایه پولی را به میزان ۱۳۶.۲ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت و این بدان معنا است که تصویب اخذ مالیات از خرید و فروش نرخ ارز، منجر به افزایش حدود ۵ واحد درصد تورم خواهد شد که به نوبه خود واجد آثار منفی بر رفاه اقشار آسیبپذیر است.»
وی خاطرنشان کرد: «آخرین اطلاعات در حوزه تراز بانک مرکزی نشاندهنده تراز منفی به میزان ۲۹.۵ هزار میلیارد ریال است که با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در ابتدای سال جاری مبنی بر یکسانسازی نرخ ارز در قیمت ۴۲۰۰ تومانی به ازای هر دلار و تداوم این سیاست تا نیمه مرداد سال جاری و در ادامه، اختصاص بخش قابل توجهی از درآمدهای ارزی دولت به واردات کالاهای اساسی با همین نرخ، عملاً از محل فروش ارز دولت، مابهالتفاوت قابل توجهی حاصل نشده است ضمن اینکه مداخلات بانک مرکزی در بازار ارز با هدف تنظیم بازار در مواقع لزوم، موجب شد عملاً حساب مابهالتفاوت نرخ ارز با بدهی ۲۹.۵ هزار میلیاردی
مواجه شود.»
همتی گفت: «اجبار بانک مرکزی در پرداخت سود تحقق نیافته خرید و فروش ارز مندرج در بودجه امسال این بانک، فقط به معنی چاپ پول است و موجب افزایش تورم خواهد شد.»
بررسی ها نشان می دهد با وجود مصوبه مجلس، نه تنها امکان تحقق چنین درآمدی برای بانک مرکزی از محل خالص نرخ خرید و فروش ارز دولت وجود ندارد، بلکه آخرین اطلاعات در این زمینه که چهارم بهمن ماه جاری تهیه شده، نشان دهنده تراز منفی در این بخش است زیرا با توجه به تصمیم های اخذ شده در ابتدای امسال برای یکسانسازی نرخ ارز در 4200 تومان به ازای هر دلار آمریکا و تداوم این سیاست تا نیمه مردادماه امسال و در ادامه نیز اختصاص بخش قابل توجهی از درآمدهای ارزی دولت به واردات کالاهای اساسی به همین نرخ، از محل فروش ارز دولت عملاً مابهالتفاوت قابل توجهی حاصل نشده است. ضمن اینکه مداخلات بانک مرکزی با هدف تنظیم بازار ارز در مواقع لزوم، موجب شد تا در عمل حساب مابهالتفاوت نرخ ارز با بدهی 29.5 هزار میلیارد ریالی مواجه شود.
براساس برآوردهای موجود، پرداخت این رقم پایه پولی را به میزان181 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد داد؛ این بدان معنی است که در نتیجه این مصوبه رشد پایه پولی و نقدینگی از این محل به میزان 6.4 واحد درصد و به تبع آن نرخ تورم به میزان 5.1 درصد افزایش خواهد یافت که به نوبه خود، سبب آثار منفی بر رفاه اقشار آسیبپذیر جامعه خواهد بود.
اثرات چاپ پول بدون پشتوانه و تاثیرات آن بر افزایش تورم
موضوع چاپ پول بدون پشتوانه از ابتدا یکی از خط قرمزهای اقتصاددانان در تصمیمگیریهای بانک مرکزی بوده است؛ چرا که بار تورمی خواهد داشت. یک مقام مسئول در نظام بانکی گفت: «بند ۳ بخش شانزدهم تغییرات متفرقه قانون بودجه سال ۹۷ که رسماً در ۵ خرداد از سوی سازمان برنامه و بودجه به بانک مرکزی ابلاغ شده، نشان میدهد مبالغ اضافه شده به مالیات و سود سهام بانک مرکزی، مشمول این حکم از قانون نیست.» وی تصریح کرد: «با توجه به عدم تحقق درآمدهای مذکور و بدهکار بودن خالص نرخ خرید و فروش ارز در سطح قابل توجه ۲۹.۵ هزار میلیارد ریال، اصرار بر پرداخت مالیات و سود سهام دولت از این محل در حکم استقراض مستقیم دولت تلقی میشود که آثار نامطلوب پولی به همراه خواهد داشت.»
این مقام مسئول در نظام بانکی در گفتگو با مهر اظهار داشت: «بر اساس برآوردهای موجود، پرداخت حداقل ۷۵ درصد از مبلغ تعیین شده بابت مالیات و سود سهم دولت، پایه پولی را به میزان ۱۳۶.۲ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت و این بدان معنا است که تصویب اخذ مالیات از خرید و فروش نرخ ارز، منجر به افزایش حدود ۵ واحد درصد تورم خواهد شد که به نوبه خود واجد آثار منفی بر رفاه اقشار آسیبپذیر است.»
وی خاطرنشان کرد: «آخرین اطلاعات در حوزه تراز بانک مرکزی نشاندهنده تراز منفی به میزان ۲۹.۵ هزار میلیارد ریال است که با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در ابتدای سال جاری مبنی بر یکسانسازی نرخ ارز در قیمت ۴۲۰۰ تومانی به ازای هر دلار و تداوم این سیاست تا نیمه مرداد سال جاری و در ادامه، اختصاص بخش قابل توجهی از درآمدهای ارزی دولت به واردات کالاهای اساسی با همین نرخ، عملاً از محل فروش ارز دولت، مابهالتفاوت قابل توجهی حاصل نشده است ضمن اینکه مداخلات بانک مرکزی در بازار ارز با هدف تنظیم بازار در مواقع لزوم، موجب شد عملاً حساب مابهالتفاوت نرخ ارز با بدهی ۲۹.۵ هزار میلیاردی
مواجه شود.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
خانوادههای ایتام صاحبخانه میشوند
رییس کمیته امداد از ساخت یکهزار واحد مسکن برای خانوادههای ایتام در مناطق محروم کشور خبر داد و گفت: با اجرای برنامههای مسکن در این نهاد، همه خانوادههای ایتام تحت حمایت تا سال آینده صاحبخانه میشوند.
ساخت یکهزار واحد مسکونی
سید پرویز فتاح در مراسم امضای تفاهمنامه ساخت یکهزار واحد مسکونی برای خانوادههای ایتام در مناطق محروم کشور با حضور رییس سازمان برنامهوبودجه اظهار کرد: براساس این تفاهمنامه، با مشارکت کمیته امداد، سازمان برنامه و بودجه و موسسه خیریه بوتراب، در مدت یک سال یکهزار واحد مسکونی برای خانوادههای ایتام در 6 استان کشور ساخته خواهد شد. وی ادامه داد: با روند فعلی و براساس برنامهریزیهای انجام شده در کمیته امداد، تا پایان سال 98 هیچ خانواده ایتامی در
کمیته امداد بدون مسکن مناسب نخواهد بود و تمامی خانوادههای ایتام تحت حمایت صاحبخانه میشوند. رییس کمیته امداد اضافه کرد: در روزهای آینده، افتتاح چند پروژه مسکن مددجویی در استانهای شمالی و دیگر مناطق محروم کشور را خواهیم داشت.
احداث 10 هزار خانه برای نیازمندان در کرمان
فتاح با اشاره به تفاهمنامه ساخت 10 هزار واحد مسکن برای خانوادههای نیازمند در جنوب کرمان که در چند روز گذشته به امضاء رسید، تاکید کرد: کمیته امداد و دولت در زمینه ساخت مسکن برای خانوادههای ایتام پیشقدم شده اند و این مایه برکت برای نظام است. به گزارش خبرگزاریها، وی با تقدیر از مشارکت موسسه خیریه بوتراب برای ساخت مسکن خانوادههای ایتام گفت: این موسسه 7500 یتیم را تحت پوشش دارد و در کنار دولت و کمیته امداد اقدامات خوبی انجام داده است. گفتنی است؛ بر اساس این تفاهمنامه، یکهزار واحد مسکونی با مشارکت کمیته امداد، سازمان برنامه و بودجه و موسسه خیریه بوتراب برای ایتام در 6 استان محروم کشور ساخته خواهد شد. 500 واحد از این واحدهای مسکونی در مناطق روستایی و 500 واحد در مناطق شهری پیشبینی شده است که هزینه ساخت این واحدها در مناطق روستایی 50 و در مناطق شهری 65 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
افزایش 20درصدی مستمری مددجویان
رییس کمیته امداد همچنین از افزایش مستمری مددجویان خبر داد و اظهار کرد: با همکاری مشترک دولت و مجلس در کمیسیون تلفیق مصوب شد که سال آینده ۲۰ درصد به دریافتی مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی افزوده شود. فتاح بیان کرد: بار مالی این افزایش یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است و در تبصره ۱۴ اضافه شد ضمن آنکه خود این تبصره نیز در سال ۹۸ ابقاء شود.
جذب 100 درصدی وام اشتغال
وی گفت: بالاترین حمایتی که مجلس انجام داد درباره وام اشتغال مددجویان این نهاد است که در تبصره ۱۶ امسال کمیته امداد و بهزیستی دو هزار میلیارد تومان اختصاص یافت که ۱۰۰ درصد جذب میشود. رییس کمیته امداد با اشاره به اهمیت اشتغال افراد تحت پوشش این نهاد برای سال آینده گفت: برای سال آینده این عدد پنج هزار میلیارد تومان اضافه میشود یعنی دو و نیم برابر یا ۲۵۰ درصد افزایش خواهد داشت.
خروج ۲۷۰ هزار خانواده
به گفته فتاح در سه سال گذشته ۲۷۰ هزار خانواده را از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شدهاند، اما از ابتدای امسال همکاری دولت و مجلس ۶۲۰ هزار خانواده و البته به صورت زمان دار به چرخه حمایتی کمیته امداد اضافه شده است. رییس کمیته امداد همچنین یادآورشد: آنچه که دولت به ما پرداخت می کند مانند مکمل یارانه است، ما غیر از یارانه، ۲۰۰ هزار تومان برای خانوارهای تک نفره و ۵۵۰ هزار تومان به حساب خانواده های پنج نفره تحت پوشش واریز می کنیم و بقیه خدمات هم از کمکهای مردمی ارائه می شود.
سید پرویز فتاح در مراسم امضای تفاهمنامه ساخت یکهزار واحد مسکونی برای خانوادههای ایتام در مناطق محروم کشور با حضور رییس سازمان برنامهوبودجه اظهار کرد: براساس این تفاهمنامه، با مشارکت کمیته امداد، سازمان برنامه و بودجه و موسسه خیریه بوتراب، در مدت یک سال یکهزار واحد مسکونی برای خانوادههای ایتام در 6 استان کشور ساخته خواهد شد. وی ادامه داد: با روند فعلی و براساس برنامهریزیهای انجام شده در کمیته امداد، تا پایان سال 98 هیچ خانواده ایتامی در
کمیته امداد بدون مسکن مناسب نخواهد بود و تمامی خانوادههای ایتام تحت حمایت صاحبخانه میشوند. رییس کمیته امداد اضافه کرد: در روزهای آینده، افتتاح چند پروژه مسکن مددجویی در استانهای شمالی و دیگر مناطق محروم کشور را خواهیم داشت.
احداث 10 هزار خانه برای نیازمندان در کرمان
فتاح با اشاره به تفاهمنامه ساخت 10 هزار واحد مسکن برای خانوادههای نیازمند در جنوب کرمان که در چند روز گذشته به امضاء رسید، تاکید کرد: کمیته امداد و دولت در زمینه ساخت مسکن برای خانوادههای ایتام پیشقدم شده اند و این مایه برکت برای نظام است. به گزارش خبرگزاریها، وی با تقدیر از مشارکت موسسه خیریه بوتراب برای ساخت مسکن خانوادههای ایتام گفت: این موسسه 7500 یتیم را تحت پوشش دارد و در کنار دولت و کمیته امداد اقدامات خوبی انجام داده است. گفتنی است؛ بر اساس این تفاهمنامه، یکهزار واحد مسکونی با مشارکت کمیته امداد، سازمان برنامه و بودجه و موسسه خیریه بوتراب برای ایتام در 6 استان محروم کشور ساخته خواهد شد. 500 واحد از این واحدهای مسکونی در مناطق روستایی و 500 واحد در مناطق شهری پیشبینی شده است که هزینه ساخت این واحدها در مناطق روستایی 50 و در مناطق شهری 65 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
افزایش 20درصدی مستمری مددجویان
رییس کمیته امداد همچنین از افزایش مستمری مددجویان خبر داد و اظهار کرد: با همکاری مشترک دولت و مجلس در کمیسیون تلفیق مصوب شد که سال آینده ۲۰ درصد به دریافتی مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی افزوده شود. فتاح بیان کرد: بار مالی این افزایش یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است و در تبصره ۱۴ اضافه شد ضمن آنکه خود این تبصره نیز در سال ۹۸ ابقاء شود.
جذب 100 درصدی وام اشتغال
وی گفت: بالاترین حمایتی که مجلس انجام داد درباره وام اشتغال مددجویان این نهاد است که در تبصره ۱۶ امسال کمیته امداد و بهزیستی دو هزار میلیارد تومان اختصاص یافت که ۱۰۰ درصد جذب میشود. رییس کمیته امداد با اشاره به اهمیت اشتغال افراد تحت پوشش این نهاد برای سال آینده گفت: برای سال آینده این عدد پنج هزار میلیارد تومان اضافه میشود یعنی دو و نیم برابر یا ۲۵۰ درصد افزایش خواهد داشت.
خروج ۲۷۰ هزار خانواده
به گفته فتاح در سه سال گذشته ۲۷۰ هزار خانواده را از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شدهاند، اما از ابتدای امسال همکاری دولت و مجلس ۶۲۰ هزار خانواده و البته به صورت زمان دار به چرخه حمایتی کمیته امداد اضافه شده است. رییس کمیته امداد همچنین یادآورشد: آنچه که دولت به ما پرداخت می کند مانند مکمل یارانه است، ما غیر از یارانه، ۲۰۰ هزار تومان برای خانوارهای تک نفره و ۵۵۰ هزار تومان به حساب خانواده های پنج نفره تحت پوشش واریز می کنیم و بقیه خدمات هم از کمکهای مردمی ارائه می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 4
احتکار هفت هزار کیلو گوشت گوساله دولتی در ستارخان
در جریان بازرسی عوامل معاونت نظارت بر اماکن عمومی به همراه سرپرست یکی از دادسراهای تهران، هفت هزار کیلو گوشت گوساله دولتی احتکار شده در ستارخان کشف شد.
پس از گزارشهای واصله به نهادهای مربوطه مبنی بر احتکار گوشت در یکی از محلههای ستارخان، عوامل معاونت نظارت بر اماکنعمومی به همراه سرپرست دادسرای ناحیه ۱۹ تهران برای بررسی صحت و سقم ماجرا به محل مراجعه کردند.
به گزارش میزان، در جریان این بازرسی مشخص شد که بیش از هفت هزار کیلو گوشت گوساله که باید با قیمت 29 هزار و 900 تومان بین شهروندان توزیع میشد، توسط فردی به هویت «م. ک» احتکار و به قیمت بیش از 60 هزار تومان بین رستورانها تقسیم میشده است.
براساس این گزارش، متهم دستگیر و پرونده قضایی در دادسرای مربوطه تشکیل شد.
کمیته مقابله با گرانفروشی پیرو تأکیدات ریاست قوهقضاییه و بخشنامه دادستان کل کشور در همه استانها تشکیل شده است. بر این اساس دادستان تهران نیز با اشاره به تشکیل تیمهای مشترک بازرسی با حضور معاونان دادستان و نمایندگان دستگاههای اجرایی و تعزیرات در دادستانی تهران گفته است که از همه مراکز بزرگ توزیع بازدید و شیوههای توزیع مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
در همین زمینه تاکنون چندین مرتبه تیمهای مشترک به سرپرستی معاونان دادستان تهران در مراکز عرضه اقلام اساسی حضور یافته و وضعیت موجود را مورد بررسی قرار دادهاند.
به گزارش میزان، در جریان این بازرسی مشخص شد که بیش از هفت هزار کیلو گوشت گوساله که باید با قیمت 29 هزار و 900 تومان بین شهروندان توزیع میشد، توسط فردی به هویت «م. ک» احتکار و به قیمت بیش از 60 هزار تومان بین رستورانها تقسیم میشده است.
براساس این گزارش، متهم دستگیر و پرونده قضایی در دادسرای مربوطه تشکیل شد.
کمیته مقابله با گرانفروشی پیرو تأکیدات ریاست قوهقضاییه و بخشنامه دادستان کل کشور در همه استانها تشکیل شده است. بر این اساس دادستان تهران نیز با اشاره به تشکیل تیمهای مشترک بازرسی با حضور معاونان دادستان و نمایندگان دستگاههای اجرایی و تعزیرات در دادستانی تهران گفته است که از همه مراکز بزرگ توزیع بازدید و شیوههای توزیع مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
در همین زمینه تاکنون چندین مرتبه تیمهای مشترک به سرپرستی معاونان دادستان تهران در مراکز عرضه اقلام اساسی حضور یافته و وضعیت موجود را مورد بررسی قرار دادهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 10
اعلام جرم دادستانی علیه شهرداری رامسر
حسب دریافت گزارشهای مردمی و اطلاعات دریافتی در خصوص رها کردن فاضلاب خانگی در منطقهای از شهرستان رامسر و متعاقباً دستور رییسکل دادگستری استان مازندران برای پیگیری موضوع، اقدامات لازم در این خصوص از سوی دادستانی این شهرستان انجام شد. به گزارش روابط عمومی دادگستری استان مازندران، حسب دریافت گزارشهای مردمی و اطلاعات دریافتی در خصوص رها کردن فاضلاب خانگی در منطقهای از شهرستان رامسر و متعاقباً دستور رییسکل دادگستری این استان برای پیگیری موضوع، اقدامات لازم در این خصوص از سوی دادستانی شهرستان انجام شد. به لحاظ اهمیت محیط زیست و سلامت و بهداشت عمومی پیگیری لازم توسط دادستانی انجام گرفت و با ارجاع پرونده به بازپرسی و صدور دستور قضایی لازم، نسبت به مسدودسازی لولههای فاضلاب توسط ماموران شهرداری و با حضور نمایندگان محیط زیست و شبکه بهداشت اقدام شد همچنین با توجه به مشکل شیب کوچه مذکور و بالا بودن آبهای سطحی و درخواست اهالی، معاینه محل توسط بازپرس با حضور سرپرست شهرداری و نماینده محیط زیست صورت گرفت. ضمن اینکه مراتب به شهرداری جهت اجرای وظایف قانونی و ایجاد کانال و هدایت آبهای سطحی مطابق ماده 55 قانون شهرداریها ابلاغ شده است. بر اساس این گزارش، علیه شهرداری نیز اعلام جرم شده و سرپرست شهرداری به اتهام عدم اجرای وظایف قانونی و تهدید علیه بهداشت عمومی تفهیم اتهام شد. با توجه به دغدغه دادستانی راجع به محیط زیست، پرونده مذکور و موضوع ادعای متقاضی در حال رسیدگی است؛ ضمناً چندی پیش کشتارگاه کتالم رامسر به دلیل آلایندگی زیست محیطی تعطیل شد. گفتنی است نبود سیستم فاضلاب شهری و نیز دفن زباله در جنگل، دو چالش مهم شهرستان رامسر است و تاکنون در دو نوبت علیه شهرداری رامسر اعلام جرم شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 3
بازیهای بیهیجان
لیگ برتر بعد از ۵۲ روز توقف و در هفته شانزدهم با انجام ۲ بازی آغاز شد؛ پارس جنوبی در حالی پذیرای فولاد بود که در هفته پانزدهم با ۱۹ امتیاز در جایگاه ششم و فولاد با یک امتیاز اختلاف، یک پله پایین تر از این تیم قرار گرفت تا جدال دو تیم جنوبی، دیدار همسایههای جدولی هم باشد. در بازی دیگر هم استقلال خوزستان به عنوان تیم انتهای جدول، میزبان ماشین سازی تیم رده سیزدهم بود.
گل اول دور برگشت برای ماشینسازی
استقلال خوزستان که دور رفت لیگ برتر را با تنها 6 امتیاز و البته کسر 6 امتیاز به پایان برد و در قعر جدول قرار گرفت، در نخستین مسابقه نیمفصل دوم به مصاف ماشینسازی رفت و امیدوار بود همانند دو دیدار اخیرش که به تساویهای ارزشمندی برابر سایپا و سپاهان رسید، تیم تبریزی را شکست دهد تا شرایط بهتری برای ادامه بازیها پیدا کند، اما در سمت مقابل شاگردان مهاجری نیز به دنبال شروع پُر قدرت مسابقات بودند و نمیخواستند فرصت برتری در اهواز و صعود از رده سیزدهم جدول را از دست بدهند.
اما ماشینسازی دردقیقه 7 با گل محمد اهلشاخه توانست نتیجه را به نفع خود کند. ارسال پای چپ احمدرضا زندهروح از جناح راست زمین با عبور از روی سر مدافعان استقلال خوزستان، در محوطه 6 قدم فرود آمد که تکل به موقع محمد اهلشاخه و ضربه او بعد از برخورد به تیرک افقی دروازه، تبدیل به گل اول ماشینسازی شد.
این بازی دقایق حساس بسیاری داشت؛ دردقیقه 4 ضربه آزاد ایوب کلانتری به شکل خطرناکی از کنار دروازه ماشینسازی عبور کرد، در دقیقه 13 پاس بلند به پشت مدافع ماشینسازی، سعید زارع را در موقعیت خوب گلزنی قرار داد که شوت او را دخسوس برگشت داد.در دقیقه 33 هم ارسال کلانتری از روی کرنر و ضربه سر آلنعمه را دخسوس با واکنشی تماشایی راهی کرنر کرد.
در دقیقه 59 رضا درویشی در محوطه جریمه ماشینسازی در برخورد با اهلشاخه روی زمین افتاد و در ادامه توپ با مسیح زاهدی اصابت کرد که مهاجم استقلال خوزستان اعتقاد به پنالتی در این صحنه داشت. در دقیقه 65 ناهماهنگی فرید کریمی و فرناندو دخسوس نزدیک بود یک گل برای استقلال خوزستان به همراه داشته باشد که توپ به کرنر رفت.
محمدرضا مهاجری سرمربی تیم فوتبال ماشینسازی پس از پایان بازی با بیان اینکه خداراشکر در روزی که شرایط لازم را برای بازی کردن نداشتیم توانستیم پیروز شویم اظهارکرد: بعد از یک تعطیلی 50 روزه بازی کردن در خانه حریف، آن هم حریفی که انتحاری بازی میکرد، سخت بود. برای ما قابل پیشبینی بود که استقلال خوزستان با توجه به شرایطش در این بازی میآید که ما را ببرد چون با برد مقابل ما میتوانست به آینده امیدوار باشد. اما به هرحال این برد ما را امیدوار کرد و خوشحالم که توانستیم دروازهمان را بسته نگه داریم .
سرمربی تیم فوتبال استقلال خوزستان هم با بیان اینکه ماشینسازی تیم بسیار خوبی است و کادر فنی خیلی خوبی دارد،اظهارکرد: ما بیدقتی کردیم و شکست خوردیم.
کریم بوستانی افزود: البته در نیمه اول خیلی خوب بازی کردیم و بازیکنان فوقالعاده بودند. میتوانستیم به 3-4 گل برسیم، اما دقت نکردیم. ما از ماشینسازی بهتر بودیم، اما در نهایت بازنده شدیم و 3 امتیاز را از دست دادیم.
این 3 امتیاز برای ما خیلی مهم بود. فکر میکردیم میتوانیم ماشینسازی را شکست دهیم و در جدول بالا بیاییم، اما نتوانستیم به پیروزی برسیم. سرمربی استقلال خوزستان درخصوص صحبت خبرنگاری که معتقد بود بازیکنان این تیم جنگندگی لازم را نداشتند، تصریح کرد: نیمه اول بازی دست ما بود، اما حریف در کل بازی یک یا دو موقعیت داشت و به پیروزی رسید. در ابتدای نیمه دوم هم یک پنالتی صدردرصد را برای ما نگرفتند. با اینکه به تازگی 6 داور در زمین حضور دارند، اما پنالتی ما دیده نشد.
اگر این خطا پنالتی اعلام میشد و به گل میرسیدیم، گلهای بعدی را هم به ثمر میرساندیم، اما نیمه دوم خوب نبودیم. به هرحال در فوتبال گاهی این اتفاقات پیش میآید. ماشینسازی روی یک اشتباه و یک موقعیت به گل رسید.
تارتار و قطبی از پس هم بر نیامدند
در دیدار دیگر هفته شانزدهم لیگ برتر تیمهای پارس جنوبی و فولاد خوزستان به دیدار هم رفتند که این بازی در نهایت با نتیجه تساوی بدون گل به پایان رسید تا افشین قطبی، سوغات یک امتیازی با خود به خوزستان ببرد. با این نتیجه پارس جنوبی ۲۰ امتیازی و فولاد ۱۹ امتیازی شد و هر دو تیم در همان ردههای ششم و هفتم باقی ماندند.
سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان پس از پایان این بازی گفت: بازی خیلی سختی داشتیم، یکی از علتهای آن این است که وقتی لیگ برتر در مدتی تعطیل است، بازگشت بازیکنان به فرم بازی سخت میشود.
افشین قطبی افزود: البته زمین بازی هم کیفیت لیگ برتر ایران را ندارد. چون توپ به سرعت نمیچرخد و دو تیم در ارائه بازی زیبا که توانایی آن را داشتند، بازماندند. اما از تلاش بازیکنان راضی هستم.
استقلال خوزستان که دور رفت لیگ برتر را با تنها 6 امتیاز و البته کسر 6 امتیاز به پایان برد و در قعر جدول قرار گرفت، در نخستین مسابقه نیمفصل دوم به مصاف ماشینسازی رفت و امیدوار بود همانند دو دیدار اخیرش که به تساویهای ارزشمندی برابر سایپا و سپاهان رسید، تیم تبریزی را شکست دهد تا شرایط بهتری برای ادامه بازیها پیدا کند، اما در سمت مقابل شاگردان مهاجری نیز به دنبال شروع پُر قدرت مسابقات بودند و نمیخواستند فرصت برتری در اهواز و صعود از رده سیزدهم جدول را از دست بدهند.
اما ماشینسازی دردقیقه 7 با گل محمد اهلشاخه توانست نتیجه را به نفع خود کند. ارسال پای چپ احمدرضا زندهروح از جناح راست زمین با عبور از روی سر مدافعان استقلال خوزستان، در محوطه 6 قدم فرود آمد که تکل به موقع محمد اهلشاخه و ضربه او بعد از برخورد به تیرک افقی دروازه، تبدیل به گل اول ماشینسازی شد.
این بازی دقایق حساس بسیاری داشت؛ دردقیقه 4 ضربه آزاد ایوب کلانتری به شکل خطرناکی از کنار دروازه ماشینسازی عبور کرد، در دقیقه 13 پاس بلند به پشت مدافع ماشینسازی، سعید زارع را در موقعیت خوب گلزنی قرار داد که شوت او را دخسوس برگشت داد.در دقیقه 33 هم ارسال کلانتری از روی کرنر و ضربه سر آلنعمه را دخسوس با واکنشی تماشایی راهی کرنر کرد.
در دقیقه 59 رضا درویشی در محوطه جریمه ماشینسازی در برخورد با اهلشاخه روی زمین افتاد و در ادامه توپ با مسیح زاهدی اصابت کرد که مهاجم استقلال خوزستان اعتقاد به پنالتی در این صحنه داشت. در دقیقه 65 ناهماهنگی فرید کریمی و فرناندو دخسوس نزدیک بود یک گل برای استقلال خوزستان به همراه داشته باشد که توپ به کرنر رفت.
محمدرضا مهاجری سرمربی تیم فوتبال ماشینسازی پس از پایان بازی با بیان اینکه خداراشکر در روزی که شرایط لازم را برای بازی کردن نداشتیم توانستیم پیروز شویم اظهارکرد: بعد از یک تعطیلی 50 روزه بازی کردن در خانه حریف، آن هم حریفی که انتحاری بازی میکرد، سخت بود. برای ما قابل پیشبینی بود که استقلال خوزستان با توجه به شرایطش در این بازی میآید که ما را ببرد چون با برد مقابل ما میتوانست به آینده امیدوار باشد. اما به هرحال این برد ما را امیدوار کرد و خوشحالم که توانستیم دروازهمان را بسته نگه داریم .
سرمربی تیم فوتبال استقلال خوزستان هم با بیان اینکه ماشینسازی تیم بسیار خوبی است و کادر فنی خیلی خوبی دارد،اظهارکرد: ما بیدقتی کردیم و شکست خوردیم.
کریم بوستانی افزود: البته در نیمه اول خیلی خوب بازی کردیم و بازیکنان فوقالعاده بودند. میتوانستیم به 3-4 گل برسیم، اما دقت نکردیم. ما از ماشینسازی بهتر بودیم، اما در نهایت بازنده شدیم و 3 امتیاز را از دست دادیم.
این 3 امتیاز برای ما خیلی مهم بود. فکر میکردیم میتوانیم ماشینسازی را شکست دهیم و در جدول بالا بیاییم، اما نتوانستیم به پیروزی برسیم. سرمربی استقلال خوزستان درخصوص صحبت خبرنگاری که معتقد بود بازیکنان این تیم جنگندگی لازم را نداشتند، تصریح کرد: نیمه اول بازی دست ما بود، اما حریف در کل بازی یک یا دو موقعیت داشت و به پیروزی رسید. در ابتدای نیمه دوم هم یک پنالتی صدردرصد را برای ما نگرفتند. با اینکه به تازگی 6 داور در زمین حضور دارند، اما پنالتی ما دیده نشد.
اگر این خطا پنالتی اعلام میشد و به گل میرسیدیم، گلهای بعدی را هم به ثمر میرساندیم، اما نیمه دوم خوب نبودیم. به هرحال در فوتبال گاهی این اتفاقات پیش میآید. ماشینسازی روی یک اشتباه و یک موقعیت به گل رسید.
تارتار و قطبی از پس هم بر نیامدند
در دیدار دیگر هفته شانزدهم لیگ برتر تیمهای پارس جنوبی و فولاد خوزستان به دیدار هم رفتند که این بازی در نهایت با نتیجه تساوی بدون گل به پایان رسید تا افشین قطبی، سوغات یک امتیازی با خود به خوزستان ببرد. با این نتیجه پارس جنوبی ۲۰ امتیازی و فولاد ۱۹ امتیازی شد و هر دو تیم در همان ردههای ششم و هفتم باقی ماندند.
سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان پس از پایان این بازی گفت: بازی خیلی سختی داشتیم، یکی از علتهای آن این است که وقتی لیگ برتر در مدتی تعطیل است، بازگشت بازیکنان به فرم بازی سخت میشود.
افشین قطبی افزود: البته زمین بازی هم کیفیت لیگ برتر ایران را ندارد. چون توپ به سرعت نمیچرخد و دو تیم در ارائه بازی زیبا که توانایی آن را داشتند، بازماندند. اما از تلاش بازیکنان راضی هستم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 13
موضع تهاجمی عراق علیه ترامپ
رئیسجمهور متوهم آمریکا یکشنبهشب در گفتگو با شبکه «سی بی اس» یک بار دیگر آرزوهای بربادرفته خود در خصوص ایران اسلامی را در آستانه چهل سالگی انقلاب بر زبان آورد و اعلام کرد که از خاک عراق برای زیر نظر گرفتن کشورمان استفاده خواهد کرد! اظهارات ترامپ، واکنش تند و تهاجمی مسئولین عراقی را در پی داشت و نشان داد که عراق نمیتواند حیات خلوت کاخ سفید برای توطئه پردازی علیه ایران باشد. «برهم صالح»، رئیسجمهور عراق تصریح کرد که ارتش آمریکا اجازه ندارد از خاک کشورش ایران را کنترل کند و افزود: «بغداد در انتظار پاسخ رسمی واشنگتن در زمینه تعداد نیروهای آمریکایی و مأموریتشان در عراق است». حیدر العبادی، نخستوزیر سابق عراق نیز اعلام کرد که سخن گفتن از پایگاههای آمریکایی بهمنظور مقابله با کشورهای همسایه عراق، باعث میشود تا رابطه با آمریکا وارد بحرانهای پیشبینینشدهای شود. «جریان حکمت ملی»، «ائتلاف دولت قانون»، «ائتلاف الاصلاح و الاعمار»، «ائتلاف پارلمانی البناء» و «جنبش نجبا» عراق تنها بخشی از گروهها و جریانهایی هستند که به سوءاستفاده آمریکا از خاک عراق شدیداً حمله، آن را محکوم و به آن اعتراض کردهاند. دراینباره گفتنیهایی هست.
1. زخم 7 هزار میلیارد دلاری که آمریکا به گفته ترامپ در منطقه هدر داده، ظاهراً آنقدر عمیق است که ترامپ هنوز با آن کنار نیامده و در مصاحبه جنجالی خود با شبکه «سی بی اس» به هزینههای هنگفتی که در پایگاههای خود در عراق کرده، اشاره نموده و نتیجه گرفته است که به این دلیل باید ایران را زیر نظر داشته باشد! البته ترامپ این تناقض را توضیح نداده است که اگر بناست به خاطر هزینههای سنگینی که کرده، نیروها و پایگاههای خود را در عراق نگه دارد، چرا به دلیل همین هزینههای چند صد میلیارد دلاری در سوریه، مجبور شد که فرار را بر قرار ترجیح داده و نیروهای خود را از این کشور بیرون بکشد؟! چرا راه دور برویم. مگر افغانستان همسایه ایران نیست؟! چرا ترامپ نیروهای خود را در افغانستان به نصف تقلیل داده و برنامه دارد تا آنها را در آینده حتی بیش از این کاهش دهد؟! اگر نگوییم که هزینههای آمریکا در افغانستان بیش از مخارج این کشور در عراق است، بهطور حتم کمتر از آن نیز نبوده است. با این حساب، باید به این نتیجه رسید که آمریکا برای اهداف دیگری اصرار به ماندن در خاک عراق و حفظ پایگاههایش دارد.
2. واشنگتن بهخوبی مطلع است که هسته مرکزی جبهه مقاومت در ایران است و عراقیها یکی از کشورهای عضو این جبهه هستند که بیشترین اثر را در این زمینه از ایران اسلامی گرفتهاند. جمهوری اسلامی از طریق عراق، سپس سوریه و لبنان توانسته است که خط مقاومت را تا سواحل مدیترانه امتداد دهد. سوریه از دست آمریکا خارج شد، دست برتر حزبالله لبنان در عرصه نظامی و سیاسی، عرصه را بر حامیان کاخ سفید بهشدت تنگ و آنها را طرد کرد، انصار الله و کمیتههای مردمی یمن مزدوران سعودی را به غلط کردن واداشتهاند، در افغانستان قبل از اینکه مجبور به اخراج اجباری شوند، در حال خروج هستند و دومینوی شکست آنها در غرب آسیا مدتهاست کلید خورده، لذا اگر عراق را هم تخلیه کنند، بهجز چند پایگاه نظامی بیخاصیت در کشورهای مرتجع منطقه، تقریباً هیچ جایگاهی در خاورمیانه نخواهند داشت. لذا حفظ پایگاههای نظامی در عراق، صرفاً جنبه حیثیتی داشته و هیچ اثری بر آن مرتب نیست. ترامپ تصریح کرده که میخواهد ایران را زیر نظر داشته باشد. فریادی بلندتر از این برای شکست در برابر ایران وجود ندارد! نمیگوید میخواهیم ایران را کنترل کنیم یا در صورت نیاز اقدام کنیم، میگوید منظورش از این کار، زیر نظر گرفتن کشورمان است! این امر حاکی از این واقعیت است که حضور آمریکا صوری و فقط برای حفظ وجهه این کشور صورت گرفته است که بگوید بله، ما در کشور مجاور ایران، حضور داریم!
3. رئیسجمهور و وزیر امور خارجه کشوری متجاوز و اشغالگر که در زمره عالیرتبهترین مقامات این کشور هستند، هفته اول دیماه وقتی به عراق سفر کردند، چراغهای هواپیماهای خود را خاموش کردند!! کشوری که خود را ابرقدرت دنیا میداند با این نمایش مفتضحانه نشان داد که حتی از علنی کردن یک سفر معمولی واهمه دارد. با اینهمه وحشت و مهمتر از آن، همراهی و همدلی عراقیها با ایران در مخالفت با آمریکا، احتمال اینکه یانکیها بتوانند کوچکترین تهدیدی را متوجه ایران کنند، تقریباً صفر است و اساساً بزدلتر و کوچکتر از آن هستند که بخواهند با قدرت برتر منطقه گلاویز شوند.
4. آمریکاییها از ابتدا به دنبال مدیریت روابط خارجی عراق بودند. همه تلاش خود را کردند که رابطهای مبتنی بر منافع ملی بین دو کشور ایران و عراق شکل نگیرد اما به در بسته خوردند. استدلال آنها این است که چنانچه روابط ایران و عراق به بالاترین سطح خود ارتقاء یابد، اصلاً بهانهای برای حضور آمریکاییها در منطقه وجود نخواهد داشت، لذا در تلاش هستند که ایران را در نظر عراقیها تهدید جلوه دهند و حضور خود را در این کشور توجیه کنند. بهعنوان نمونه، شایعهسازیها و فضاسازیهایی که هر سال در ایام نزدیک به اربعین حسینی علیه زوار ایرانی و عراقی اوج میگیرد، قطعاً زیر نظر آمریکا و اذنابش برنامهریزی و عملیاتی میشود. امروز نقش عراق در مقابله با تحریمهای آمریکا علیه ایران بیبدیل است، همانگونه که نقش جمهوری اسلامی ایران در ایجاد ثبات، امنیت و بازسازی عراق نقشی ممتاز است. طبیعتاً کاخ سفید این فرصتها که به نفع هر دو کشور است را برنمیتابد و میکوشد به هر طریقی – چه نظامی و چه مستشاری- آنها را از بین ببرد. لذا حضور نظامی بخشی از پروژه گلآلود کردن روابط دو کشور و صید ماهی از آن است؛ توطئهای که تابهحال نتیجه عکس داده و واکنشهای شدید گروهها و جریانات عراقی گواه این مدعاست.
طرفه آنکه آمریکاییها مانند کسی که در باتلاق گرفتارشدهاند، هر چه بیشتر دستوپا میزنند، به همان نسبت به دردسرهای تازهای مبتلا میشوند. نفوذ جمهوری اسلامی در میان کشورهای منطقه، نفوذ نظامی و بیپایه و ریشه نیست بلکه حضوری معنوی است و ازقضا سردمداران کاخ سفید هر چه بیشتر علیه ایران اسلامی دست به توطئه بزنند و لجن پراکنی کنند، به محبوبیت، اقتدار و نفوذ کشورمان بیشتر پی خواهند برد؛ امری که یک نمونه آن را در عراق به عینه مشاهده کردند.
1. زخم 7 هزار میلیارد دلاری که آمریکا به گفته ترامپ در منطقه هدر داده، ظاهراً آنقدر عمیق است که ترامپ هنوز با آن کنار نیامده و در مصاحبه جنجالی خود با شبکه «سی بی اس» به هزینههای هنگفتی که در پایگاههای خود در عراق کرده، اشاره نموده و نتیجه گرفته است که به این دلیل باید ایران را زیر نظر داشته باشد! البته ترامپ این تناقض را توضیح نداده است که اگر بناست به خاطر هزینههای سنگینی که کرده، نیروها و پایگاههای خود را در عراق نگه دارد، چرا به دلیل همین هزینههای چند صد میلیارد دلاری در سوریه، مجبور شد که فرار را بر قرار ترجیح داده و نیروهای خود را از این کشور بیرون بکشد؟! چرا راه دور برویم. مگر افغانستان همسایه ایران نیست؟! چرا ترامپ نیروهای خود را در افغانستان به نصف تقلیل داده و برنامه دارد تا آنها را در آینده حتی بیش از این کاهش دهد؟! اگر نگوییم که هزینههای آمریکا در افغانستان بیش از مخارج این کشور در عراق است، بهطور حتم کمتر از آن نیز نبوده است. با این حساب، باید به این نتیجه رسید که آمریکا برای اهداف دیگری اصرار به ماندن در خاک عراق و حفظ پایگاههایش دارد.
2. واشنگتن بهخوبی مطلع است که هسته مرکزی جبهه مقاومت در ایران است و عراقیها یکی از کشورهای عضو این جبهه هستند که بیشترین اثر را در این زمینه از ایران اسلامی گرفتهاند. جمهوری اسلامی از طریق عراق، سپس سوریه و لبنان توانسته است که خط مقاومت را تا سواحل مدیترانه امتداد دهد. سوریه از دست آمریکا خارج شد، دست برتر حزبالله لبنان در عرصه نظامی و سیاسی، عرصه را بر حامیان کاخ سفید بهشدت تنگ و آنها را طرد کرد، انصار الله و کمیتههای مردمی یمن مزدوران سعودی را به غلط کردن واداشتهاند، در افغانستان قبل از اینکه مجبور به اخراج اجباری شوند، در حال خروج هستند و دومینوی شکست آنها در غرب آسیا مدتهاست کلید خورده، لذا اگر عراق را هم تخلیه کنند، بهجز چند پایگاه نظامی بیخاصیت در کشورهای مرتجع منطقه، تقریباً هیچ جایگاهی در خاورمیانه نخواهند داشت. لذا حفظ پایگاههای نظامی در عراق، صرفاً جنبه حیثیتی داشته و هیچ اثری بر آن مرتب نیست. ترامپ تصریح کرده که میخواهد ایران را زیر نظر داشته باشد. فریادی بلندتر از این برای شکست در برابر ایران وجود ندارد! نمیگوید میخواهیم ایران را کنترل کنیم یا در صورت نیاز اقدام کنیم، میگوید منظورش از این کار، زیر نظر گرفتن کشورمان است! این امر حاکی از این واقعیت است که حضور آمریکا صوری و فقط برای حفظ وجهه این کشور صورت گرفته است که بگوید بله، ما در کشور مجاور ایران، حضور داریم!
3. رئیسجمهور و وزیر امور خارجه کشوری متجاوز و اشغالگر که در زمره عالیرتبهترین مقامات این کشور هستند، هفته اول دیماه وقتی به عراق سفر کردند، چراغهای هواپیماهای خود را خاموش کردند!! کشوری که خود را ابرقدرت دنیا میداند با این نمایش مفتضحانه نشان داد که حتی از علنی کردن یک سفر معمولی واهمه دارد. با اینهمه وحشت و مهمتر از آن، همراهی و همدلی عراقیها با ایران در مخالفت با آمریکا، احتمال اینکه یانکیها بتوانند کوچکترین تهدیدی را متوجه ایران کنند، تقریباً صفر است و اساساً بزدلتر و کوچکتر از آن هستند که بخواهند با قدرت برتر منطقه گلاویز شوند.
4. آمریکاییها از ابتدا به دنبال مدیریت روابط خارجی عراق بودند. همه تلاش خود را کردند که رابطهای مبتنی بر منافع ملی بین دو کشور ایران و عراق شکل نگیرد اما به در بسته خوردند. استدلال آنها این است که چنانچه روابط ایران و عراق به بالاترین سطح خود ارتقاء یابد، اصلاً بهانهای برای حضور آمریکاییها در منطقه وجود نخواهد داشت، لذا در تلاش هستند که ایران را در نظر عراقیها تهدید جلوه دهند و حضور خود را در این کشور توجیه کنند. بهعنوان نمونه، شایعهسازیها و فضاسازیهایی که هر سال در ایام نزدیک به اربعین حسینی علیه زوار ایرانی و عراقی اوج میگیرد، قطعاً زیر نظر آمریکا و اذنابش برنامهریزی و عملیاتی میشود. امروز نقش عراق در مقابله با تحریمهای آمریکا علیه ایران بیبدیل است، همانگونه که نقش جمهوری اسلامی ایران در ایجاد ثبات، امنیت و بازسازی عراق نقشی ممتاز است. طبیعتاً کاخ سفید این فرصتها که به نفع هر دو کشور است را برنمیتابد و میکوشد به هر طریقی – چه نظامی و چه مستشاری- آنها را از بین ببرد. لذا حضور نظامی بخشی از پروژه گلآلود کردن روابط دو کشور و صید ماهی از آن است؛ توطئهای که تابهحال نتیجه عکس داده و واکنشهای شدید گروهها و جریانات عراقی گواه این مدعاست.
طرفه آنکه آمریکاییها مانند کسی که در باتلاق گرفتارشدهاند، هر چه بیشتر دستوپا میزنند، به همان نسبت به دردسرهای تازهای مبتلا میشوند. نفوذ جمهوری اسلامی در میان کشورهای منطقه، نفوذ نظامی و بیپایه و ریشه نیست بلکه حضوری معنوی است و ازقضا سردمداران کاخ سفید هر چه بیشتر علیه ایران اسلامی دست به توطئه بزنند و لجن پراکنی کنند، به محبوبیت، اقتدار و نفوذ کشورمان بیشتر پی خواهند برد؛ امری که یک نمونه آن را در عراق به عینه مشاهده کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
اعطای عفو به 50 هزار زندانی
-
مادورو : تسلیم نمیشوم
-
سعید نمکی وزیر بهداشت شد
-
دست آمریکا را قطع خواهیم کرد
-
بسیاری از گرانی ها توجیه ندارد
-
ضعف و قوت دریافت مالیات از بانک مرکزی
-
خانوادههای ایتام صاحبخانه میشوند
-
احتکار هفت هزار کیلو گوشت گوساله دولتی در ستارخان
-
اعلام جرم دادستانی علیه شهرداری رامسر
-
بازیهای بیهیجان
-
موضع تهاجمی عراق علیه ترامپ
دانلود نسخه پی دی اف